PernieBernie

Jul-bildextra!!!

Har varit en jättetrevlig dag! Vajb var ju här, Micke drog till stan och så var det fritt fram för tjejmys framför TV:n :)
Ja Lucas var ju med oxå, han får räknas till oss tjejer idag ;) Kollade på FEM avsnitt av Desperate housewives, det är så sjuuuukt bra. Blir helt tokig när jag tänker på att man inte kommer få se fler avsnitt på ett tag, pga av den där strejken i USA...
Hade några pauser mellan avsnitten, bland annat för middag. Lagade raggmunk som vi åt samtidigt som Lucas oxå käkade lite. Sen drack vi kaffe latte och åt julgodis och choklad :)

Har skrivit in oss på Björns bytare. För er som inte vet vad det är så är det en sida på internet där man kan byta bostäder med varandra. Vi tror ju att det är svårt att byta vår mot en större, och helst billigare, men vi tänkte att det var värt ett försök! Hittade en tjej som var intresserad av vår lägenhet direkt, och en man som ville ha hennes lägenhet. Den här mannen har en trea i Larsberg här på Lidingö och den lägenheten verkade fin. Så imorrn skulle den här tjejen och hennes kille komma och kolla på vår, men nu fick jag precis mail från henne där hon hade ändrat sig. De hade funderat och tyckte vår lägenhet var för liten... trist!! Vi får väl se om det händer nåt mer, vi har tänkt sätta upp lite lappar nere i centrum och liknande oxå, man kan ju alltid prova. Bara att hålla tummarna :)

Lovade ju en massa bilder från julen. Många blir det, men de är små så man kan klicka på dem som verkar roliga om man vill ;)

Innan julen gjorde jag egna julklappar. T-shirtar och örngott med tryck på, till mamma, Leffe och Annika. Det är så roligt att pyssla med sånt. Här är resultatet:

           


Några dagar innan jul var jag hemma hos Mia och käkade gott och kollade på film. Så mysigt!
Sen gjorde Micke och jag Mozartkulor, det var lite "jox" men det blir ju ganska gott så det är värt det:
       

Fredagen innan jul var vi bjudna på födelsedagsfest hos Jennie. Det var där Micke och jag blev tillsammans för fyra år sen :) Vi tog med oss Lucas och åkte dit och firade henne, och träffade lite cosmopolare oxå. Både gamla och nuvarande, det var skoj:

           

           


Sen var det då äntligen jul! Mamma och Leffe kom dagen innan julafton, och hade med sig en jättestor julklapp åt Lucas! Den fick han öppna direkt, den hade inte fått plats under granen ju. Det var en stor saccosäck i jeans, jättefin! Vi hade önskat oss en sån, för på sjukhuset tipsade de om att det är bra eftersom den formar sig efter kroppen, och det är ju praktiskt med Lucas gips. Han gillade den inte först men nu sitter han i den ett tag då och då och det ser jätteskönt ut. Mycket julklappar blev det ju, som vanligt. På julafton klädde vi granen och mamma var så duktig och lagade julmaten:

          
 

Här är granen färdigklädd och alla sitter och kollar in den. Lucas och Micke matchade varandra med slips dagen till ära :)
           

           


Vi har ett väldigt litet köksbord, och det är absolut inte gjort för att sitta sex personer runt det, men vi satte all mat på bänkarna och då gick det bra. Sen högg vi in:

           
                                                                                                                                                                                                                                                        

På juldagen bestämde vi oss för att åka in till stan och promenera lite. Finns ju inte så mycket man kan göra på juldagen, men det var skönt att röra på sig. Var bland annat och kollade på världens största (?) julgran nere vid slottet. Grymt fin tycker jag!
           

Missade vaktavlösningen men såg en massa turister, flest japaner, vilket fick oss att känna oss som turister oxå! Leffe var snäll och tog kort på några av japanerna :) Provade även lite julklappskläder på Lucas, han blev så himla fin i sin nya skjorta med slipover. Sen fick han tag på ett lager av Aladdin, tur att det var tomt. Men han ser skyldig ut:

           


Nu i mellandagarna har jag gjort en t-shirt åt Lucas oxå. Tycker det är kul med lite personliga t-shirts och så, ska nog göra fler snart! Lite blogg-reklam är ju heller aldrig fel:

   


Tar lång tid att lägga in så här många bilder, har nog hållt på i snart två timmar med det här inlägget.... Är supertrött, blir sängen för mig nu! God natt :)

Bloggtorka

Oj vad mycket jag har att berätta om efter julhelgen. Bloggen har fått lida för allt julmys. Men vi har tagit många bilder så jag ska lägga in dem sen. Har haft en toppenbra jul i alla fall, är supernöjd. Fick jättefina julklappar, hela familjen.
Tiden går så fort, snart är det nyårsafton! Idag blir det TV-dag, Vajb är på väg hit och vi ska kolla på alla Desperate housewives som vi inte hunnit se. Ska bli kul!
Skriver mer sen :)

GOD JUL

Nu är dagen man väntat på så länge äntligen här! Mamma håller på och laga mat i köket, Micke tar på sig julslipsen, Leffe är ute och går med Lucas och jag har precis gjort mig julfin :)

Nu ska jag klä granen!

Förresten så har vi ju sagt att vi inte ska ha så mycket julklappar i år. Det har vi sagt i 25 år. Det blev ingen skillnad i år. Så här såg det ut under granen igår, INNAN mamma och Leffe kom och lade sina julklappar under den.

image465

Ska lägga upp en bild på hur det ser ut med allas julklappar senare... det kommer nog ta lång tid att öppna dem.

I år igen.

GOD JUL!!!!!



Färdigt för jul

Bloggade inte igår eftersom jag hade fullt upp hela dagen och när dagen var slut var jag för trött för att blogga.
Tillbringade i stort sett hela gårdagen i köket. Micke var iväg så det var bara Lucas och jag. Gjorde köttbullar, klenäter och mjuk pepparkaka. Var första gången jag gjorde klenäter, det var lite pilligt men ändå lättare än jag trott. Min mormor gjorde alltid klenäter förr, när vi firade jul hos henne. Det var mina favoritkakor. Mina klenäter blev så klart inte alls lika goda som min mormors, men jag är ändå rätt nöjd.

Har insett att Lucas är väldigt lik mig vad gäller att sova. Han sover alltid som bäst utomhus, det gjorde jag med. Mamma har berättat att jag vägrade somna (dagtid) om jag inte fick sova utomhus, de fick alltid ställa ut barnvagnen när jag skulle sova lunch. Till och med när det var snöstorm. Då sov jag så gott så gott :)
Igår när Lucas verkade trött men inte somnade så tog jag på honom alla kläder och gick en sväng runt centrum. Han somnade så fort vi kom utanför dörren. Eftersom jag ändå skulle tillbringa så mycket tid i köket så ställde jag vagnen på uteplatsen och öppnade fönstret lite så att jag skulle höra om han vaknade och grät. I vanliga fall brukar han sova en halvtimme ungefär vid lunch. Igår sov han två timmar. Need i say more?

Nu är allt snart klart här hemma. Har bakat färdigt och så, nu är det bara dammsugning och svabba golvet kvar. Mamma och Leffe är på väg, de är här om nån timme.
Har precis skickat iväg ett elektroniskt julkort till lite folk vi känner. Fick en så rolig julhälsning från Anna C och trodde att vår familj skulle passa bra som tomtenisse oxå :)
Om vi missade att skicka till dig så kan du kolla på juldansen här.

Och nu-   fram med dammsugaren!

Slå ihjäl nån med pepparkaksdegen?

Kom precis hem från en mysig kväll hos Mia. Var och hämtade henne vid hennes jobb inne i stan och sen åkte vi till fridhemsplan där vi handlade lite mat och sen drog vi hem till henne. Åt pastakuddar fyllda med ost och spenat med god sallad till. Supergott! Sen käkade vi naturgodis och choklad framför TV:n och kollade på filmen Evening. Pratade lite samtidigt så jag missade visst lite, men den var ok. En riktig tjej-film, drama och fin musik och fint foto.
Fick en julklapp av Mia, och jag som inte hade någon till henne!! :(  Fick i alla fall en presentkartong med badskum, badkulor och doftljus, som alla doftar granatäpple och chili, hur gott som helst!

När jag skulle köra hem såg jag att det var jättelite luft i ena däcket, och vi har precis fyllt på luft i alla däcken. Måste vara någon slags smygpunka, blir så jäkla less. Vi hade ju punka på Saaben och nu på den här, med helt nya däck dessutom. Konstigt. Sen insåg jag att bilen är jäkligt skitig och imorrn ska vi besikta den. Skickade ett sms till Leffe och frågade om man måste tvätta den innan en besiktning och fick svar "ja". Så det blir till att åka lite tidigare imorrn, åka förbi macken och fylla på luft i däcken och tvätta bilen. Hoppas hoppas HOPPAS att bilen går igenom, orkar inte med en massa fel och tråkigheter mer. Tycker vi har haft nog med elände med den här bilen..

Lucas sover och han hade varit snäll ikväll sa Micke, så det är ju skönt. Saknar honom jättemycket fast jag bara varit borta i sex timmar... konstigt men sant. Ska dock inte väcka honom bara för det, får ju se honom imorrn :)

Idag skulle ju jag baka pepparkakor på den där degen som Micke och jag gjorde i förrgår. Men det gick ju inte alls. Degen var en stor klump som jag säkert kunnat slå ihjäl någon med om jag hade velat. Stenhård. Blev raka vägen ner i soporna, ska höra med mamma om de absolut vill ha pepparkakor vid jul, i så fall får jag köpa en deg och baka, orkar inte göra en egen deg till.

Jag tycker Rocky road var ännu godare idag när den stelnat till sig lite i kylen, Micke tycker att de var godare igår.
Jag trodde alla människor kollade på Leilas jul så här i juletider, men icke! Min kära vän Anna har tydligen haft nåt viktigare för sig på kvällarna när de visat det och därmed missat Rocky road-kvällen ;)  Rocky road är alltså mörk choklad som man smälter, sen lägger man i dumle, salta jordnötter och mini-maschmallows. Efter det häller man upp röran på en plåt och låter det stelna. Jättelätt och supergott!! Kanske nåt att prova?? :)

Imorrn har vi massor att göra, dels besiktiga bilen, städa, baka nåt om jag hinner, och sen fest hos Jennie Piehl på kvällen. Ska bli skoj, vi ska åka hela familjen så det blir lugnt. I alla fall för Lucas och mig. Hoppas jag ser några av er som läser min blogg där!

Nu blir det sängen... god natt. Where ever you are.

Klappa händerna när du är riktigt glad

Lucas är så duktig, han har börjat klappa händerna! Det ser ju så gulligt ut :)

Här sitter han i Mickes knä och är jätteglad och håller låda. På slutet av filmen klappar han händerna.


Alla gör Rocky road

Har varit en fullspäckad dag och nu är man helt slut igen. Tyvärr kan jag dock inte berätta så mycket om dagen eftersom den innehåller mycket jul-hemlisar.. :)
Förmiddagen ägnade jag åt en av dem, sen skulle jag då åka in till stan som jag tjatat om i flera dagar. Lyckades komma iväg med en fullproppad buss, fy farao vad mycket folk som skulle in till stan. Var inte alls sugen på att åka.
Sprang runt och hittade de sista (?) julklapparna.
När jag kom hem skulle jag försöka få tag på mashmallows till julgodiset.
Visste att de har såna på Vivo men hittade inte, och när jag frågade en som jobbar där sa hon att det är helt slut.
Sen sa hon:
 "Ska du göra Rocky road?" 
Ha ha ha, jag verkar inte vara den enda som har kollat på Leilas jul och blivit sugen på dem. Hon tyckte jag skulle försöka få tag på vanliga och sen klippa dem, för de mini var visste jättesvåra att få tag på. Hittade som tur var vanliga på Konsum.
Lagade fisk i skagenpanna och ris till middag och sen gjorde vi då Rocky road. Pepparkakorna får vänta tills imorrn.
Rocky road blev förresten jättegott, även om jag gjorde en version utan pistagenötter och lite tunnare än Leila.

Igår gjorde jag ju brända mandlar, de blev ok även om jag tycker att de blev lite "för" brända. Här kommer några bilder från när jag gjorde dem... och en bild på vår fina Amaryllis, som jag hade hoppats skulle blomma så här vid jul istället... men fin är den!

              

Lucas har varit söt och go' som vanligt. Här är två bilder på honom. Den ena från soffan och den andra är på hans sköna stil i sin matstol. Lite tillbakalutat så där :)

image463

image464

Triss

Fick ett jättefint julkort av min mormor idag. I kuvertet låg även tre trisslotter, en till varje familjemedlem gissar jag :)
Vi skrapade och vann 50:- x2, dvs 100:-  Synd att vi inte vann högvinst, men vi är nöjda ändå :)

Lucas sover, vi ska käka lunch, och sen ska jag försöka ta mig in till stan.. Blir ju aldrig av!!

Micke och jag

Kom precis på att today is the Day!

Idag för fyra år sedan blev Micke och jag tillsammans. Tiden går fort...

Jag har haft fyra underbara år tillsammans med dig Micke, hoppas att det blir många fler. Du är en underbar pojkvän och pappa och jag är så glad för att jag har dig och vår lilla familj!!

Jag älskar dig!

image458

Mycket att göra

God morgon!
Har sovit jättebra i natt, bara vaknat en gång av Lucas och då ammade jag lite, sen somnade han om. Sen vaknade han 07.20, det är ok. Så länge man inte blir väckt innan kl sju så är jag nöjd. :)
När man sovit bra så blir allt lixom lite lättare. Har satt på en tvättmaskin och känner mig laddad inför dagen. Ska ju in till stan och sen ska jag fixa med julklapparna och julbaket.

Nu ska Lucas få gröt och jag lite youghurt. Vi hörs!

Baka är skoj

Nu har jag gjort pepparkaksdeg och brända mandlar. Är helt slut i kroppen. Degen ska vila i kylen över natten, så imorrn blir det pepparkakor! Ska även göra rocky road som Leila gjorde på TV, och Mozartkulor som jag brukar. Och om jag hinner ska jag göra mjuk pepparkaka och baileystryffel igen. Det är så kul att baka!!

Åkte aldrig in till stan idag. Blev lite sen och insåg att om jag hade åkt så hade jag inte hunnit till mammalunchen. När jag kom till Calma där lunchen skulle vara var det dock ingen där.. gick ner i centrum och där mötte jag Emma med Isabella, så då gick vi tillbaka till Calma och åt lunch. Åt god pasta med oxfile och svamp :)
Lucas var visst trött för han somnade så fort jag lade ner honom i vagnen och sen sov han utanför Calma hela tiden jag var där och hela vägen hem och lite i hallen. Totalt 2½ timme! Så länge brukar han aldrig sova, men det var nog bra med tanke på hans förkylning.

När han hade vaknat drog vi till Willys och handlade. Blir så sur på mig själv, för nu hade vi fått en p-bot igen! Jag hade glömt att lägga upp parkeringsbeviset som behövs för att stå där vi står, och då är de snabba på att ge böter minsann. Andra gången vi får det nu, känns så onödigt! 400:- rakt ner i sjön.
Gjorde egna goda hamburgare bara på blandfärs och peppar och salt, blev smaskens! Hade cheddarost på och sen bröd och pommes till. Och vi som skulle börja äta nyttigt... får väl bli efter jul helt enkelt ;)

Micke har hämtat in granen från förrådet, vi har ju en i plast som vi köpte förra året. Känns ganska praktiskt att ha plastgran även om jag alltid varit emot det förut. Mycket för att man slipper barr och sånt när Lucas ligger på golvet. Ska lägga upp en bild på den sen när den är uppe och pyntad.

Ikväll sprang Mickes och deras häst, VIF. I Gävle, så vi struntade i att åka. Kändes som ett för stort projekt med en förkyld Lucas och man skulle inte varit hemma förrän sent.. fick veta från Håkan och Mia som var där att hon (VIF) hade galloperat, så hon blev diskad. Det var ju synd, för hon hade tydligen sett bra ut. Hoppas det går bättre nästa gång.

Har skrivit några julkort som vi ska försöka få iväg imorrn, och även slagit in två paket som vi ska skicka iväg. Och imorrn ska jag verkligen försöka ta mig in till stan. Börjar ju närma sig jul nu!

Fy vad trött jag är, orkar inte ens tänka efter om jag gjort nåt mer idag som jag glömt berätta om.... lika bra jag sover. Håll tummarna för att Lucas låter oss sova bara :)

Jobbig natt

Har varit en jättejobbig natt. Lucas ville inte alls sova, han bara skrek hysteriskt och inget hjälpte. Till slut började vi fundera på om han hade ont nånstans. Gav honom näsdroppar i alla fall, han är jättesnorig. Vet inte hur men till slut somnade vi alla tre i dubbelsängen. Tror att klockan var efter två nån gång. Sen vaknade vi vid 04.25 av att Lucas var ledsen igen. Då var jag så trött att det kändes som en dimma, eller att jag drömde alltihop. Vaknade till när jag hörde Micke säga "ska jag gå upp och göra välling eller?"  Det var signalen om att jag skulle ge Lucas bröstet..
Han somnade om till slut och sov till lite efter nio, men jag känner mig helt förstörd just nu! Hoppas han sover bättre i natt...
Tänkte lämna Lucas hemma och ge mig av en snabbis in till stan och fixa de sista julklapparna. Och sen är det mammalunch, det ska bli skoj, har inte träffat dem på ett tag nu pga Prag-resan och det.

Ha en bra tisdag!

image457

Julklappshysteri

Har inte köpt alla julklappar än och idag tyckte vi verkade vara en bra dag för att åka in till stan och fixa de sista. Trodde vi ja. Förstår inte hur vi ens kunde tro att någon dag sista veckan innan jul skulle vara en bra dag, det är ju helt SJUKT vad mycket folk det finns!!
Micke beskrev det bra: "folk är som myror". Usch. Och tänk er den värsta julklappshysterin ni varit i, med tre miljarder människor runt omkring er som vill fram lite fortare än ni. Tänk dig det nu. Och så tänk dig att det är hundra gånger värre med barnvagn. För det är det verkligen, och det finns inte en jävel i hela Stockholm som någonsin har stannat och släppt förbi mig före honom/henne. Nä har man barnvagn kan man vänta tydligen. Nu förstår jag varför alla mammor med barnvagnar är så fräcka och typ kör på folk med vagnen. Det är för att annars får man stå på ett ställe i en halvtimme!!!!!!!!

Clas Ohlsson var värst tror jag. Det jag skulle köpa var slut, kan inte skriva vad det var eftersom det var en julklapp till någon som läser det här. :) Det skulle komma in fler imorrn sa dem, får väl se om jag orkar åka in till hysterin igen.
Fick lite gjort i alla fall, Micke och jag skildes åt och gick på olika håll. Stannade till på McDonald´s och käkade några burgare samtidigt som Lucas fick en fruktpuré. Och en ballong. Han blev helt tokig när han fick hålla i pinnen till ballongen, han svingade dem som han aldrig gjort annat. Det är ett mirakel att den inte gick sönder, vi bara väntade på smällen följt av gråten..

image456

Är jättetrött och vill bara gå och lägga mig men Lucas vaknade precis och är hysterisk. Han är fortfarande förkyld och blir ledsen när han vaknar och inte kan andas som vanligt. Har gett honom näsdroppar nu, får se om det blir bättre.

Micke fick reda på att Sviten ska stänga idag, så jag har hjälpt honom att skriva CV ikväll. Nu ska han söka "vanliga" jobb, håller tummarna för att han hittar något skoj! Annars finns ju alltid Casino Cosmopol.. :)

Till Caroline

Tänk vad glad man kan bli när posten kommer! Micke gick och hämtade den idag och kom in med ett paket till mig!
Såg direkt att det var från Caroline, min gamla brevkompis som numera bor i Thailand halva året. I paketet låg en julklapp och ett jättefint julkort, ett rött med guldblommor och guldskrift. Gissar att det är från Thailand.
I alla fall, jag tjuvade och öppnade julklappen direkt, kunde inte hålla mig!! Förlåt.
Men det viktiga i allt det här är att jag blev så himla glad för innehållet. Det var Celine Dions nya cd!!!!!!!!!!!!!!!
Jag som älskar Celine Dion och verkligen ville ha hennes nya men inte har hunnit skaffa, helt otroligt att jag då skulle få den i brevlådan!

image455


TACK tack tack!! Kära snälla rara Caroline. Du är bäst.

Och förresten, alla pokertermer i mitt förra inlägg... KK betyder kung-kung, AJ betyder Ess kneckt (ace jack) och så vidare. Tänk dig kortleken på engelska så förstår du nog? :)

Poker i Prag

Hej!! Nu är vi hemma igen. Ja vi har varit hemma sedan i fredags men jag har varit helt slut efter resan så jag har inte orkat blogga. Förlåt! :)
Men nu är jag tillbaka. Hade ju inte med oss datorn till Prag, så nu måste jag ju sammanfatta vår roliga vecka.

Är jättenöjd med resan, den blev mycket bättre än jag trott. Mycket berodde nog på att jag var väldigt nervös innan, mest inför att spela poker men oxå för Lucas skull. Första flygresan för lilla plutten och en massa nya intryck och sånt där. Men vilken underbar kille han är! Han har varit helt fantastisk, vi är förvånade och imponerade.

Vi åkte ju i måndags morse, tidigt. Fixade tillfälligt pass åt Lucas vid Arlanda-polisen och det gick bra. Sen gick allt på räls. Vi kunde gå på planet direkt, vi tog det så lugnt vid taxfree så att vi blev sena till gaten och kom dit när det var final call, har jag aldrig varit med om förr. Det var skönt att slippa alla köer. Lucas fick ju specialbälte på planet, han satt i mitt knä fastspänd i mitt bälte, och innan vi hade lyft så somnade han... ha ha fanns ju inget att vara nervös för, han verkade inte ens märka att vi lyfte.



När han vaknade efter ett tag var han jätteglad. Så här glad:

image419


Blev ingen förändring när vi landade och då kände vi andra av trycket i öronen. Fick tag i en minibuss som vi delade med några andra för att åka in till Prag. Först till stället där vi skulle hämta nyckeln till lägenheten och sen till lägenheten. Jättesmidigt, och vi hade Lucas i knät med säkerhetsbältets nedre del runt gipset, kändes lite bättre än att han skulle sitta utan något i knät. Svårt när man inte har bilbarnstolen med sig..

Lägenheten var jättefin! Etage och med två toaletter och kök. Mickes mamma Annika sov i vardagsrummet och vi andra i sovrummet på ovanvåningen. Hade tvättmaskin som fick fungera som skötbord :)
Det var superbra med lägenhet just för att man har barn, var så skönt att kunna fixa gröt och välling och sånt i micron och vattenkokaren.


På måndagen gjorde vi inte så mycket, installerade oss i lägenheten, käkade på McDonald´s och gick ut för att handla lite till kylskåpet. Hittade en Albert (supermarket) som funkade, fick med oss lite grejer till frukost och så.
Fick en karta samtidigt som vi fick nycklarna till lägenheten, och på den såg det inte ut som att det skulle vara alltför långt till Hilton. Det var ju där pokern skulle vara. Därför bestämde vi oss för att prova att gå dit på kvällen, så vi kunde ta tid. Tog ca 20 min och då gick vi inte supersnabbt. Tycker det var jätteskönt att det inte var längre, går hellre än åker taxi på såna ställen, känns alltid som jag blir lurad av taxichaufförerna..

Som jag hade fattat det så skulle man kunna registrera sig till turneringen redan på måndagen men det kunde man inte. Det var skoj att se dag 1a spela i alla fall, kände mig lite mer förberedd på det sättet.

På tisdagen var jag sjukt nervös, önskade bara att det skulle vara över! Micke och jag gick till Hilton och Annika gick med Lucas i vagnen bakom oss, fast långsammare. Micke bestämde en tid och plats att träffa dem på lite senare, och jag var så glad för att han följde med mig i början. Kände mig lite vilsen på alla punkter.
Kom dit och fick min plats och det visade sig att dealern som skulle börja på det bordet var Jonna! Har jobbat ihop med henne på Cosmopol, hon är från Finland och åker runt och dealar på större pokerturneringar, bland annat EPT. Kul att hon satt på just mitt bord tycker jag. Det började vid tolv och Micke var kvar till ett ungefär. Fick bland annat en ganska känd finsk pokerspelare vid mitt bord, Hellraise kallas han, och en norsk man som tydligen är ganska känd oxå, Thor Hansen. Hade dock aldrig hört talas om norrmannen men blev lite skraj när jag såg finnen..
Det blev Micke oxå såg jag ;)
Det började ganska bra, fick bra kort och vann några potter. Problemet kanske var att jag vann den allra första potten som spelades... det vet ju alla som spelar poker att det är ett dåligt tecken. Eller hur? :)
Hur som helst så satt jag på det bordet i ganska många timmar och fick bland annat AA, KK och JJ. Och AK två gånger. Efter några timmar synade jag en raise med 77 och floppen kom 778. Najs tänkte jag, hur ska jag kunna "trapa" engelsmannan som höjde? Han betade ut på floppen, då synade jag bara. Han checkade på turn och då checkade jag oxå. Trodde inte mina ögon när rivern kom och han sa "all in". Jag blixtsynade så klart och visade snabbt upp mitt fyrtal, så skönt! Lyckades alltså slå ut en kille, kändes bra :)





Efter några timmar fick jag byta bord när de breakade vårt bord som var så bra. Då vände allt. Vid bordet jag kom till satt en pokerspelare som jag kände igen lite från jobbet, kändes lite jobbigt. Vet att han är ganska duktig och han verkade ha flyt med korten och hade stor stack. Sen satt även Tomas Brolin där och en annan svensk som jag kände igen. Det jag ångrar mest på det bordet är när jag hade höjt med AJ och Brolin går all in med ca 4000 i marker, jag hade höjt till 800 tror jag. Då hade jag väl ca 14000-15000 i marker. Vet inte varför, funderade ett tag men fick nån känsla av att han hade en bra hand, att jag inte ledde med min AJ. Därför lade jag mig. Det ångrar jag jättemycket, det är ju inte alls säkert att han hade en bra hand och jag kunde ju slagit ut honom utan att riskera att själv åka ut. Tänk att kunna skryta om att man hade slagit ut självaste Tomas Brolin, det hade varit nåt!!! Men nu får jag aldrig veta vad han hade.. Det gick ju dessutom bra för honom senare, tror han kom på 23:e plats och vann 120 000 kronor. Jäkla skit, kunde lika gärna varit jag.

Började få dåliga kort och foldade det mesta. Då började de med ante oxå vilket ju gör att det blir väldigt dyrt att bara folda hela tiden.. Fick byta bord igen och hamnade bland en massa italienare och fransmän. Fick bara 94 och 10-2 hela tiden, sjukt tråkigt. Lyckades hålla mig kvar i turneringen tills dagen var slut i alla fall, då var klockan nio. Kände mig verkligen helt slut i hela kroppen efter att ha spelat i nio timmar utan middagspaus! De hade 20 minuters pauser och som tur var så kom Micke förbi med en macka åt mig som jag fick slänga i mig mellan några händer.. Saknade Lucas otroligt mycket och hade bett Micke att försöka hålla honom vaken tills jag kom hem om det gick. Jag gick hem själv, tycker jag var jätteduktig! Lucas var vaken och jättemysig när jag kom hem, var så skönt att träffa honom!

Eftersom jag gick vidare till dag 2 så var jag tvungen att vara på Hilton vid tolv på onsdagen oxå. Hade jätteliten stack och visste ju att jag skulle vara tvungen att gå all in och dubbla några gånger för att hålla mig kvar. Foldade några händer tills jag fick K9 och gick all in med 3000 ungefär, och fick syn av 88. På floppen kom en nia och på turn en kung, så jag dubblade. Några händer senare fick jag AJ och bestämde mig för att gå all in oavsett vad som hände innan. En kille raisade och jag gick all in, alla andra lade sig men killen som höjt synade så klart. Han hade KK och det kom inget ess så jag åkte ut!

Just när jag åkt ut var jag inte så besviken, var ju rätt förberedd på att det skulle hända och kände att det var lika bra att det hände tidigt än att jag skulle suttit hela dagen och spelat och sen åkt ut som bubblare, dvs precis innan prispengarna. Nu fick jag ju i alla fall hela onsdagen och torsdagen till att ha lite semester i Prag med familjen :)

Micke var där och såg allt och tröstade mig, sen mötte vi upp Annika och Lucas och gick hem. Gav Lucas mat och köpte med oss indisk mat hem till lägenheten. Lucas låg på golvet och lekte och kollade på TV.



Efter det gick vi ut på stan en sväng, ville ju kolla den där berömda klockan bland annat. Jag har ju varit i Prag förut, det var sju år sedan, men jag kände igen mig lite ändå. Lucas ville inte ligga i vagnen, bara sitta på ryggen så vi fick turas om att bära på honom. Han är tung som en tegelklump och man får ont i axlarna efter ett tag. Vi bestämde oss för att äta på TGI Fridays efter att ha varit uppe en sväng på Karlsbron oxå. Åt jättegod mat och drack Oreomilkshake till efterrätt. Mickes och min favorit :) Lucas satt i knät tills han somnade och då flyttade vi över honom till vagnen, skönt att det funkade så vi fick äta klart i lugn och ro. Var jättebilligt där och Fridays brukar ju vara ganska dyrt annars, men vi åt varmrätt och efterrätt alla tre, Micke och Annika drack öl och jag läsk och det gick på runt 600 kronor för alla tre. Det tycker jag är billigt!



Det billigaste i Prag måste väl ändå vara ölen. Micke och Annika gick ut en sväng på torsdagen bara för att testa en tjeckisk pub som INTE låg på turistgatan. (Där är ju allt svindyrt så klart.) De fick två PINT med öl för ca 15 kronor, för BÅDA!!! Sjukt billigt, skulle vara kul att åka på en pubresa dit nån gång ;)

På torsdagen gick Micke, Lucas och jag lite på stan själva medans Annika gick på sitt håll. Vi strosade runt lite, var inne i några affärer och drack lite glühwein. Sen var vi på supermarket och handlade lite, bland annat lite vodka och rom till oss. En halvliter vodka för typ 35 kronor. Inte fel. Senare på kvällen bestämde vi oss för hemmakväll med kinapoker, då gick Micke, Lucas och jag till McDonald´s och köpte med oss mat till lägenheten. Lucas ville prova att dricka med sugrör så vi fick ta en tom bägare och hälla vatten i så att han fick prova. Det sjuka var att han kunde! Snacka om att vi blev förvånade, ha ha :)



Kom fram till att det var tre drycker som vi drack mest av på resan. Här är de:

image444


Det gick jättebra för mig på kinapokern, vi spelade om en krona per poäng och jag gick till slut 122 kronor plus! Man kan säga att det blev lite tröst för att jag inte vann något i pokerturneringen...



Hemresan gick lika smidig som ditresan. Hade beställt en sån där minibuss till flygplatsen och sen när vi flög var Lucas lika glad som första gången. Han somnade återigen i mitt knä när vi lyfte och sov nästan en timme! Sen var han glad som vanligt. Hämtade bilen och skjutsade hem Annika, sen åkte vi hem och gjorde tacos. :)





Är som sagt otroligt nöjd med resan! Pokerturneringen var grymt rolig och nu vill jag spela fler såna.. Inte så stor chans att man får göra det, men det vore skoj. Är nöjd med att jag gick vidare till dag två, och att jag kom på 170:e plats av 550 spelare. Såg inte så många tjejer andra dagen, tippar att jag var topp tre av tjejerna kanske.

Lite kul var att man kunde läsa om mig på både poker.se och aftonbladet.se. En tjej som heter Lina som Micke känner lite, är pokerskribent för aftonbladet och var där och liveuppdaterade. Skoj att bl a mamma kunde följa min dag, det hade hon gjort sa hon :) De här två bilderna var med på mig där oxå:

image453


image454

Det här är nog det längsta inlägget jag gjort på min blogg... men nu är en hel vecka avklarad!

Lucas har blivit förkyld efter resan och höll oss vakna halva natten i går natt. Han snorar och hostar och är allmänt grinig stackarn. Han vaknade precis och var ledsen men somnade om när han upptäckte att han kunde andas med munnen. Får väl se om det blir någon sömn för oss i natt, men nu ska jag i alla fall gå och lägga mig!

God natt!!

Hej då Sverige

Ska gå och lägga mig nu, har varit en fullspäckad dag. Handlat, lagat mat, vikt tvätt och packat, och så kollat på skidorna där imellan :)
Nu är vi äntligen klara i alla fall och ska försöka få lite sömn innan klockan ringer kl 04...
Ska möta Mickes mamma i stan och sen köra mot Arlanda. Just det, idag bestämde vi oss för att ta bilen dit och ställa den på långtidsparkeringen. Det var inget svårt beslut efter att ha räknat på vad det skulle kosta för oss med Arlanda express, typ 1100:- för alla oss fram och tillbaka. Helt sjukt. Att ha bilen på parkeringen kostar typ 400:-

Nåja, är ordentligt nervös inför allt. Har aldrig flugit med Lucas, är spänd på att se hur han kommer reagera när vi lyfter. Och så hoppas jag det kommer gå bra hela veckan med pokern i kombination med Lucas. Om det går bra för mig så kommer jag spela mycket och då får Micke och hans mamma ta hand om Lucas själva. Det ska nog gå bra!

Lovade ju lite bilder från festen i fredags, hinner inte lägga upp alla men några. Och så självklart filmen när Anna och Sofie sjunger, den är oslagbar!!

image406
Lucas i sin nya ryggsäck!








Här är filmen




Hej då Lidingö och Sverige. Vi är hemma på fredag igen.

Bakis

Var på tjejfest hos Sofie igår. Tror vi var 12 tjejer, de flesta hade jag aldrig träffat. De jag kände var Sofie (så klart), Vajb, Nicolie, Susanne och Anna. Var jättekul att träffa dem!
Vi kollade på Idol och åt en massa gott. Först glögg med pepparkakor, sen fick vi smörgåstårta och vitt vin och till slut var det en massa snacks. Sofie hade fixat en massa hembakat godis som var supergott och så fanns det chips och pinnar och sånt. Vilken fest! :) 

Hade verkligen supertrevligt och hade ju tänkt att åka hem i skaplig tid eftersom jag visste att Micke skulle iväg vid halv tio på morgonen idag och att jag då skulle ta  hand om Lucas.
Men efter två glas vin så hade jag helt plötsligt glömt bort allt det... Jag drack och åt och åt och drack och blev så glad när Marie vann Idol! Sen började vi sjunga Singstar och det älskar ju jag, kanske var en bidragande orsak till att jag glömde bort tid och allt.

Blev faktiskt ganska rund under fötterna efter allt vin och champagne, och nån gång där efter tre på natten fick jag en plötslig längtan efter min säng. Då kände jag att bara ville vara hemma NU!!! Kollade hur jag skulle kunna ta mig hem och såg att det gick en nattbuss om tio minuter. Vajb bestämde sig för att hänga på och vi sprang typ hela vägen! Shit jag som aldrig springer nu för tiden, var halvdöd när vi kom fram till bussen. Hade en jäkla tur, bussen skulle precis åka men det var en snäll chaufför som väntade på oss. Allt som allt tog det en timme att ta sig hem, från Solna, helt sjukt! Var hemma kvart i fem tror jag.. Då sov mina älsklingar.
Micke väckte mig när han skulle gå, det var bland det värsta jag varit med om. Mådde jätteilla och huvudet bara snurrade. Men det var bara att ta sig i kragen och gå upp och ge Lucas gröt. Har gått bra idag ändå, även om det har varit jobbigt och dagen inte gått i många knop. Micke kom hem tidigare än han trott oxå, det var bra.

Tog en massa kort igår på festen men har inte lagt in dem i datorn än, så de får ni se imorrn.
Nu måste jag sova, är så TRÖTT!!!!!
Var ju ändå ett och ett halvt år sen man var bakis...

Lägenhet istället för hotell

Idag har vi bokat lägenhet i Prag!
Fick rabatt eftersom det är så nära inpå vi ska bo där. Hade tänkt ta den billigaste lägenheten med två rum, men bestämde oss till slut för en annan som kostade 400:- mer. Fast det blev ändå 200:- mindre än vi räknat med för den andra som var billigast, med rabatten!
Tyckte det var värt det, den vi ska bo i nu ligger mer centralt och verkar jättefin. Den är 90 kv.meter, stort kök med spis och kyl och köksutrustning, vardagsrum med TV och sovrum med dubbelsäng. Finns även tvättmaskin och en massa andra bra grejer, kommer bli skönt att ha lägenhet med Lucas. Blir lättare när man ska fixa välling och gröt och annat.
Tycker det är jättebilligt, den kostar 2400:- för alla oss, tre vuxna och en bebis från måndag till fredag. Även om vi velat bo på hotell hade vi aldrig hittat billigare, särskilt inte med så bra läge. Känns kanon!

Kolla här om du är nyfiken på hur den ser ut!

Pratade med Arlanda-polisen och vi ska fixa provisoriskt pass till Lucas på måndag morgon innan vi flyger. Bye bye 980:-....... Kan inte fatta att det är så dyrt för ett pass man kan använda EN resa. Och kan verkligen inte förstå hur det kan vara så dyrt även för barn, det brukar ju alltid vara halva priset för barn på allting annars?!
Men det är bara att bita i det sura äpplet och pröjsa om vi vill åka till Prag hela familjen... så vad gör man inte?

En kväll på Solvalla

Blev en bra kväll på Solvalla igår.

Vägen dit blev en historia för sig.. glömde kolla hur man åker från hornstull (där vi hämtade Mickes mamma) till Solvalla, fick ringa Håkan och fråga. Var lite dåligt skyltat och efter att ha vänt ungefär fem gånger och till slut hamnat vid terminalen på Bromma flygplats, fick vi ringa Håkan igen.

image399


Till slut kom vi fram, till och med i tid till Vif skulle springa. Som tur var. Träffade bl a Håkan och P-A där och sen blev det spännande när loppet började... i ungefär två sekunder, för nästan direkt galopperade Vif. Alla trodde det var kört men hon började trava nästan direkt igen och sen sprang hon nästan ifatt de andra! Det viktigaste var att klara en viss tid för att bli kvalificerad till andra lopp, och det gjorde hon! Det var skoj!!

    

Det var ju julmarknad på Solvalla och det sprang omkring en massa barn utklädda till nissar och så kunde man gissa vikten på grisen och dylikt. :) Lite mysigt.
Efter att Vif sprungit gick vi in och käkade lite, sen gjorde vi en V64-rad. Träffade David som satt med oss. Träffade även några gäster från casinot, det var lite skoj faktiskt :) Efter tre lopp blev Lucas jätteledsen, då var han både trött och hungrig så då drog vi hem. Men innan dess verkade han ha jätteskoj, han gav oss en massa tips på hästar och tyckte det var så spännande med alla hästar och människor att kolla på.

           

Kolla sista bilden, där pekar han i programmet på en häst :)
Vi fick 4 rätt på hästarna vilket gav 540 kronor, så vi fick pengarna tillbaka dubbelt upp, inte storvinst men kul ändå.

Idag var Karin här med lille Philip, han är två veckor yngre än Lucas bara. Han hade vuxit jättemycket och var sååå söt! Har inte träffat dem på länge, säkert tre månader sen. Vi var och lunchade på Tindras, de har verkligen supergoda wraps där. Jag åt en med avocado, rökt lax och skagenröra, mums! Efter lunchen åkte Karin hem och jag gick en sväng i centrum med Lucas på ryggen.
Var på systemet samtidigt som "Vanheden" (Ulf Brunnberg), det var coolt :) ha ha.

Ikväll jobbar Micke. Lucas sover. Jag kollar lite på CSI, ska snart sova. Har blivit alldeles för sent de senaste nätterna...






19 dagar kvar...

...till julafton! Nu går det fort, det lixom bara svischar till så är julen här.

I söndags pyntade jag ju för julen, så här ser det ut hos oss nu. Fast köksbilden är tagen innan jag bytte till lussebulle-gardiner :)

image396
Köket

image397

Vardagsrummet. Sen kommer det ju tillkomma en gran och lite mer tomtar och dylikt.


Idag har vi varit på BVC. Allt verkade bra tyckte Kajsa, men besöken där är egentligen lite meningslösa eftersom vi varken kan mäta eller väga Lucas pga gipset. Blir bara att vi pratar och berättar om hur mycket han äter och bajsar och vad han säger och gör. Men som sagt, allt vi berättade om tyckte hon verkade bra :)

Nu ska vi boka flygbiljett till Prag och sen ska vi dra in till stan och hämta Mickes mamma. Sen bär det av till Solvalla, håll tummarna för VIF som ska springa kvallopp idag! (det är hästen som Micke äger en del av, typ högra bakbenet)

Grattis till Sofie som fyller år idag! Hurra hurra hurra hurra!!!! Vi ska fira på fredag :)

Julklappsdag

Har varit en mysig dag!
Fick inte sova så mycket som jag ville i natt, Lucas sov lite oroligt, men det är ju inte så konstigt med tanke på nedsövningen och allt. Han ville absolut gå upp vid sju så det var bara att pillra sig upp då. Det är hemskt med vinter och mörker, känns som man går upp mitt i natten när klockan är sju, och eftermiddagen känns oxå som natt. Kommer nog aldrig att vänja mig vid den svenska hemska vintern.
Fick sova lite på förmiddagen och hade tänkt gå på mammalunch på Calma men Micke undrade om vi skulle åka och köpa julklappar istället eftersom idag var enda dagen som funkade för honom den här veckan. Så vi drog till Kungens kurva istället! Eller först var vi i Skärholmens centrum, det var första gången jag var i det nya. Gud vad stort och fint det var!! Tycker det påminde lite om Kista med food courten och det. Åt förresten världens godaste pasta där på det italienska stället. Med hummersås, räkor, saffran, grädde och körsbärstomater! ÅÅÅÅ vad gott det var!!
Känns bra att typ alla affärer som man är intresserad av att gå i finns samlade på ett ställe. Fick lite gjort faktiskt, nu har vi inte så många julklappar kvar. Men det blir inte så många i år som det brukar med tanke på att plånboken inte tillåter det. Vad vi har köpt kan jag självklart inte skriva här.. det får ni kanske veta efter jul :)

Efter Skärholmen drog vi till Citygross i Kungens kurva, med en liten avstickare till Jysk oxå. Provade ryggsäcken med Lucas, han stormtrivdes när han fick sitta där på ryggen och glo på allt och alla i affären. Så himla söt och glad var han!  Avslutade med en stor milkshake på McDonald´s och sen åkte vi hem.

Har kollat fyra avsnitt av inspelat Glamour, riktigt najs :)
Efter att Lucas somnat kollade vi på film, Revolver. Guy Ritchie-film. Förstod verkligen ingenting, men nu har Micke läst om den på internet och då fick vi en förklaring. Kul att man måste läsa om filmen för att fatta nåt..? Trist att den blev så rörig, för den började riktigt bra.

Är jättesent och jag är hur trött som helst. Sängen- här kommer jag!!

Nytt gips

Idag har Lucas fått nytt gips igen. Han slapp inte den stora versionen utan det blev med gips ända ner till foten på vänsterbenet igen. Trist. De goda nyheterna är att höften för första gången har stabiliserat sig! Lars, vår doktor, ville ändå inte låta bli att gipsa ända ner till foten utan ville ha det så en månad till. Om tre månader ska de röntga och se hur det ser ut, och så blir det förmodligen en månad till med gips. Om det inte är bra då får vi eventuellt en "gipslåda" som han måste ligga i på natten. Men det är ju bara på natten, på dagarna slipper han, så det är ju skönt ändå.

En annan god nyhet är att vi fick låna en bärsele som man har på ryggen. En Haglöfs, de är jättebra. Visste inte att de hade såna till utlåning men arbetsterapeuten hämtade en när vi pratade om att vi ska åka till Prag nästa vecka. Kommer underlätta jättemycket, för då kan vi checka in vagnen och ha ryggsäcken som handbagage :)
Provade den direkt och Lucas verkade gilla den jättemycket, han såg helnöjd ut. Ska fixa bild snart.

Annars har dagen gått bra. Egentligen får man inte åka hem med barn under ett år när de varit nersövda, men vi fick ju förra gången och vi tjatade lite idag igen, så vid åtta fick vi åka. Sååå skönt att komma hem. Gipset är inte torrt än, det tar över 24 timmar, men det är så pass torrt att man kan lyfta honom och röra vid det i alla fall.

Idag ringde de och gratulerade för vinsten i turneringen och sa att de hade satt in 1000 euro på mitt konto. Tydligen ska jag spela på tisdagen och det känns jättebra. Åker på måndag och då har man en dag att kolla läget och så där, känns inte så stressigt att resa hela dagen och sen åka direkt till casinot och spela.. men shit vad nervös jag kommer vara, är redan så nervös att jag inte vet var jag ska ta vägen!

Nu måste jag sova.

God natt.

Före och efter

Har haft en mysig första advent! Micke var tvungen att åka iväg efter tolv så då ringde jag Angelica och frågade om hon ville hitta på något och det ville hon. Hon kom hit och så gick vi ner i centrum och kollade lite, trist att de inte hade någon slags "julskyltning". Var bara öppet i alla affärer typ, thats it.
Köpte lussebullar på Princess och gick sen till Presto och köpte tunnbrödsrullar. De var jättegoda! Köpte även glögg och pepparkakor på konsum.
Sen blev det då riktigt adventsfika med allt vi köpt, tända ljus och adventsljusstake. Fick lite julkänsla :)
Efter det spelade vi Buzz Hollywood quiz, det är skitroligt verkligen!

Sen kom Micke hem och då satte vi på en film, "Dagboken-Jag sökte dig och fann mitt hjärta". Har sett den förut men gråter lika mycket varje gång, en riktig snyftare!.. Eller en riktig tjejfilm om man så vill :) Bra är den i alla fall.
Nu har Angelica åkt hem och jag måste snart gå och lägga mig, ska upp tidigt imorrn. Första gången ringer klockan 03.45, då ska jag amma Lucas. Sen ska vi upp igen vid 06.00 och åka till Astrid Lindgrens. Ska bli nytt gips! Vi hoppas ju att de ska säga något positivt om höften oxå..

Förresten så lovade jag ju bilder från fredagen, före och efter. Här kommer de, det är ingen vacker syn.. :)

   
Här är jag i mina myskläder...


Här har jag sminkat mig och spelar turnering. Lucas hejar på :)

image385
Här har jag precis vunnit och blev lite tårögd... :)

          
Omklädd och på väg till Jernet, där jag mötte upp alla i mammagruppen. Sen blev det fira av!!!

           

Trodde det var en dröm

När jag vaknade trodde jag att jag drömt alltihop. Men det hade jag ju inte!! :)
Jag vann verkligen igår, en resa med pokerturnering värd över 50 000 kr, det känns overkligt!
Nu undrar ni förstås hur det ska gå till, och det vet jag knappt själv än. Turneringen kostar 5000 euro och så får man 1000 euro extra till resa och sånt. Har kollat lite på nätet och hela familjen kan ju komma till Prag för i alla fall runt 7000 kr, så det räcker ju och blir lite över. Det är ju bra. Sen kommer problemet med Lucas, vi måste dra på tvillingvagnen på flyget, fixa pass till honom, och när vi väl är i Prag så måste jag gå själv till casinot och spela eftersom Micke måste passa Lucas. Känns ju lite trist, hade varit perfekt om man hade kunnat få med någon som ville vara lite barnvakt. Behöver ju Mickes stöd i turneringen!!!!  Kommer förmodligen inte hitta någon, det är ju ganska kort varsel, måste åka om ungefär en vecka ju! 10-14 december håller det på, hela eventet.
Ska förstås fråga om jag får sälja paketet men det går nog inte. Hade ju varit najs med 50 000 kr i kontanter i stället om man säger så...

Shit jag kan inte fatta det här!!

Kolla här om du vill läsa mer om turneringen jag ska spela.

Ni kommer inte tro mig....

...men det här är en av de sjukaste kvällarna i mitt liv. Jag är ganska onykter just nu. Kom precis hem från en utekväll med mammagruppen. Men jag måste ju berätta om turnerigen först.

Det blev bara 18 pers som var med. Bara ett pris; vinnaren fick ett paket värt 8400 dollar, ca 6000 euro, för att åka till Prag.
Jag tänkte ju att det inte är så stor chans att vinna direkt, men jag skulle ju kämpa i alla fall.
Efter att ha spelat i två timmar och slutligen blev heads-up med en snubbe kändes det helt overkligt att jag var så nära att vinna. Och till slut....


JAG VANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!

Sista potten hade jag 10-7 offsuite och floppen kom 10-5-3 eller nåt, två hjärter i alla fall. Jag bettade ut och snubben ställde all-in. Jag hade mer marker och synade. Han hade bara två hjärter, dvs färgdrag. Micke och jag bara skrek:
"inga hjärter, inga hjärter, INGA HJÄRTER"

Och det kom inga hjätrerer. Helt sjukt. Jag vann.

Gick direkt och firade med mammagruppen. De blev jätteglada när jag kom dit och berättade att jag vunnit, fick direkt ett glas rött i handen :)

Kan fortfarande inte fatta att jag vunnit och att det är meningen att jag ska åka till Prag om drygt en vecka. Sjukt faktiskt.

Nu snurrar det i huvudet. FÖrlåt för eventurella stavfel. Måste gå coh lägga. mig. Puss och kram!

RSS 2.0