PernieBernie

"Renaaauuult, sättet du talar på, går att förstååå.."

Nu är vi nästan friska. Bara lite snor som rinner då och då, men annars är det fint.
Vi trodde att anledningen till att Lucas vaknade varannan timme på natten berodde på förkylning och operation/gips, men insåg häromkvällen att han var alldeles svettig på ryggen under täcket i sin säng. Så nu har vi slopat täcke och har bara filt över benen på honom, för han blir jättevarm av gipset. Och vips! Sen vi ändrade har han bara vaknat EN gång på natten! I natt nån gång vid 03, sen sov han till 07.30!!! Halleluja! :) Sååå skönt.

Vi struntade i alla fall i att gå på BVC igår. Skulle vara den där träffen som är en gång i månaden med tema, och igår var det om barnmat med en dietist. Hade kanske varit skoj men Lucas snorade och hostade för mycket för att det skulle kännas ok att sitta där med tio andra bebisar, vill ju inte smitta. Därför struntade vi i mammalunchen idag oxå.
Pratade med Susanne i mammagruppen och hon och hennes Oliviva hade oxå blivit sjuka förra veckan, är väl nåt som går nu.

Eftersom vi inte hade några planer för dagen bestämde vi oss för att försöka hitta en bil. Och vi hittade en!!
Har kollat på en Renault Scenic på Blocket länge och därför ville vi se hur den ser ut live. Vill ju helst ha kombi och den räknas kanske inte som en riktig kombi men bagaget såg ändå så rymligt ut på bilderna. Och det är väl inte lika brett som i vår nuvarande bil (halvkombi) men det är mycket högre. Har mätt med måttband och så där och vi tror att vi skulle kunna sätta vagnen på högkant i den till och med, så det blir inga problem att få plats med både vagn och några väskor eller påsar.


Provkörde en Opel oxå som var himla fin, mest inuti med en massa tekniska finesser, men vi gillar ändå Renault-bilen bättre. Jag tror att det mest beror på att den är så rymlig. Kom på mig själv med att småfnittra när jag provkörde den, för jag kände mig som en kung på vägen! Sjukt mycket plats för ben och armar och man kan höja sätet så att man sitter högt och kör och har jättebra överblick på vägen, det gillar jag!
Tyvärr så var det en spricka i framrutan, men den var inte i synfältet och det går igenom besiktningen, så det fixar vi lite senare. Sprickan gjorde att vi fick ner priset med 3000:- till 30 000:- .
Tidigare hade den kostat 37 000:- så det var ok. Annars finns allt som vi vill ha, AC och cd-stereo, servo, airbag, centrallås, ABS, vinterdäck... nu hoppas vi bara att den kommer hålla några år :)
De skulle fixa en grej på handskfacket i den och vi hade inte våra papper för gamla bilen med oss, så vi ska åka tillbaka imorrn och avsluta affären. Har lagt handpenning på den.

Har ju varit lite bekymrade för vad vi skulle göra med vår gamla Saab, men det var så fiffigt att det fanns en bilskrot bakom bilfirman precis, vi pratade med dem och de ska ta emot den imorrn och skrota den. Så skönt att bli av med den! Om ingen vill ha den? ;)

Måste ju bara berätta om hur duktig jag var i morse! Bakade grekiskt lantbröd, och det blev jättegott!
Vi satt och mumsade till frukosten, när det var helt nybakat och varmt och smöret bara smälte på smörgåsen. :)



Nu ska jag leta billigast bilförsäkring på internet innan jag sover. Kram!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Jättekul med bilen - bamsegrattis till er!

2007-10-17 @ 09:38:08
Postat av: Sofie

Åh vilken fin bil ni kommer glida runt med nu!!!

2007-10-17 @ 12:24:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0