PernieBernie

Från morgon till kväll

I natt sov vi i en Tempursäng! Brukar alltid ha lite svårt för att sova första natten på ett nytt ställe, men det gick finfint. Lucas sov i eget rum men när han vaknade nån gång vid två gick jag upp och hämtade honom. Sen fick han sova i vår säng. Tyckte han verkade så ledsen och så kände jag att jag inte vill att han ska undra var han är någonstans nu när vi inte är hemma. Vi sov allihopa till sju men sen gick  Micke upp med Lucas så fick jag sova till närmare nio. Lyx :)

Solen sken idag så jag passade på att hoppa i bikini och lägga mig i en solstol på trädäcket här ute. Micke och Lucas vilade lite så jag fick lugn och ro med min bok. Underbart!
När de vaknade fick Lucas bada i sin pool och jag provade att bada i den stora poolen, men det var inte så varmt i luften så det var lite för kallt. Hoppas det blir varmare snart för då blir det najs att svalka sig i poolen :)

Vid lunch åkte vi till Skärholmen centrum där vi käkade. Såg sjukt mycket gäster från casinot, det är alltid en konstig känsla att se dem "privat".
Köpte tre par nya byxor åt Lucas och sen var vi och handlade en massa mat. Först på Lidl och sen ICA.

När vi kom hem skulle vi tända grillen men vi fattade inte riktigt hur man gjorde, det är en gasolgrill, så vi ringde till Anna och Peter och fick instruktioner :) Det var lätt egentligen!
Sen grillade vi färsk laxfilé som vi åt med färskpotatis, romsås och sallad. Mums!
Grannkatten kom förbi och käkade upp resterna av laxen och var så nöjd såååå. Lucas oxå, han tycker det är grymt spännande med djur och kröp efter katten i trädgården :)

Micke skulle spela poker hemma hos Johan och han bor i Skogås så jag sa att jag kunde skjutsa. Skrev upp en vägbeskrivning från Eniro som jag så klart glömde hemma och då åkte vi så klart vilse....hamnade i Haninge. Men till slut hittade vi dit! Jag och Lucas följde med in och hälsade på alla som var där, sen drog vi hem.

Kollar Sex and the city just nu, det kan man aldrig få för mycket av! :)
Imorgon ska jag jobba igen, känner inte alls för det :( Men snart är det semester!!!!

God natt och sov gott!

Midsommarbilder

God morgon!
Nu är vi uppe, i alla fall Lucas och jag. Micke får sova en liten stund till :)
Ska snart äta frukost och sen åka till Willys och handla. Det är en del vi behöver köpa för att ta med till huset. Idag är det SOOOOOL men jag hörde på nyheterna precis att det ska bli moln under dagen.... och sen regn i några dagar till :(
Jaja, får passa på att njuta nu då!
Lade in bilderna från midsommar igår, tänkte bjuda på några av dem här


Fönster är oerhört roligt just nu.... :)

     
Nyvakna. Tandborstning på verandan :)

     
Stora stugan och bild 3 "vår" stuga

     
Promenad i trädgården. Midsommarkransen sitter där den ska :)

     
Välkomstdrink i trädgården

     
Lucas och faster Jenny

     
Närbild på Lucas

     
Först mat och sen femkamp :)

     
Mer femkamp och sen den obligatoriska jordgubbstårtan

     
Sen gick vi ner till sjön och grillade korv till vacker solnedgång

     
Lucas somnade och vi andra fortsatte käka korv :)

     
Lucas ville stå vid spisen hela dagarna... innan vi åkte hem lade vi i båten i sjön


Till sist måste jag visa en gullig bild på Lucas när han har plockat ut allt ur lådan här hemma. Han älskar det!




Förresten så berättade jag ju att jag ville ut och cykla häromdagen? Vi gav oss ut även fast det var nära regn och det var jätteskönt att cykla! Lucas verkar oxå tycka det är kul. Det började regna på oss lite så det var tur att vi hade på oss regnkläder :) Här är Lucas i sin nya fina regnjacka och cykelhjälm.

  

Nu ska jag göra frukost och väcka Micke! Passa på att njut av solen idag och ha det bra!!!

Lägenhetsvisning

Gud vad fort lediga dagar går! Sov till elva idag, då gick Micke till jobbet, och sen har dagen bara sprungit iväg.
Det var meningen att Lucas och jag skulle åka till huset i Tullinge och lämna lite grejer och vara i trädgården, men det blev inte så.
Vid lunch ringde en tjej som ville kolla på vår lägenhet. Det är genom björnsbytare och även om det inte händer mycket på den sidan så kan man ju alltid hoppas på att man ska ha tur. :)
Hon ville komma idag och kolla så jag höll mig hemma, tyckte det blev för stressigt att åka till Tullinge och sen tillbaka nästan direkt.
Städade lite och så var Lucas och jag nere i centrum en sväng. Fyndade lite på Lindex, vad kul det är att gå på REA :D

Vid halv sex kom de och kollade på vår lägenhet. Har ingen aning om vad de tyckte, de var positiva under tiden som de gick runt och kollade, men man vet ju aldrig ändå. Får väl se om de hör av sig...
Sen var det bara att laga mat och kolla på Glamour. Efter det badade Lucas och sen fick han välling. Idag gick det dölätt att lägga honom, jag lade ner honom i hans säng och han bara vände på sig och somnade! Ha ha tänk om det alltid gick så lätt :)

Nu kollar jag Allsång på Skansen och väntar på att Micke ska sluta jobba.

Imorgon ska vi till Tullinge i alla fall, ser fram emot det!!! Förresten så har jag kanske glömt att berätta om huset i Tullinge. Det är ju Anna och Peter som bor där och nu när de skulle på semester i två och en halv vecka undrade de om vi ville bo i deras superfina hus. Det blir skönt för dem att ha en "husvakt" och någon som vattnar gräsmattan, och det blir skönt för oss att ha en trädgård med grill och pool :) Alla blir glada :D
Så ligger det till!

Ha en skön kväll!

Regnet det bara öser ner....

Fy vad det regnade i natt när jag skulle hem från jobbet. När jag gick till jobbet så var det ganska fint väder så jag hade bomullstunika och tights på mig, och en tunn kofta. På fötterna flip-flops. Ni kan ju tänka er hur kul det var att springa till bussen i ösregn med flip-flops?! Blev jagad av taxichaufför oxå som tydligen ville skjutsa mig eller nåt. Jag gjorde som jag brukar vid den tiden på dygnet; låtsades som att jag inte fattade att det var mig han pratade med. :D

När jag kom hem blöt och trött var Lucas och Micke vakna. Som tur var somnade Lucas om ett tag innan Micke var tvungen att gå upp med honom. Han har börjat dra mig i håret på morgnarna, det är inte alls skönt! När jag skriker AJ bara skrattar han... busunge!

Vid elva skulle Micke gå till jobbet och då kom han in till mig i sängen med Lucas. Det tog väl fem minuter eller nåt innan jag lyckades få Lucas att sova, sen sov vi till ett när Micke kom hem på sin lunch :)

Nu skulle jag vilja ta cykeln med Lucas och åka till Willys, men jag sitter och funderar på om jag vågar ge mig iväg eftersom det ser ut som att regnet hänger i luften.
VAR ÄR SOMMAREN?????

Jobbar i natt oxå sen är jag ledig tre dagar. Då blir det Tullinge för hela slanten :)

På jobbet

Är på jobbet och är riktigt trött just nu. Vaknade sju i morse och har inte hunnit sova under dagen heller, så där har vi förklaringen.. Slutar om tre och en halv timme, bara att hålla ut och se glad ut :)
Idag var vi hos Anna och Peter i Tullinge!
Jag har ju varit där förut men det var första gången för Micke. Han tyckte det var jättefint och han verkar se fram emot att bo där de närmaste två veckorna, nästan lika mycket som jag i alla fall :)
De har skaffat pool nu oxå!
Vi fick en genomgång av Anna, över hur allt funkar i huset. Tvättmaskin och diskmaskin och grill och allt annat... en hel del, men det var inte så svårt så det ska nog gå bra! Nu ska det bli spännande att bo där. :)

Här på jobbet är det jättemycket att göra faktiskt. Alla är ganska förvånade, trodde det skulle bli lugnt söndag innan löning och allt, men icke. Tror att det kan vara fullmåne ikväll?? :D

Min förkylning har fortfarande inte släppt, det killar i halsen så jag håller på att bli gaaaalen, asjobbigt. Dopar mig med Halls halstabletter, de är överlägset bäst på marknaden.  *tips*

Nu är rasten slut och jag måste jobba igen. Punto banco here i come....

Midsommar

Nu är vi hemma från midsommarfirandet i Öregrund. Tror det var fjärde året jag var med, i alla fall tredje, och det är jättemysig tradition. Det är ju Mickes farmor som har sommarställe där och det är så skönt att komma till landet! Nu blev det en kort visit men vi ska förhoppningsvis åka dit igen i juli.
Jag har ätit så mycket god mat och känner mig helt proppfull nu! Kunde inte ens äta middag idag och jag är fortfarande mätt... :)

Som vanligt så har vi inte lagt in bilderna i datorn än (det är ju bara Micke som kan göra det på sin dator) så det får vänta.
Men jag måste ju berätta om höjdpunkten från midsommar!

I fredags (midsommarafton) skulle Lucas, Micke och jag gå och fiska på förmiddagen. De andra hade inte kommit än så vi tänkte kolla om det nappade nåt i år. Alla andra gånger som vi fiskat där så har vi fått napp!
Lucas somnade i vagnen och Micke skulle trä på mask på mitt spö. Jag fattade inte vad det var för något vitt som hängde på kroken när jag skulle ta spöt, och sen vet jag inte vad som hände.

Helt plötsligt satt Micke på knä där vid ån och frågade om jag vill bli hans fru!!!
Jag blev jätterörd och svarade självklart JA direkt!!! Det var jätteromantiskt :)

Grejen var att han hade med sig en ask (en sån som är till ringar) som han trädde på spöt och tanken var så klart att den skulle sjunka och så skulle jag ta över det spöt och tro att jag fått napp! Och sen då fiskat upp asken. Men asken sjönk inte.... så han fick improvisera. Och det gick ju bra ändå! :D

Eftersom vi redan är förlovade så var det ingen ring i asken, vigselring vill man ju vara med och bestämma.
Och för er som tycker det är konstigt att vi är förlovade utan att Micke har friat så frågade han faktiskt bara om jag ville förlova mig förut, han har aldrig frågat om jag vill gifta mig, så det var väl dags nu.
Vi får se när det blir, vi har börjat prata om det i alla fall :)

Nu ska jag kolla klart på spännande fotboll (Holland-Ryssland) och sen sova.
Vi hörs snart igen!


När jag blev 30 år

I söndags fyllde jag ju 30 år och det firade vi i lördags. Mamma och Leffe kom hit i fredags och de hade med sig min födelsedagspresent. Jag fick den direkt eftersom den var så stor och inte hade gått att slå in.......
EN CYKEL!!! :) :) :)
Jag hade önskat mig det, och när jag fick se barnsadeln som de hade köpt till blev jag ännu gladare! Både den och cykeln är så otroligt fina, helt perfekta! Har inga kort på dem än men det kommer. Ska bli helt underbart att cykla igen, jag älskade att göra det förr och gjorde det hela tiden. Men sen jag flyttade till Stockholm har det inte blivit av. Förrän nu!!

På lördagen hade vi mycket att styra med, var ju så mycket som skulle fixas inför festen. Hade sagt att vi skulle bjuda på tillbehör till grillning och att gästerna skulle ta med sig nåt att grilla bara. Tur att mamma var här och hjälpte, hon är så duktig på mat och fix! Hon gjorde helt grymma såser, en med vitlök och en annan med grillkrydda och sambal.
När mamma, Lucas och jag hade varit och handlat och kom hem igen så var Micke borta. Leffe var hemlighetsfull och jag förstod ingenting, men sen fick jag veta. Han hade köpt blommor och dem fick jag när han kom hem. I blombuketten var det jättemånga hundringar!!!! Jag hade ju önskat mig en resa men det blev lite svårt för Micke att bara boka en resa hur som helst, så jag fick pengar till en resa istället. Hur bra som helst!! En hundralapp för varje år jag har fyllt :D
Så det blev många, jag som är så himla gammal nu ;)





Fint va? :)

Mitt i allt fix var man ju tvungen att göra sig i ordning! Hade på mig de nya kläderna som jag köpt speciellt till festen, och då blev jag (så klart) kallad discokulan resten av kvällen :)


Fin och god sallad och lite gos mellan Lucas och hans mormor :)






Folk började komma efter 17 och sen rullade kvällen bara på... synd att det började regna mitt i fotbollen, vi som hade TV:n ute på gården och allt annat oxå, det var bara att bära in och sitta inne resten av kvällen. Men det blev kul ändå :)
Här kommer lite bilder från kvällen!


Lucas hade så klart fotbollsdressen på sig som han fick av sin mormor :)


Middag framför TV:n :) Lucas njöt av all uppmärksamhet!


Maria och Angelica, Lucas och jag och Sofie och slutligen tårtorna som snälla mamma gjorde :)


Här har vi börjat röra på oss/spridit ut oss lite


Mattias och jag tränar på våra pussmunnar... och Håkan, Moffe och Mia har skoj :)


Karaoke och glada miner :)


Maarit har en fin tunga!


När folket från mammagruppen kom blev det rejält drag!!


Vissa blev trötta tidigt...


På "efterfesten" blev det karaoke och soff-vila


P-A visar några moves till karaoken :D

Jag är helt överväldigad av hur fina presenter jag fick! Dels cykeln från mamma och Leffe och resepengarna från Micke. En oväntad grej var att massor (26 stycken) med folk från jobbet hade lagt ihop till en present!
JAG FICK KLOCKAN!!! Ni vet klockan som jag tjatat om tidigare här i bloggen (den till vänster).. Jag tycker Sofie är underbar som föreslog för alla att lägga ihop och köpa den!! Hade jag aldrig anat :)
Så TACK Sofie! Och tack till alla som var med på presenten. Eller presenterna, jag fick ett par örhängen från Guess oxå, som är jättefina! :)
Sen fick jag en massa annat superfint oxå.

*En spa-dag tillsammans med Maria och Angelica med middag och bubbel efteråt
*En ansiktsbehandling
*Smycken
*Leilas bakbok
*Kokbok med lågt GI
*Stoooort ROSA kakfat
*Spagrejer
*Minnesmynt (200kr)
*Presentkort på H&M
*Pengar

Visst borde jag ta kort på alla mina presenter?? Jaa :)

Sjutton vilken tid det tar att göra såna här långa inlägg, nu är det dax att sova för mig!
Hoppas jag får se många roliga kommentarer nu när jag varit så duktig ;)

PUSS OCH KRAM och TACK än en gång för all uppvaktning!!!!

Dålig marknadsföring

Idag när jag var i stan såg jag en hemlös. Han satt där på gatan och hade gjort ett litet bord av en kartong. På kartongen hade han skrivit "Jag är hungrig". Stackarn, tänkte jag när jag gick förbi. Men jag ger aldrig pengar till hemlösa/tiggare, man vet aldrig var pengarna hamnar.
I alla fall, jag var inne i någon affär och när jag kom tillbaka ut såg jag den hemlöse igen. Han hade lutat sig tillbaka och pratade i mobil. Handsfree.
Konstigt att han har råd med mobil med handsfree om han inte ens har råd med mat. Och man undrar ju, ringer han "mottagaren betalar"-samtal eller har han abonnemang/kontantkort?
Många frågor som jag inte fick svar på.
Men ändå, inte vill väl någon ge pengar till en hemlös som ligger och pratar och skrattar i sin mobil??

Ingen bra marknadsföring för honom.

Födelsedag

Idag fyller jag 30 år!
Är väldigt trött och har en jobbig huvudvärk, men vilken UNDERBAR kväll jag hade igår!!
Kan nog säga att det var min bästa födelsedag någonsin :)

TACK till alla som firade med mig och gjorde festen sjukt rolig! Och TACK till alla andra som inte kunde komma men som har grattat mig och varit med på present!
Vilka underbara vänner man har :D

Ska berätta mer om festen och visa mina (helt fantastiska) presenter lite senare. Nu är jag så trött så jag knappt orkar röra fingrarna över tangenterna..... vilopaus nästa.

KRAM

Förlåt Anna, här kommer bilderna! :)

Har som sagt inte hunnit lägga in så mycket bilder på sistone men nu tänkte jag försöka hinne med några.
Lucas sover och jag borde egentligen baka/städa men först bilder :)

Har ju missat ganska mycket, och som Anna C så snällt påpekade har jag inte ens visat bilderna från förr-förra söndagen!
Fy skäms på mig!!
Det var ju då Lucas och jag var hos Anna och Peter i deras jättefina hus i Tullinge. Sofie och Vajb var oxå med. Det var superfint väder och vi hade väldigt mysigt. Så grymt härligt med hus, jag vill oxå ha!
Vi grillade och jag åt alldeles för mycket, supergott var det!

Lucas speglar sig     

     

     

Tack Anna och Peter för en mysig dag hos er!! :)

Här är några bilder på Lucas när han äter mellis på uteplatsen.

   


Och så här såg Lucas ut på nationaldagen :)



Nu hinner jag inte fler, ska ta tag i bak och städ nu. Men först ska jag göra lunch till mig och Micke :)



Nedräkningen har börjat

Nu är det bara två dagar kvar till festen med stort F! Gud vad laddad jag är, ska bli så himla kul!
Ni som är bjudna och fortfarande funderar på om ni ska komma eller inte...... KOM!!!!

Nu hoppas jag bara att solen skiner, eller i alla fall att det inte regnar eftersom vi ska vara utomhus.

Idag har jag städat lite, bl a slängt lite gamla kläder. Skönt att få rensa lite. Imorgon måste jag städa lite mer för då kommer mamma och leffe och så måste vi ju ha lite fint till helgen när det händer grejer.

Kryssningen var jätteskoj! Mycket bättre än jag förväntat mig. Enda problemet var när vi skulle sova, Lucas var jättegrinig. Han somnade i vagnen när vi kollade på fotboll men när vi kom till hytten och flyttade över honom till spjälsängen vaknade han och sen vägrade han somna om. Inte förrän han fick ligga bredvid mig på britsen så somnade han.... hade tänkt flytta över honom sen när han sovit ett tag men jag somnade och vaknade bara till en gång, och då orkade jag inte ens flytta honom. Hade lite ont i ryggen på morgonen men det gick ändå bra att sova. Det var mysigt om inte annat :)
Micke låg och vräkte sig i överslafen han :)

Lucas älskade för övrigt bollhavet!! Trodde han var för liten för det men icke. Det var inte så mycket barn där heller så jag gick in i bollhavet och åkte rutschkana med honom. En riktig höjdare. Fotbollen kollade vi på där i lekrummet. Kändes inte så kul att sitta i puben bland alla fulla rökande människor, så vi gick till lekrummet istället. Då kom Micke på att de hade TV där och så satt vi plötsligt på första parkett!! :D Ibland ska man ha tur.
Nu har vi köpt en massa öl och vin till festen oxå.
Jag fick presentkort och pengar av mormor så jag köpte parfym och ett rosa armband (SNÖ).

På hemresan sprang vi på Kalle Fant i taxfreen, det var lite skoj. Ni som vet vem han är förstår nog vad jag menar ;)

Hade tänkt lägga upp lite bilder men nu har det blivit så sent så jag orkar inte... får bli imorgon eller när jag har tid.



Nu drar jag på kryssning

Har lite bråttom men ville bara säga att jag drar på kryssning nu. Vi (Micke, Lucas och jag) åker med Cinderella och är borta över natten.
Ska bli jättemysigt! Tänkte handla lite öl och vin inför festen på lördag :)
Ha det bra så hörs vi när vi kommer hem.

Fullspäckad morgon

Jag är tillbaka! Försökte blogga igår men det gick inte pga flytt av servern. :(
Nu är jag på jobbet så det blir inga bilder.
Det är mitt andra dagpass av fyra, inte så kul att jobba dag när det är så fint väder men passet är ju kort (sex timmar) så det är lugnt.
Har hunnit med mycket idag faktiskt. Från att jag gick upp lite efter sju så har jag gett Lucas gröt, powerwalkat 40 minuter, ätit frukost, varit i Frihamnen och hämtat Mickes mamma som kom med Tallinbåten, skjutsat henne till söder och så åkt hem igen innan jag åkte buss och t-bana till jobbet. Det känns bra att man hunnit med lite innan jobbet :)
Igår åkte Micke, Lucas och jag in till stan och gick på Smaka på Stockholm. Det öppnade vid elva så då var vi där, vi mötte upp Johan oxå och så åt vi några såna där smaka-på-rätter. Var gott! Då var det ganska lugnt oxå, man kunde lätt gå mellan tälten och det var inga köer. Annat var det på kvällen när Sofie och jag gick dit efter jobbet. FY FAN vad mycket folk! Det var inget skoj. Fick stå i kö jättelänge för att få nåt att äta och sen gick det inte att hitta sittplats. Lyckades klämma in oss på nåder på en kant under tiden som de som satt där var och handlade glass...
Sen köpte vi glass som vi satt i en trappa och åt. Efter det blev vi trötta på allt folk som var jobbiga och fulla så vi åkte hem :)
Ska lägga in bilder från igår sen när jag kan.

Nu måste jag jobba, ha en skön lördag allihopa!

Friskare

Har varit ett par jobbiga dagar. Blev bara sämre och sämre men gick till jobbet i söndags ändå. Trodde nog jag skulle klara av att jobba men icke. Fick gå hem efter några timmar eftersom näsan rann och jag hade jättehalsont plus att det kändes som att ögonen var små varma eldklot som skulle bränna sig in till hjärnan.
:)
Stannade hemma på måndagen eftersom jag inte mådde bättre men igår tänkte jag att det nog skulle funka, även om jag fortfarande var snorig. Dessutom hade jag ett sex-timmarspass och det kändes inte alltför jobbigt.
Det gick jättebra att jobba! Roligt var det oxå :) Jag och Vajb var på plan tre där vi har tillfälligt pokerrum under poker-SM. Hände många roliga saker och vi hade väldigt många udda gäster.... Slutade 03, det var skönt. Tänk om man alltid kunde jobba 20.30-03! Hade varit underbart.

Idag är jag ledig, Micke har fullt på schemat hela dagen så Lucas och jag får klara oss utan honom.
Vi har gjort planer med Vajb, först ska vi ses ute vid Skärholmen för att åka till Ikea. Måste köpa ett nytt parasoll till vår uteplats, det gamla har gjort sitt och det kan ju vara trevligt att få lite skugga i sommarhettan.
Sen ska vi dra hem till oss och se på Desperate housewives. Det var länge sen nu så vi har många avsnitt att ta igen på! Ska bli mysigt.

Måste göra oss i ordning nu och åka.

Lucas åt blodpudding till lunch idag...

image961

RSS 2.0