PernieBernie

Midsommar

Skrivet av Pernilla 24 juni 2007, klockan 13:41


Nu är vi hemma igen från några sköna dagar i Öregrund! Livet på landet är så härligt och okomplicerat. Och tyst och lugnt. Man mår lixom som en ny människa efter några dagar utan city-stress, trafik och dator och TV. :)

Vi kom alltså dit i onsdags. Då tog vi det mest lugnt, åt lite och såg lite på TV. På torsdagen trodde vi att Mickes pappa och syrra skulle komma men de kom inte förrän på midsommarafton. Vädret var inte heller något vidare så då gick Micke, Lucas och jag till sjön för att fiska. Och OJ vad det nappade! Vi fick fisk (abborre) hela tiden medans Lucas låg i vagnen och hejade på sina päron.






Eftersom Lucas nästan alltid somnar för natten i sin babysitter hemma var vi lite oroliga för hur det skulle gå när vi inte hade med den. Men det ordnade sig genom att vi byggde om vagnen till en babysitter! Vi tog bort liggdelen, la en filt i sittdelen och hängde en tuggleksak på hänget, och vips! Så hade Lucas en ny vagns-babysitter :)



På midsommaraftonen kom då alla. Mickes pappa och Gunvor, Mickes syster och Tomas och Kenny och Marie. Nio personer blev vi alltså, ja tio med Lucas :) Och alla ville så klart kolla in Lucas när de kom.



Mickes farmor var så midsommar-fin :) Här skålar hon med välkomstdrinken



När det är midsommar ska man ju ha en blomkrans på huvudet! Jag hade glömt bort hur man gör men trixade lite tills jag lyckades binda ihop lite blommor. Kransen blev dock för liten... men söt är han ändå :)



Mycket god mat blev det oxå...



Efter maten hissade Micke flaggan och efter det skulle vi ha femkamp! Men först hann vi ta ett foto på fyra generationer och sen åt vi tårta






Efter femkampen, (som mitt lag vann, i år igen!) gick vi som vanligt ner till sjön och grillade. Hur mysigt som helst :) Men då hade batterierna i kameran tagit slut så det får ni försöka föreställa er bara...
Vi är jättenöjda med vår midsommar och Lucas verkade oxå helnöjd. Han var så snäll hela tiden och alla var så imponerade av hur lite han skriker och klagar, och jag var förstås jättestolt!  Blev ännu gladare av att han sov ända till 08.30 på midsommardags-morgonen :)

Nu blir det lugnt några dagar!
Ha det!

Kram
/Pernie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0