PernieBernie

Några snabba bilder


Lovade ju lite bilder men det tar sjukt lång tid att lägga in dem, så jag hinner bara några stycken. Det är från förra veckan, Vajb som var hos oss och grillade och så lite bilder från pic nic på Långängen och i Torsvik  :)
Får lägga in fler en annan dag. Nu ska jag gå och handla, sen ska vi käka (förmodligen grilla) och sen ska jag jobba!
Ha en underbar valborg!!


           

image887

Valborg

God morgon!
Känner mig lite bättre idag men inte helt kry. Om inget konstigt händer ska jag dock försöka gå och jobba. Har bett om att få kompa in vid 22 eftersom Micke skulle jobba till 21, men nu har de bytt hans tider så han slutar 18 som han ville. Tror inte jag ska ändra mitt komp ändå, kan ju vara mysigt att hinna äta middag med Micke när det är valborgsmässoafton ändå! :)
Lucas är jättegnällig på nätterna numera. Han vaknade vid 03 i natt och ville ha välling. Efter en hel flaska var jag tvungen att spänna loss honom ur skenan och byta blöja. Sen spände jag fast honom igen men då var han så gnällig så jag tog ur honom och lät honom sova utan. Det hjälpte ändå inte så till slut fick han somna mellan Micke och mig i sängen. Då var klockan halv fem....
Blir ju lite trångt så när jag vaknade till och såg att han sov lyfte jag över honom till hans säng. Sen fick vi sova till halv åtta :)

Tänkte jag skulle lägga in lite bilder från senaste veckan idag, ska bara föra över dem från Mickes dator först.
Det är väldigt bild-fattigt på den här bloggen nu för tiden, tycker ni inte det? :)

Lite bättre

Mår lite bättre men inte helt bra. Lyckades sova lite innan Micke gick till jobbet i förmiddags och sen sov Lucas och jag i två och en halv timme på dagen :) Det GÅR att sova bort förkylning, för jag mådde faktiskt bättre när jag sovit. Hoppas jag mår bättre när jag sovit en hel natt, ska gå och lägga mig tidigt.
Nu kom Micke hem från jobbet, jag har förberett lite "natt-mat" som vi ska äta nu :)


Är det inte det ena så är det det andra

Ni vet hur det känns att vakna upp en morgon och känna sig överkörd av en ångvält?
Så känner jag idag. När jag först vaknade till kändes det som jag hade jätteont i ryggen och sen hela kroppen. Insåg ganska snart att jag håller på att bli/ är sjuk. :(
Jag hatar att vara sjuk!! Ja det är väl inte många som gillar det. Timingen känns väl heller aldrig bra?
Skulle gått på rundtur på gymet här vid oss, I form, men nu har jag ringt dit och ställt in. Ska hålla mig inne idag och hoppas jag blir frisk tills imorgon för då ska jag jobba. Känns inget kul att sjukskriva sig när man varit ledig i två veckor, jobbar en natt och sen är ledig tre dagar till.... man vet ju vad alla tänker :)
Det händer så mycket roligt i helgen oxå, vill absolut inte missa det!

Håll tummarna för att jag blir bättre snart, det kanske hjälper? :)

Äntligen söndag!

Lucas mår redan mycket bättre! Han spydde inget mer efter det han spydde på morgonen igår vilket betyder att han fick behålla det mesta av vätskan han fick i sig. Matade honom med blåbärspuré och sen var det majsvälling som gällde för resten, plus vatten och morotsdryck. Ringde sjukvårdsupplysningen igår och det var de tips jag fick.
Idag har han bara 37,6 i temp, det är ju typ ingen feber alls :)

Nu sitter vi här och väntar, Lucas och jag. Runt 17 i em kommer Micke hem!! Jippie! :) :) :)

Lucas är sjuk

Lucas är sjuk. Det började igår kväll, tyckte han var väldigt varm när jag badade honom så efter badet tog jag tempen.
39,1 grader. Han spydde upp hela sin middag men lite välling fick jag i honom innan han somnade.
Sen har han gnällt i natt och velat ligga nära mig så han låg med huvudet på min kudde :)
Idag är han sämre, febern hade stigit till 39,6 och han får inte behålla någonting. Inte ens lite dryck. Han är helt blå under ögonen. Har bytt kläder på honom och mig tre gånger redan.. men nu lyckades jag få honom att somna, hoppas han sover ett tag.
Tänkte jag skulle käka lite frukost och sen vila lite jag med, man får passa på.

Vi som skulle åkt till Anna och Peter idag! Det verkar som att det inte är meningen att vi ska åka dit..

:(


Någon som har nåt bra tips på vad man ska ge små barn att äta/dricka när de har magsjuka och inte får behålla någonting?????

Sol idag igen

Sol idag igen, är så lycklig! :)
Igår var Lucas och jag inne i stan och träffade Sofie. Vi handlade lite gott att äta och så gick vi till Humlegården.
Gud vad mycket folk det var där!! När det är sol kommer svenskarna fram ur sina iden :)
Vi satte oss på en filt i solen. Lucas var jättegnällig så jag fick gå några varv med honom i vagnen tills han somnade.
Det är alltid trevligt att träffa Sofie, är så trist att hon ska åka till Australien i juli och vara bort ett helt år!! Men hon kommer säkert få roligt där :)
På vägen till t-banan var vi inne på Zara för jag ville kolla om jag hittade någon vårjacka. Det är stört omöjligt för mig att hitta en bra som passar och som dessutom är snygg! Ska fortsätta leta men annars får jag klara mig utan och köra med de gamla tråkiga..
När vi kom hem blev det den vanliga rutinen mat, bad och välling och sen bums i säng! Så skönt att Lucas somnar så snabbt och lätt numera.
Vet inte vad som varit fel men Lucas har vaknat massor med gånger i natt. Han har lärt sig att vända på sig med skenan nu så rätt vad det var vaknade jag av att han rullade mig. Ha ha det var nog en kul syn.
Till slut provade jag med lite välling och då blev han lugn och sov till halv åtta.
Skulle gått morgonpromenad men inser att vi inte hinner, för nu ska vi åka till BVC. Lucas ska få sin sista vaccinationsspruta och så ska vi väga och mäta. Har inte mätt och vägt honom sen han var tre månader så det blir spännande!!!!
Efter bvc ska vi på picnic med några ur mammagruppen :)

Ha en skön dag!

Och till Micke:  JAG SAKNAR DIG!!!!!!  Kom hem NU! :)

Solbränd näsa

Åh vilka härliga dagar jag har haft, igår och idag!!!
Igår var Vajb här. Vi grillade och kollade på Anna Pihl, och för er som följer serien förstår nog att jag är nöjd nu när hon fick sin Martin till sist. :D
Så trist att det var sista avsnittet för jag älskar verkligen den serien, nu får man hålla till godo med repriserna på fredagar ;)
Det var jättemysigt att grilla och träffa Vajb, hoppas vi kan ses snart igen och kolla lite DH.

Så till idag...
Började dagen med morgonpromenad. Gick till Kyrkviken och matade fåglarna och sen lite längre, totalt blev det ca 6000 steg. När jag pratade med Emma fick jag höra att Linda och Maria skulle ut och gå idag så jag sms:ade Linda och hörde om jag kunde hänga på, och det gick bra :)

Lite efter tolv mötte jag upp dem (plus våra barn så klart) och så gick vi till Långängen. Det är en bra bit att gå men en underbar väg!
Idag upptäckte jag ett grymt mysigt område som jag skulle vilja bo i, men där kostar visst radhusen över sex miljoner (om det stämmer) så det är ju ganska kört... :(

På vägen höll vi på att trampa på en huggorm som låg och solade sig, stackars Maria är jätterädd för ormar och höll på att få hjärtslag. Jag tyckte att det var lite spännande :)
Sen satt vi ute i solen och fikade och barnen fick leka i sandlådan och åka rutschbana, det är verkligen mysigt där ute.
Lucas käkade sand och sten heeeela tiden så jag hade fullt upp.

På vägen hem upptäckte vi att en padda höll på att försöka ta sig över vägen. Det var jättemycket bilar och Linda försökte stoppa alla så de inte skulle köra över den stackars paddan, för han var inte snabb.. till slut gick jag fram och tog upp honom och bar över honom till andra sidan. Linda utnämnde mig till dagens hjälte ha ha :)

Maria och jag var inne på H&M när vi kom till centrum och där hittade jag som vanligt massor som jag ville köpa. Hejdade mig lite men det blev ett par solglasögon till mig och ett par till Lucas och så en jättetuff t-shirt med Homer Simpson på. Tänkte att Micke nog skulle gilla den :) Ja just det, hittade ett par fina sommarsandaler till Lucas oxå. :)

Sen följde Maria med mig hem och så gav vi barnen mellis. Vi upptäckte att Lucas och Stella satt och lekte och "pratade" med varandra och de slogs inte en enda gång! Såg jättegulligt ut.

Lucas och jag har lekt resten av kvällen och käkat middag och kollat Glamour.
Är så himla nöjd när vädret är så fint att man kan vara ute hela dagarna! Nu är jag jättesolbränd i ansiktet, helt röd i pannan och på näsan... hoppas det blir så fint väder imorgon oxå!

Skulle gärna visa er lite kort från dagen men jag kommer inte kunna lägga in nya kort förrän Micke kommer hem eftersom han tog med sig sin dator och min dators usb-port är trasig :( Ni får klara er utan bilder och föreställa er allt istället :)

Är för övrigt rejält nöjd med min stegräknar-dag, kom upp i över 16 000 steg och det är rekord för lilla mig :)
Nu ska jag gå och sova så jag inte är dödstrött när Lucas vaknar vid 06-07 imorgon.....
God natt!

Tjusig utsikt

Måndag igen och dax att promenera igen. Hade ju vilodag igår :)
Solen skiner idag och det är jättehärligt ute! Jag bestämde mig för att gå över Lidingöbron och tillbaka, det tar ca 50 minuter. Snacka om att man får fin utsikt på sin morgonpromenad när man går den vägen. Kolla här bara

           


Lucas somnade under promenaden och sov ett tag när vi kommit hem oxå, så jag passade på att äta frukost på uteplatsen. Hur skönt som helst för där är det lä.

Har städat lite och ska strax dammsuga. Idag kommer en tjej som ska kolla på vår lägenhet, hoppas hon gillar den!
Nu väntar jag på att Vajb ska ringa, vi skulle ses idag och jag hoppas hon fortfarande vill det!

Det är jättetomt utan Micke, saknar honom massor redan!!!!

Kalasbilder

Idag ska Micke åka till Tallinn. Kommer sakna honom jättemycket och det blir så himla tomt här hemma.
Eftersom han ska jobba jättemycket hela veckan så får han sova ut idag. Jag och Lucas är uppe och kollar på Sabrina och tränar lite på att gå :)
Under tiden tänkte jag passa på att lägga in lite bilder från förra helgen. Har ju inte blivit av fast jag sagt att jag ska...

     
På lördagen kom Annika, Ulla med sambo, Johan och Peter. Lucas fick så fina presenter!

image864
Här är en glad kille precis innan gästerna kommer på söndagen. Lucas vill stå vid bordet HELA tiden nu....

       
Söndagens tårtor. Ja, jag gjorde dem oxå så nu ska jag inte göra tårtor på länge :)

     
Lucas fick så klart blåsa ut ljuset på tårtan!

     
Det kom många goda vänner och skoj hade vi :)

    
Lucas fick återigen så himla många fina presenter!!! Tack allihopa :)

image878
Lucas är kittlig på halsen. Kolla på min lilla kille vad gosig han är  :)



Morgonpromenad

Nu är jag som sagt ledig lääänge, nästan två veckor :)
Har varit duktig hela veckan, varje morgon har jag gått promenad en timme innan frukost!
Även idag. Om någon som känner mig skulle sett mig i morse när jag gav mig iväg med vagnen 07.45 hade de nog undrat om jag var sjuk eller nåt :)
Jag måste säga att jag är förvånad över hur bra man mår efter morgonpromenaden. Det är ett oerhört bra sätt att komma igång på morgonen, att vakna.
Tänkte jag skulle ta en vilodag imorgon bara.

Nu sover Lucas sin förmiddagsvila och jag ska göra mig i ordning så jag är klar när han vaknar. Vi ska åka in till stan idag och träffa Maria, det ska bli skoj!

Jobb igen

Nu är jag på jobbet igen. Har inte hunnit så mycket mer än promenad och äta idag.
Gick en runda till Willys med Lucas och handlade bara det nödvändigaste, ska storhandla med bilen en annan dag. Fick ihop över 6000 steg i alla fall, så jag är nöjd!
Käkade köttfärspaj som jag gjorde igår när jag kom hem och sen var det dax att göra sig i ordning och åka till jobbet igen... trist men så är det ju. Känns ändå inte så farligt nu när jag vet att det är sista natten och sen är jag ledig så länge :)

Vi hörs imorrn, ha en bra kväll!


Jag jobbar

Är helt slut efter helgen men även väldigt nöjd :)
Har tänkt blogga hur många gånger som helst men inte haft så mycket tid och ork över. Ikväll fick jag dock mitt internetkonto upplåst här på jobbet så nu kan jag surfa och blogga på rasten :D

Jag vet att jag sagt det förut men nu ska jag försöka skärpa mig så jag kan gå ner några kilo. Har blivit alldeles för mycket sötsaker senaste veckan och har inte mått bra av det. Dessutom rör jag på mig för lite och känner mig ganska peppad att gå ut och gå mer nu när vi har stegräknartävling på jobbet.
Igår morse och i morse var jag duktig och tog promenad innan frukosten!
Alla snackar ju om att det är det absolut mest effektiva man kan göra om man vill gå ner i vikt genom promenader, så jag ska prova. Kommer dock inte funka så bra när jag jobbar natt, men jag får göra det när jag är ledig.
Är det förresten någon som vet hur man ska göra med promenaderna när man jobbar natt, ska man ta en promenad när man vaknar på dagen då, innan man äter nåt, eller spelar det ingen roll då? Brukar ju sova till 13-14 på dagen.

Skulle gått en sväng till på dagen idag men var ju tvungen att sova lite eftersom jag skulle jobba, så det blev bara morgonpromenad. Lyckades sova i två timmar på eftermiddagen så nu hoppas jag att jag inte ska bli så trött i natt.
Än så länge är det lugnt :)
Förresten så har jag det väldigt lyxigt just nu. Tog två föräldradagar förra veckan pga Lucas födelsedag, då fick jag ledigt en hel vecka. Nu jobbar jag i natt och imorgon natt, sen är jag ledig i en och en halv vecka! Men det är bara för att jag har tagit föräldradagar nästa vecka,  Micke ska ju åka till Tallinn och jobba då och jag måste ju passa Lucas. Det känns jätteskönt att vara ledig så länge!

Kommer vara i Stockholm hela nästa vecka och det är bara Lucas och jag, så om någon vill hitta på något någon dag kan ni ju höra av er :)

Nu ska jag käka lite filmjölk innan det är dax att jobba igen.
Ska försöka lägga in lite fler bilder från helgens kalas snart!

Nattkramar från mig!

Lucas 1 år!

Idag fyllde vår lilla guldklimp 1 år!
Kan inte fatta att det redan är ett år sedan han föddes, tiden går så himla fort! Fast samtidigt känns det som jag inte kommer ihåg livet innan Lucas kom till oss. Skumt :)

Dagen har varit jättemysig.
Den började innan sju i morse, Lucas vaknade före oss och försökte få liv i oss. Det tog ett tag men sen så sjöng vi för honom och så fick han paket i sängen. Han var på strålande humör och blev jätteglad för sin nya fina trehjuling.

         

       

Efter frukosten städade vi det sista som behövdes och medan Lucas och Micke tog en förmiddags-tupplur gjorde jag tårtan. Hade ju aldrig provat att göra marsipantårta själv förut men det gick ganska bra ändå. Det var inte det lättaste att få locket slätt i kanterna så jag sket i det och lät det vara lite vågigt, tycker att det var fint så också.
Sen gjorde jag en rosa elefant efter en bild på internet och till sist rullade jag gul marsipan som jag gjorde bokstäver av. I kanterna på tårtan satte jag små silverkulor, ni vet såna där som är till för dekoration.
Jag blev ganska nöjd men var nervös för att tårtan skulle vara torr eftersom bottnarna blev nära inpå brända...

Så här blev den till slut

image838

       

Vid ett kom några från föräldragruppen på kalas!
Det är några som har börjat jobba nu så vi blev inte så många, totalt kom två pappor och två mammor med sina barn. Det blev full rulle direkt, både Calle och Isabella är grymt duktiga på att gå och man märker att vi inte är vana vid gående barn.. det tar ju bara en sekund så är de med händerna någonstans där de inte får vara!!
Vi hade jättetrevligt i alla fall. Vi käkade tårta och kakor och satt på golvet med barnen och lekte och blåste ballonger samtidigt som vi lyssnade på barnvisor.

Här är några bilder från kalaset

           

           

       

Jag hade ju gjort Nigellas (TV4) Triple chocolate brownies oxå, de kan jag rekommendera, grymt goda :)

Efter kalaset och när alla gått hem bestämde vi oss för att gå ut med Lucas en sväng. Det var jättefint väder!
Vi satte på Lucas jacka och den nya solhatten och så fick han åka i sin trehjuling till lekparken.

image853


image854


Väl i lekparken så var babygungan upptagen, då åkte vi lite rutschkana istället. Sen provade vi klätterväggen och sandlådan innan vi kunde gunga. Lucas stormtrivdes kan man säga :)

       

       

När vi kom hem åt vi middag, lekte, badade skumbad och sen var det pyjamas och välling.
Gick blixtsnabbt att natta Lucas idag, han somnade under tiden jag spände fast skenan på honom :)
Det har varit en händeserik dag, det var nog därför han var så trött. Tror att vår guldklimp är jättenöjd med sin dag. Det roliga är att det blir två kalas till, gud vad han ska tycka det blir kul!!  Ha ha :)

Har kollat Talang och sen en film. Filmen kan jag verkligen rekommendera, den var grymt bra!
"Lars and the real girl" heter den. Så himla annorlunda och verkligen en fin film. Se den!!

Imorgon kommer Lucas farmor och några till, men det blir inte så många. Det är på söndag det kommer flest folk.
För er som undrar ifall det blev någon tårta för Lucas idag så kan jag meddela att det blev det! Han fick smaka lite som efterrätt efter lunchen. Han spottade ut första biten och kände på den med fingrarna innan han sen stoppade in den i munnen igen. Han verkade gilla det  men han blev inte helfrälst för efter typ fyra skedar ville han inte ha mer. :)

Nu måste jag sova, jag är oxå trött efter en lång dag med mycket action :)
Imorgon är en ny dag!

Tusen tack för alla grattishälsningar och kort och presenter som Lucas fått idag!!! Jättegulligt och vi är så glada att så många kommit ihåg vår lilla prins :)

Sov så gott allihopa!

Lucas önskningar

Det är många som undrat vad Lucas önskar sig i 1-årspresent och jag har nu frågat honom om det. Han skrev precis ihop en önskelista på sin blogg med tips på presenter, om någon ville ha det :)

Läs här.



image359

Födelsedags-baka

Det är redan onsdag och jag måste verkligen sätta igång och fixa med allt inför Lucas födelsedag!
Först blir det ju kalas för mammagruppen på fredag, sen lite kalas på lördag och ett stort på söndag.
Det här har jag tänkt baka, får se om jag hinner allt...

Kanelbullar
Franska våfflor
Havreflarn
Marängtårta
Prinsesstårta

Kommer säkert inte hinna göra allt, men tårtorna måste jag göra i alla fall. Ska satsa på bullar idag, alltid bra att ha, särskilt när det kommer en massa barn :)

Micke jobbade i natt så han kommer nog sova hela dagen.. vi ska gå på en visning ikväll, hoppas han orkar följa med. Det är en lägenhet här på Lidingö, längre norrut, men den är dyrare än den vi har nu. En trea är det, och det är uteplats, i like! Vi ska kolla i alla fall, det skadar ju aldrig. :)

Måste åka och handla inför baket nu, vi hörs sen!

Kompa är kul

Idag fick jag kompa!! Fick gå hem vid halv sex och tänkte att jag skulle överraska Micke och Lucas så jag ringde inte innan jag kom hem. Blev så himla sugen på sushi och det gillar inte Micke så jag köpte med en kebabtallrik till honom :)
De blev jätteglada när jag kom hem så tidigt, Lucas kröp ut i hallen med värsta farten och ville upp till mig.  Blir helt varm i bröstet när han gör så, vilken känsla!! Han är verkligen världens bästa lilla kille. :D

Anna Pihl var sjukt bra idag, jag satt som på nålar och det var såååå spännande! Längtar redan till nästa måndag..

Nu är jag ledig ända till nästa tisdag!!!!!!!!!!!!!!

Gammal och förnuftig

Det är lågsäsong på bloggandet just nu. Känner att det inte finns så mycket tid över när jag jobbar.

Jobbade idag. Det var lugnt. Jobbar imorgon oxå, sista dagen sen är jag ledig i en vecka :)
Åh vad skönt det ska bli!

Att jobba dagpass är iofs inte någon jobbig historia, men jag får inte träffa Lucas så mycket.  :(
Idag när jag slutade sprang jag till t-banan från jobbet för att hinna med 19.06-tåget och därmed komma hem tio minuter tidigare. Ville så gärna hinna hem innan Lucas hade somnat och jag hann!
När jag kom hem satt han nybadad i sin pyjamas i soffan och blev så glad när han såg mig!
Vilken underbar känsla :D

Micke och jag lyxade till det med lite revben, potatissallad och low fat grillchips. Till efterrätt Hägen-Dasz vanilla caramel and brownie. Mums fillibabba!!
Borde inte äta så mycket onyttigt när jag vill gå ner i vikt, men just nu har jag ingen motståndskraft i kroppen. Den tiden på månaden ni vet....

Jag var ju förresten ute en sväng igår. Träffade Mia efter jobbet och käkade på Il forno con tapas på Vasagatan. Sen drog vi vidare till söder, skulle provat baren i Skrapan men kön utanför avskräckte, så det bidde Bauer istället. Gamla Krönet för er som inte visste. Jag visste inte. Grymt fräscht hade det blivit och det är värt ett besök om man gillar goda drinkar. Killarna i baren visste vad de gjorde kan man säga.
Jag var sugen på en Strawberry daiquiri men det fanns inte på drinklistan så jag frågade om det gick att fixa. Inga problem och en stund senare satt jag där med den godaste Strawberry daiquirin jag nånsin druckit.
Skoj tycker jag :)

image830


Roligt var oxå att Westman kom förbi en sväng och skulle ta en drink med oss. Han provsmakade min daiquiri och blev sugen på en likadan, men hans smakade sen helt annorlunda! Måste varit en annan bartender som gjort hans, den var mer som en sån där slush ni vet?! Ha ha han var less och det kan jag förstå.

Mia och jag insåg att vi börjar bli gamla när vi bestämde oss för att sluta dricka innan tolv. Resonemanget gick ungefär så att det kändes onödigt att dricka mer eftersom vi ändå inte ville gå vidare (pga köerna bland annat) och sitta där och bli full för att sen åka hem kändes onödigt. Ha ha så skulle jag aldrig tänkt för några år sen!
Var hemma till halv ett eller nåt och i efterhand så känns det grymt skönt.
Att bli gammal och förnuftig har sina fördelar :p

Imorgon är det Mickes tur att få sovmorgon vilket innebär att jag ska gå upp när Lucas vaknar mellan 06.30-07.00...
Därför blir det nu sängen för min del.
Gammal och förnuftig som man är. :)

LOL

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!!!!!!!!
Jag håller på att dö av skratt.
Sitter och slöläser aftonbladet.se och råkade komma in här.

Det är ju jättehemskt och synd om dem och allt det där, men vem kom på idén att ha en tävling för offren???

Det är nog det sjukaste jag hört på länge.


HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!!!!!!

En bild säger mer än tusen ord

Idag är tredje lediga dagen och jag tänkte bara ta det lugnt här hemma. Lucas sover sin förmiddags-tupplur nu och jag passar på att spela lite poker :) Micke jobbar till sex ikväll.
När Lucas vaknar tänkte jag att vi skulle ta en promenad i det fina vädret. Trodde det skulle bli dåligt väder idag för när vi vaknade var det jättedimmigt! Men nu har solen tittat fram :) Jag älskar SOL!

Tänkte passa på att lägga in lite bilder från de senaste veckorna nu när jag har tid. Blir lite blandat men mest från påsken i Gamleby och Västervik :)


Lucas med farmor och Micke i soffan, Lucas på babygymmet och i soffan hos mormor med Jens och Petter.



Nybabad Lucas i knät hos Leffe. Sen gungning i min gamla anka :) De högra bilderna är från Lucas morfar och gammelfarmor där han fick en fin traktor.



I knät på morfar och g-farmor och sen till Helen där Lucas fick en annan rolig leksak. Slutligen nyvaken hos mormor.



Finklädd på påskafton. Påskmiddag hos Marie och barnen i Heda



Många djur som var roliga att kolla in och leka med. Leffe får klapp på kinden och sen middag och tårta. Danne var oxå med hos mamma och Leffe.



Linda med varm choklad på Morella. Lucas kan ställa sig upp själv!


image829
Gunga är underbart roligt!!!!!

Förtrollad

Har haft en jättemysig dag! Åkte till Tekniska och mötte upp Irena som kom med roslagsbanan och sen promenerade vi in till stan. Gick till Taco bar och käkade lite och sen kom även Alexandra. Lucas åt lunch och kastade ner allt han fick tag i på golvet... :)
Sen gick vi till The laughing duck och då kom även Marina och Westman. Fikade lite och så blev jag lite uppdaterad om "latest news" på jobbet, känner att jag kommit efter lite med skvallret ;)
Lite roligt är det att Irena som jobbar på casinot i Göteborg vet mer om folk på Stockholms-casinot än vad jag vet :p
Ha ha ha :)

På vägen hem kände jag att det var så skönt väder och att jag ville röra på mig så jag gick över bron och tog omväg hem vilket resulterade i en 45-minuters promenad. Hur skönt som helst och så sov Lucas gott i vagnen samtidigt som jag fick lite extra steg på min stegräknare! Är fortfarande inte uppe i 12 000 steg som är rekommenderat i tävlingen, men det närmar sig i alla fall.
Precis när jag kommit hem och börjat städa lite här hemma ringde Angelica. Hon undrade om hon kunde komma förbi en sväng och det gick ju självklart bra, alltid kul med lite spontanbesök!
Var på Vivo och mötte Micke som jobbat och så handlade vi lite. Är inne i en period när jag inte har någon fantasi till vad man ska äta, det är ju så svårt att komma på rätter!!! Tar gärna emot tips på bra middagar om ni har några :)

Det blev i alla fall pannkakor idag, det går fort och är lätt och det funkar för de flesta. Tänkte ju att Angelica kanske oxå ville ha mat, och det ville hon. Hade köpt vaniljkesella som vi hade på pannkakorna och så lite osockrade bär till det, då blev det riktigt smaskens! Har aldrig provat vaniljkesella förut men det var ju supergott!! Om ni inte provat så tycker jag ni ska göra det.

Efter maten badade Lucas och efter det var jag tvungen att flytta på vår bil som stod tokigt parkerad och då passade Angelica på att åka hem.

Har precis kollat på en film. Det blev Förtrollad (Enchanted) och den var mycket bättre än jag trott den skulle vara. En sån där riktig må-bra-film!! Härligt med såna ibland. Kommer nog drömma om prinsar och slott och såna saker i natt...

image804


Eftersom det är min tur att gå upp med Lucas även i morgon så är det dax att sova nu. God natt!!

Long time, no blogg....

God morgon!
Nu var det länge sen jag bloggade, har lite dåligt samvete. Det har bara inte funnits tid för jag har haft fullt upp.
I går var första dagen på ett tag som jag var ledig och hemma. Det är ju verkligen så att man uppskattar ledigheten mycket mer sen man börjat jobba :)
Nu är jag ledig i tre dagar, eller nu är det bara två dagar kvar, och sen jobbar jag tre dagar morning innan jag är ledig i en vecka :) Inte FÖR jobbigt!
Känner att jag kommit lite efter i bildrapporteringen oxå, var länge sen jag lade in bilder här, ska försöka hinna göra det idag tänkte jag.

Planen idag är att Lucas och jag ska in till stan och träffa Irena som är i Stockholm just nu. Ska bli skoj!
Nu blir det frukost :)

RSS 2.0