PernieBernie

Miljökatastrof

Det är ju så mycket prat om det här med miljön just nu. Att vi måste göra mer för miljön, anstränga oss.

Micke och jag tänkte dra vårt strå till stacken igår. Vi har en liten låda som hänger på dörren där soporna är i vår lägenhet. Där har vi samlat gamla batterier och trasiga glödlampor. Den har varit full ett bra tag nu men igår kom jag på att vi ju kunde ta en promenad och slänga allt glas och det som var i lådan.

I vårt soprum på gården finns en karta över var man kan slänga allt, och den visade att glödlampor kunde man slänga borta vid OK-macken. Det är typ en kilometer dit, lite sjukt att man inte ska kunna slänga allt på ett ställe kan man tycka. Men vi tänkte att vi skulle göra rätt för oss så vi lunkade först snällt ner till sopstationen för glas och sen vidare till OK. Där hittade vi ingenstans att göra av glödlamporna så jag gick in för att fråga. Fick till svar att de tagit bort den containern och att jag skulle vara tvungen att åka till Stockby! Sen sa de att jag kunde slänga glödlamporna bland deras glas den här gången, så det gjorde vi.

Tycker det är så jäkla dåligt. Inte konstigt att folk inte anstränger sig tillräckligt med sopsortering och sånt. Det är för krångligt om man ska behöva gå till olika ställen med soporna, och kanske till och med ta bilen för att kunna bli av med några glödlampor.

Varför gör de det inte enklare att vara miljövänlig????!!!

Kommentarer
Postat av: Lyckan

word

2007-11-23 @ 12:15:19
URL: http://mikaellyck.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0