PernieBernie

12 dagar kvar

SOL idag igen!! :)
Har precis sovit i över två timmar, tro det eller ej. Det tar emot lite att gå och lägga sig mitt på dagen när det är döfint väder, men när Lucas somnar så måste jag. Är så jobbigt att jobba natt om man har gått upp åtta på morgonen och inte sovit nåt mer.... men nu borde jag klara mig lite bättre! :)

Lucas och jag vaknade samtidigt, då var Micke hemma på lunch. Hann dock bara prata med honom i fem minuter, sen var han tvungen att gå.
Ska ge Lucas lunch nu och sen ska vi ut på promenad så att vi hinner njuta lite av solen.

Grattis till Mickes farmor Gudrun som fyller 80 år idag!!!!! Imorgon blir det kalas :)

image762



13 dagar kvar

God morgon!
Har inte skrivit på ett tag men har inte orkat. Jobbade i tisdags natt och det gick ganska bra. Var ganska trött och har insett att jag har två "trött-svackor" under natten. Första är vid halv tio-tio och andra är runt två. Resten av tiden går det bra. Det roligaste med att jobba är att träffa alla roliga människor som jobbar där :)
Igår var både Micke och jag lediga och vi bestämde oss för att åka till Myrorna i Ropsten och kolla efter byrå. De säger att det är Sveriges största Myrorna men vi hittade ändå ingen byrå... kan ju inte köpa någon bara för att man måste ha en, de kostar ändå minst 350:-

Det vi hittade var en bilbarnstol! Vi är jättetveksamma till om det är rätt att köpa en på Myrorna. Grejen är att den är exakt likadan som den vi har nu, en Britax two-way som vi har lånat från Astrid Lindgrens, och den är superbra! Skulle gärna ha kvar den men vi måste ju lämna tillbaka den nu när vi tar av gipset. Den vi hittade på Myrorna är alltså likadan och är väldigt fräsch. Knappt sliten och vi tog av tyget för att kolla den och den är hel inuti. Vi har dragit i alla snoddar och bälten och den verkar vara hel. Det jag funderar på är om det är farligt att använda den ändå. Om den är krockad utan att ha blivit skadad, är det någon risk ändå??
Vi har ju kollat på blocket efter begagnade stolar och egentligen är det ju inte större garanti att den är okrockad om vi köper den där??! Enda garantin är om man köper en ny.

Är det någon som vet mycket om bilbarnstolar så får ni gärna säga vad ni tycker! Är det fel att använda en begagnad??


Idag jobbar Micke igen och Lucas och jag ska åka in till stan. Angelica skulle skippa jobbet på eftermiddagen så vi ska träffa henne där och kolla lite i affärer och så där. Blir mysigt!
Ha en skön torsdag!!

16 dagar kvar

Oj jag skulle blogga lite men fastnade på Gratisbio:s hemsida och nu är jag jättetrött! Borde vara uppe lite eftersom jag ska jobba natt imorgon men orkar nog inte...Ska berätta lite om dagen i alla fall :)

I morse kollade vi på Oscarsgalan som vi spelat in och det blev ju ungefär som väntat, förutom att No country for old men fick lite för många och There will be blood lite för få.
Efter galan var vi jättetrötta eftersom vi vaknat så tidigt när Lucas ville gå upp (halv sju) så då gick vi och la oss :) Sov i över en timme, det var jätteskönt!
Efter det åkte hela familjen till stan! Solen sken men det var inte så vidare varmt. Skönt att komma ut i alla fall.
Var i Gallerian och kollade lite, köpte ett litet keyboard till Lucas som är jätteroligt!
Käkade på Burger King och var på Åhléns innan vi mötte upp Pär, Mickes kompis på t-centralen. På vägen hem träffade vi även Johan, en annan av Mickes kompisar och så åkte vi hem till oss. Blev en riktig snabb-mats-dag idag för sen åkte vi och köpte thaimat i Aga :) Vi gör inte det så ofta, käkar snabbmat alltså, så då är det väl inte så farligt antar jag...
Blev en trevlig kväll med Buzz Hollywood och Guitar Hero bland annat. När de åkt hem kollade jag Anna Pihl som jag spelat in, det är så BRA!!
Nu måste jag som sagt sova, orkar knappt hålla ögonen öppna...

God natt!

There will be blood

Herregud. Vi har precis kollat klart på "There will be blood". Den är Oscarsnominerad och alla kritiker verkar gilla den mycket.
Vet inte vad jag ska säga så här en kvart efter att jag sett den. Tycker den var mycket bra. Jag mådde dåligt under större delar av filmen och har en olustig känsla även efter att den är slut. Vet inte vad det var som gjorde det riktigt, men den berör och rör upp många känslor inombords. Både Micke och jag ville gå in och pussa på Lucas efter, och det gjorde vi oxå :)
Jag hade även en hemsk känsla av att jag skulle dö snart under slutet av filmen.

Ha ha nu tänker ni att det är konstigt att jag tycker filmen var bra med tanke på att jag verkar må dåligt efter den. Men jag tycker att man ser så många filmer som är ok när man ser dem, men sen kommer man inte ihåg dem bara några veckor efter.
Det är härligt att se en film som man blir berörd av tycker jag. Som hjärtat slår några extra slag för under filmens gång. Som man bara vet att man kommer fundera på i flera dagar efter och komma ihåg för alltid.
Om ni kan så tycker jag ni ska se den!

Den verkar även vara stor favorit till att vinna på Oscarsgalan och jag hejar på Daniel Day-Lewis för bästa manliga. Kanske sagt förut att jag hejade på Johnny Depp?
I´ve changed my mind.

image760

image761
Heja heja heja!!!


18 dagar kvar...

Fick sova länge idag, till halv tolv! Jätteskönt med tanke på att jag ska vara uppe till sex i morgon bitti...
Har kollat lite inspelade repriser på TV idag och rensat bland Lucas kläder. Nu är Mickes mamma Annika här och vi har käkat spaghetti och köttfärssås. Nu är det dax att åka och jobba...

Ha en skön lördagskväll!

Kram :)

Skräpmats-fredag

Ikväll kom Jenny och Jennie hit men Jennie var tvungen att åka hem direkt och vi andra var hungriga så vi bestämde oss för att skjutsa hem Jennie och köpa mat på hemvägen.
Det blev pizza :)  Var länge sen vi åt hämt-pizza, det var gott.
Efter det åt vi av kladdkakan som jag gjorde i morse och så lite smågodis och chips, så nu är magen ordentligt full... :/
Har spelat Buzz Hollywood nästan hela kvällen, det är så himla skoj!

Har inte hänt så mycket mer och nu är jag ganska trött. Vore bra om jag hade varit uppe lite ikväll så jag vänjer mig inför imorgon kväll när jag ska jobba, men tror inte att jag orkar. Vi får se! Ska nog spela lite poker nu :)

Kram!


Ha ha ha ha ha ha

....ha ha HA!

Nu är jag glad.

Pratade precis med jobbet och förklarade att jag trodde det blivit fel, men hon sa att det inte alls blivit fel utan det ska stämma att jag får nio semesterdagar i pengar!

Hurra hurra hurra!

Man har ju inte direkt haft mycket pengar över det senaste året, så 8000:- som jag inte räknat med är grymt mycket pengar! Ska nog spara det mesta till nåt skoj :)

Nu tillbaka till städningen, Lucas har inte vaknat än...

19 dagar kvar

Har haft fullt upp hela morgonen ända fram till nu, bestämde mig för att ta en liten paus.
Det är så himla rörigt här hemma, känns som att det enda man gör är att plocka upp leksaker från golvet varje dag och nästa dag är det lika rörigt igen... alla som har barn känner nog igen sig. :P
Känns så himla bra för Lucas sov hela natten! Det var länge sen han gjorde det nu och det är verkligen underbart att få sova en hel natt utan att bli väckt! Han somnade vid nio igår och vaknade fem över sju i morse.
Hoppas att trenden håller i sig..
Micke har precis varit hemma på lunch, vi åt pastasallad som jag fixade på morgonen. Ganska gott! Hade pastarör, kyckling, sallad, gurka, avocado, cashewnötter och mango i. Och så lite olivolja, kokosmjölk och röd curry. :D
Har dammsugat nästan hela lägenheten, men Lucas blev ledsen så det var därför jag var tvungen att ta paus. Misstänkte att det han behövde var ny blöja och lite sömn, och mycket riktigt, nu sover han :)
Jag har även bakat en kladdkaka nu på förmiddagen, ikväll får vi gäster! Det är Jenny och Jennie som kommer, ska bli skoj för det var ett tag sen vi sågs nu.

Förresten så måste jag ringa till jobbet snart. Fick lönebesked och väntade mig att det skulle stå 0:- som vanligt eftersom det jag jobbat kommer nästa månad. Men det stod 8200:- så jag blev ganska förvånad. Nåt om 9 restsemesterdagar. Och jag trodde jag hade tagit ut all semester som jag fick... kan ju vara fel och jag vill inte göra av med pengarna och sen nästa månad få besked om att det blivit fel och vara tvungen att betala tillbaka. Så jag ska ringa och höra med dem. Ingen skulle vara gladare än jag om det inte är fel, så håll tummarna :)

Solen skiner och min plan är att låta Lucas sova klart medans jag städar klart (om jag har tur), sedan ge Lucas lunch och sen gå på promenad i solen! Vilket härligt vårväder, nu är väl äntligen vintern över???


En ganska vanlig torsdag

Nu är jag trött. Känns konstigt när man tänker på att jag var i full gång på jobbet vid den här tiden igår.
Micke slutade nio ikväll och vi har ätit lite fisksoppa med räkor och hemmagjort vitlöksbröd. Inte världens nyttigaste kanske men gott :)

Idag var jag och storhandlade själv med Lucas, det var ganska jobbigt. Hade Lucas på ryggen i bärselen, han älskar att sitta i den. När vi kom till kassan satt det en ny ganska ung kille där och tanten före mig var jättesur för att hon trodde han slagit in fel pris på hennes broccoli. Han blev helt röd i ansiktet stackarn, men så kom en erfaren kassör och berättade för tanten att det minsann blivit rätt och att rabatten dragits av i efterhand, då blev tanten skitsur och drog.
Det jobbiga med det här var att han råkade slå in min köttfärs två gånger så jag var tvungen att gå tillbaka och klaga på detta. Tyckte så synd om honom men jag var ju inte sur på något vis och han var jättegullig.
Hoppas verkligen att jag aldrig blir en sån där sur kärring som ska klaga på allting och inte kan lyssna eller försöka förstå vad folk säger!

Nu är det som sagt mindre än tre veckor kvar tills gipset åker av! Längtar verkligen och det gör nog Lucas oxå utan att han vet om det.  :D
Här är lite nya bilder på honom

        

Och här är några bilder på Ika och Lucas från i måndags. Vi var ju på Blåbär vid Odenplan och käkade lunch, skrev jag det? I alla fall är det ett ställe som jag kan rekommendera, älskar deras salladsbuffet! Man får välja fyra sallader och det finns säkert 15-20 olika att välja mellan. Både med ris, pasta, quinoa (?) och potatis. Supergoda! Och så får man blåbärssaft till lunchen och den är sviiingod :)  Gå dit och käka nån dag vettja!

        


Nä nu blir det sängen för oss! God natt :)

20 dagar kvar

Jobbade i natt och det gick ganska bra. Hade lite tur som fick deala från elva, då går det lättare när man är trött.
Micke började jobba vid elva idag och då skulle jag gå upp och ta hand om Lucas, men då hade jag tur igen för han var jättetrött! Lyckades få honom att somna bredvid mig i sängen och så sov vi till halv ett. Visst, jag är fortfarande trött men det kunde ju varit värre. Nästa gång jag jobbar är lördag natt så jag får vila mig i två dagar nu :)

Man blir så seg när man sover länge om dagarna, har fortfarande inte kommit ur min pyjamas. Men nu ska jag ta på oss och åka till Willys och handla lite, det börjar bli tomt i kylskåpet. Återkommer senare med lite bilder, nu var det ett tag sen.

Innan jag går måste jag bara påminna om Lucas blogg. Hans senaste inlägg är lite kul tycker jag :)

Lucas blogg hittar du här.

ZZZZZova fick man ju

Hrm nog fick jag sova allt.. gick och lade mig direkt när jag hade skrivit förra inlägget och sov till ett!! Nästan två och en halv timme :) Att jag sov så länge är inte konstigt, men att Lucas gjorde det! Jag är hur som helst jätteglad för att jag fick sova, känns lite bättre och lättare att gå till jobbet ikväll. Snäll son man har :)
Har fortfarande inte varit på promenad, har gett Lucas lunch och gjort pannkakor till mig själv.
Ska nog ge mig ut en sväng nu!

21 dagar kvar

Hej! Vilken härlig dag, solen skiner och man kan ju inte bli annat än på bra humör då!
Har dock inte sovit så bra i natt, Lucas har vaknat flera gånger och jag hade ont i huvudet när jag gick och lade mig. Är lite tung i huvudet nu oxå, hoppas det går över när vi går på promenad sen. Lite frisk luft brukar ju hjälpa :)

Vi var ju på IKEA igår, åkte till Barkarby till slut. Hittade faktiskt allt vi åkte dit för, så nu kan vi barnsäkra ordentligt. Köpte även en ny matstol åt Lucas, hans gamla måste vi ju lämna tillbaka. Har redan satt ihop den och gillar känslan av att den står där i köket och väntar på Lucas utan gips :D

Oj nu somnade Lucasi mitt knä, bäst jag lägger honom och så ska jag försöka sova lite själv, ska ju jobba i natt...
vi hörs!

22 dagar kvar

Idag är både Micke och jag lediga, känns som evigheter sen sist. Vi tänker åka till IKEA och handla grejer så att vi kan barnsäkra här hemma. Vi kan bara inte bestämma oss för om vi ska åka till Kungens kurva eller Barkary... svårt. :)
Vilket I-landsproblem va?

Ha en skön tisdag så skriver jag mer när jag kommer hem!

22 dagar kvar..... :)

Nu räknar vi ner!

Nu jävlar händer det grejer! Fick brev från Astrid Lindgrens idag, den 12:e mars kl 12.30 ska vi ta av gipset!!!!!!!!!!!!!!!

23 dagar kvar.

I like :)

image751

Gåshud för första gången

Det gick bra att jobba igår. Visst, jag var trött, men inte så trött som jag trodde jag skulle vara. Det berodde nog på att jag var brush, dvs i pokerrummet. Där var det full fart hela tiden, tio bord öppna och telefonen ringde i ett. Ett tag kände jag mig som en växeltelefonist :)  Men det var skoj!
Sofie påminde mig om att det var helgtrafik och när jag kollade hur jag skulle ta mig hem insåg jag att jag skulle få svårt att hinna med nattbussen som går 05.23. Jag slutar 05.15... Det blev till att sitta snällt på jobbet och vänta tills t-banan började gå 06.15. Som tur var så hade jag trevligt sällskap, Sofie var oxå tvungen att vänta.
Visst är det en härlig känsla när man är jättetrött och blir så där fnissig? Spelar ingen roll vad man pratar om, helt plötsligt är ALLT roligt. Lite så blev det när vi väntade på att få åka hem :D
Var hemma vid tjugo i sju, mötte Micke som skulle börja jobba vid 07...snacka om udda liv. :P
Annika sov hos oss och Lucas vaknade när jag skulle gå och lägga mig och han ville inte somna om, så Annika fick gå upp tidigt stackarn. Men det gick bra med Lucas och jag är så himla glad för att det funkade bra, och för att både Lucas och Annika verkade nöjda med varandra :)
Jag sov till tre och har varit ordentligt groggy idag. Trodde jag skulle få problem med att bli trött ikväll men konstigt nog så känner jag mig ganska sömnig just nu. Ska jobba dag imorgon, börjar halv ett, så jag ska gå och lägga mig nu.
Micke och Lucas sover redan, Micke har sovit på soffan i två timmar typ, ha ha. Han jobbar hårt nu för tiden, då blir det väl så.

Förresten vad tyckte ni om melodifestivalen??
Jag älskade Sanna Nielsens låt, det var första gången som jag fick gåshud och tårar i ögonen av alla låtar jag hört hittills i delfinalerna. Sån grym känsla! Jag gillade Carola och Andreas Johnssons låt oxå, tycker den var pampig och fin, och Carola är ju alltid Carola, vilken röst. Hoppades på Sanna och C&A, men vilken skräll! Blev jätteförvånad när Carola bara gick till andra chansen. Tror stenhårt på att folk "glömt" rösta, att de tänkte att Carola redan var klar till finalen så att man inte ens behövde rösta på dem. Men vem vet, folk kanske inte gillade deras låt??

image750


Nä nog med analysen.. god natt!

Dax att jobba

Har lyckats sova 40 minuter precis! Hoppas det hjälper lite i natt.
Har även hunnit promenad i solen,  handla lite på H&M, diska och baka muffins. Nu är det dax att göra sig i ordning, äta lite och sen dra till jobbet när Micke kommer. Vi kommer bara ses i hallen typ...

Ha en bra kväll!!
Kram

image749
Här jobbar jag :)

Gullunge

Lundmyr of Sweden har så gulliga bebisprylar tycker jag. Min favorit är "gullunge". Brukar kalla Lucas för det :)
Skulle gärna vilja ha den här bodyn till honom. Dock har jag funderat på om man inte skulle kunna göra en själv, det är ju bara lite svarta bokstäver???
image748
bild från www.busigt.se

Morrn morrn

Solen skiner även idag! Om det inte vore för snön så skulle allt vara perfekt..
Har sovit bra i natt och fick sova ända till kvart över åtta! Tack Lucas :)
Blir väl en promenad i solen med Lucas och ljudboken, sen ska jag försöka sova lite på dagen, bara jag lyckas få Lucas att sova. Annars har jag fått två erbjudanden om barnvakt! Både Annika och Sofie har sagt att jag får komma till dem så kan de passa Lucas en stund så jag får sova. Supersnällt!

Nu blir det frukost!

image747

Snö-depression

Vilka vårkänslor jag fick idag!
Var ute och promenerade med Anna och då sa jag till henne så här
"om det kommer mer snö nu så blir jag fan deprimerad, nu FÅR det inte komma mer snö!!"

Det bevisar ju bara att så fort man säger nåt liknande så händer det som man inte vill ska hända. Vilken jäkla snöstorm vi hade ikväll!!! Helt sjukt. Nu är jag deprimerad ;)

I morse fick jag ett mail från Fritidsresor där det stod att de hade rabatt för att det är alla hjärtans dag. Res två betala för en. Hittade värsta mysiga hotellet på Chania, Kreta och var nära att boka. Lät som en dröm. Jag såg framför mig hur vi satt där på stranden och byggde sandslott med Lucas. Utan gips. Hade varit så himla skönt att åka iväg och bara ta det lugnt och umgås. Tycker vi är värda det efter all tid med gips på Lucas.. Synd att man inte hade råd bara. Hela resan skulle kostat 6000:- för hela familjen, med alla tillägg (flygtillägg och transfer och liknande)... Det är ju verkligen billigt! Hotellet låg på stranden och hade en fin pool och en liten lekpark. Men som sagt, drömma kan man ju.
Det roligaste med den här sorgliga historien är att jag berättade för Anna på vår promenad om det, och hon blev så inspirerad att hon bokade en resa till Kreta med sin syster idag!!! Ha ha glad att man kunde hjälpa någon :)

Efter promenaden gick vi hem till Anna där det bjöds på jättesmarrig smörgås. Lucas fick burkmat.. :)

Micke och jag hade bestämt att inte köpa nåt till varandra idag, utan att bara göra nåt mysigt. Micke jobbade till sex så jag handlade lite till middagen innan han kom hem. Sen fixade jag hemmagjorda hamburgare med Friscobröd till (ni vet såna man får på Max till Friscoburgaren?) och pommes frites med bea till. Efterrätten blev mina kladdkake-muffins som jag gjorde i morse med grädde och färska jordgubbar!!! Det var otroligt gott om jag får säga det själv :) Särskilt jordgubbarna. Vi skulle kolla på någon kärleksfilm eftersom det är en "sån" dag, det blev "Across the universe". En musikal/romantik/drama med en massa Beatleslåtar. Väldigt flummig från och till men oxå väldigt bra. De som sjöng hade grymma röster. Gåshudsvarning!

image746

Nu är jag supermätt och sitter och funderar på hur det ska gå för mig imorrn. Ska ju jobba natt. Med tanke på att jag var nära på att somna i soffan vid halv tio ikväll och att jag nu är väääldigt trött fast klockan inte ens är elva så verkar det ju inte som nån bra idé att jobba till kvart över fem imorgon natt... men jag måste. Micke börjar åtta imorgon bitti så det blir ingen sovmorgon. Han jobbar till sex på kvällen och då måste jag åka till jobbet direkt. Min enda chans till att vila är om Lucas somnar här hemma mitt på dagen. Måste nog försöka med det om jag ska orka... usch jag blir trött bara jag tänker tanken!

Måste nog sova nu ändå....

Kram!

Tylösand

Har ni saknat mig? :)
Nu är jag tillbaka! Jag har haft en bra helg, över förväntan måste jag säga.
I lördags jobbade jag, dagpass och det var riktigt roligt. Lite nytt att lära sig och nåt dealande blev det inte, de hade inte tillräckligt med ID:s så det var bara att ta på sig kavajen.. men det gick bra. Kände igen de flesta av gästerna, det var som om jag aldrig hade varit borta. Sjukt.

På söndagen åkte jag med jobbet till Tylösand utanför Halmstad! Hade sett fram emot det länge och det var som sagt första gången jag var ifrån Lucas en hel natt.

Allting började utanför casinot kl 9 på morgonen. Där möttes de flesta av oss upp, satte oss på bussen och åkte till Bromma flygplats. Där mötte vi fler casinofolk, bl a Sofie som jag skulle dela rum med.



Flygresan gick bra och vi var väldigt peppade! När vi kom fram fick vi lunch, åt bl a världens godaste gulasch-soppa :)
Sen blev det Cosmo show med Peter Settman. De hade fixat så det var precis som The late show with David Letterman, väldigt kul! Peter hade casinocheferna som gäster och så ställde han en massa frågor till oss i publiken, som vi svarade på med hjälp av mentometer-kontroller.



Vi var indelade i grupper och fick så klart göra ett grupparbete. Ledare för aktiviteten var Peter Wahlbeck som är komiker och även konstnär. Vi skulle måla en tavla som handlade om VÄRD och värdskap. Hamnade i en grupp som var väldigt oense och det blev mest en massa tjafs om hur vi skulle göra, så när vi väl hade bestämt oss för en grej hade vi bara 20 minuter på oss att måla... det gick som det gick, dvs vi vann INTE. Men det var ganska skoj ändå, mycket roligare än filminspelningen vi fick göra förra gången. Efter showen och grupparbetet dansade casinocheferna hip-hop för oss :) Sen fick vi fri tid på rummet att göra oss i ordning för middagen.
Sofie (som var en grymt rolig rumskompis) och jag blev bjudna på fördrink av Vajb så vi gick till hennes och Karins rum en stund innan och minglade lite.



Innan middagen var det vernissage och mousserande. Då fick vi mingla igen och kolla in allas konstverk. Blev väldigt imponerad, folk var ju jätteduktiga!! Sen var det då middag, man fick sitta i sin grupp och det kan ju bli lite jobbigt om man får sitta med folk som man inte har nåt att prata om med, men jag hade tur! Hamnade bredvid jättetrevliga människor, alla från Stockholm men jag kände dem inte alls. Hade grymt trevligt och god mat var det, och gott vin :)





Efter desserten skulle det bli musik. Först kom det in en tjej på scenen och sjöng några låtar och alla undrade vem hon var.. Sen visade det sig att hon var där för att sjunga tjejstämman på E-types låtar!! Är väl inget jättestort fan av E-type men hans musik gör ju ofta att det blir bra drag på fester och det blev det! Sofie och jag stod framme vid scenen med väldigt många andra och dansade som tokar! Ha ha det var skitkul :) Kolla bara bilden på Sofie så förstår ni :) Efter E-type var det dax att gå ner till Leifs lounge där det var disco. Sen dansade jag i stort sett hela kvällen! Det var underbart roligt, särskilt som jag inte har dansat så där på flera år!! Kändes verkligen som man kunde släppa loss. Roligt att till och med Bård dansade, det är Stockholms casinochef. Han är ju underbar.




Mitt i fyllan fick jag syn på alla Roxette och Gyllene tider-posters och skivor på väggarna. Jag var ju ett stooort fan av båda när jag var yngre och hade i stort sett tapetserat mitt rum med bilder på dessa. Var väldigt inspirerad av Caroline, min gamla brevkompis :) Blev helt till mig när jag såg allt på väggarna och bestämde mig för att ta kort på ALLA. Hrm, det blev en del kort. Folk runtomkring undrade nog vad jag höll på med när jag gick där och fotade lite vinglandes... he he. Sen var det bara party hela natten med en varm korv med bröd på köpet :)



Habicht skulle inte haverera sa han men det gick inte så bra... han var i full gång och rolig som vanligt!
Och så träffade jag Urban som nu har blivit DM i Malmö, det var skoj :)



Det blev lite bilder.. men det är väl alltid skoj? :)

Sofie och jag hade bestämt oss för att sätta klockan på sju för att se om vi skulle orka gå upp och gå till spat på söndagsmorgonen. Tror ni vi orkade? Nope. Ställde om klockan och gick upp halv nio istället för att äta av den fina frukostbuffén. Åh vad det är najs med hotellfrukostar!!
Var väldigt trött på morgonen och Sofie berättade att jag hade pratat i sömnen under natten.. tydligen hade jag snarkat och Sofie hade försökt be mig sluta men jag hade varit omöjlig att nå. När hon skrek till hade jag satt mig upp i sängen och sagt "jag fattar ingenting, ska vi sova nu? God natt" och sen lagt mig ner igen och somnat.
Ha ha så jäkla kul! Läskigt det där med att prata i sömnen.

Efter frukosten åkte vi till flygplatsen där vi mötte nästa gäng som skulle till hotellet och börja sitt dygn på Tylösand... stackars chefer att behöva säga allt tre dagar i rad :)

Det var väldigt kul att komma hem och träffa Lucas, även om det var skönt att vara borta så saknade jag honom jättemycket! Han verkade glad över att se mig oxå :)
Var ganska trött hela dagen men efter att ha sovit hela natten och fått sovmorgon till elva igår så kände jag mig utvilad.
Ska jobba natt på fredag, kommer bli jättejobbigt tror jag. Är ju inte van att vara uppe till fem på natten och dessutom börjar Micke jobba 8 på morgonen på fredag så jag kommer inte kunna sova så mycket innan jobbet.. Hoppas det går bra ändå.

Nu är det snart dax att sova!

Kram!

Lördag och nypremiär på jobbet

Idag har jag jobbat! Det var över ett år sen sist så därför var det faktiskt skoj :)
Skulle få deala idag, men så blev det ju inte... det fanns inte inspectors så att det räckte, som vanligt, så det var bara att ta på sig kavajen. Var en del nytt att lära sig, mest tekniska grejer, men det gick ganska bra ändå.
Kände inte igen särskilt många, av dealers var det väl två jag kände igen (av typ 10) och det är ju inte så kul. Men de nya verkade ok ändå..
Fick deala från halv sex men fick sitta på ett pokerbord som aldrig kom igång, så det blev inget dealande alls för mig idag. Nästa gång jag jobbar är fredag, då ett nattpass som ID. Undrar hur det kommer gå, de är så långa och jag är ju inte alls van vid att vara uppe så sent längre.. vi slutar ju halv sex på morgonen för er som inte vet. Usch vad trött jag kommer vara!
Vad gäller gästerna så var de exakt samma som när jag slutade för ett år sen. Det kunde lika gärna varit igår jag jobbade vad gäller dem... ibland undrar man om de inser hur spelförstörda de är?
Skyndade mig hem efter jobbet eftersom det var melodifestival ikväll!!
De flesta av er vet väl att jag älskar melodifestivalen?!!
Vi gjorde pizza som vi åt till den, det var gott. Tycker inte det var så bra låtar i kväll,eller ingen som var nåt speciellt. Brydde mig faktiskt inte så mycket om vilka som gick vidare, tycker nästan att det var lite skoj att Christer Sjögren gick vidare, även om hans låt inte var nån hit direkt.
Hoppas det blir bättre låtar de andra gångerna.

Saknade Lucas massor idag!! Ringde hem på nästan varje rast :)
Han är förkyld stackarn, han hade lite feber i morse och så snorar han jättemycket.

Imorgon bitti åker jag tidigt, ska vara i stan kl 09 innan vi åker till Bromma och flyger mot Halmstad. Ska bli jätteskoj men är lite nervös för att åka iväg från Lucas. Inte nervös pga att jag inte tror de klarar sig utan mig, utan mer för att jag själv kommer sakna honom... men det ska nog gå bra, och på ett sätt blir det skönt att komma iväg och kunna slappna av ordentligt!

Vi hörs på måndag när jag kommer hem igen!
Ha en skön söndag, det ska jag ha :)

Kram!

Fredag på sjukhuset

Idag har vi då varit på AL barnsjukhus. Sov inte alls bra i natt och var väldigt trött när klockan ringde i morse. Lucas oxå. Micke skulle ju jobba så den här gången var det bara Lucas och jag, men det gick bra.
På förmiddagen mötte jag Sara vid KS, hon jobbar där i området. Vi fikade lite under tiden som jag väntade på att de skulle ringa från uppvaket och säga att jag skulle komma. När vi kom dit så var Lucas jätteledsen och otröstlig. De trodde det berodde på att han var ledsen när vi sövde honom. Han fick lite morfin så då somnade han till slut. Lilla plutten!!
Sara gick vid lunchtid och sen har vi i stort sett bara väntat och väntat. Läkaren Lars sa att det var ok att åka hem redan idag, som de tidigare gångerna. Men det var inte allt han sa...
Höften kändes jättestabil och fast och det var superbra. Jag blev jätteförvånad när han sa de magiska orden:

"Vi kör bara fyra veckor till med gips, sen skiter vi i det"

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Även om det inte ser bra ut på röntgen nästa gång! Han sa att vi får en gipslåda som Lucas ska sova i, det blir väl några månader, och om det inte ser bra ut på röntgen får han ligga i gipslådan några timmar varje dag i början istället för att ha gipset hela tiden. Det är ju verkligen helt underbart, tror inte jag kan beskriva med ord hur GLAD jag blev!! Nu känns det verkligen som man ser ljuset i tunneln, allt det jobbiga är snart över och vi kan få tillbaka vår lilla kille utan gipspaket! Tänk att kunna krama honom ordentligt, tänk att kunna bada med honom, tänk att få se honom krypa och sitta och gå.... åh.
Fyra veckor kommer gå fort!

Nu är vi hemma igen och allt är bra. Micke hade lagat tacos tills vi kom hem och det var jättegott. Nu ska vi natta Lucas och sen kolla på film :)

Puss och kram på er, från en lycklig Pernie :) :) :)

Torsdag

Hade jätte jätte jätteroligt hos Maria igår! Var grymt skönt att komma iväg lite och bara kunna slappna av. Ingen Lucas som vill ha mamma :) Fast det är klart, jag saknade honom även om det var skönt att vara borta, när jag kom hem hade jag sån himla lust att pussa på honom hi hi. Han vaknade till när jag la mig så då gjorde jag det, sen somnade han om :)
Idag har varit en jätteskön dag. Var på promenad på förmiddagen, åt lunch med Micke och sen spenderade jag eftermiddagen framför tv:n med att kolla på tre avsnitt Gossip girl. Det är så himla bra, blir bara bättre och bättre!! Nu finns det sex avsnitt till, sen har de inte visat fler i USA fast det var planerat. Vet inte vad som hänt, tydligen har inte serien haft så många tittare där som de hoppats på... förstår INTE varför! Bara de inte bestämmer sig för att lägga ner serien, då blir jag lessen... :(
Lucas sov i mitt knä de två första avsnitten, det var mysigt :)
Grät jättemycket till Glamour idag. Det låter sjukt för er som inte såg det, jag förstår det, men det var jättesorgligt! En av karaktärerna dog. Och så är jag väldigt blödig av mig, gråter för sjutton åt ALLT nu för tiden. ha ha

Har precis kollat på Brottet, det är oxå väldigt väldigt bra. Slutar alltid så himla spännande så man blir gaaaalen :)
Nu ska jag sova, blir inga bilder idag heller, får väl göra ett kollage sen eller nåt...
Ska upp tidigt imorrn. Först i natt ska jag upp och göra välling åt Lucas innan klockan blir fyra, för sen måste han fasta. Vid halv åtta ska vi vara på Astrid Lindgrens och få nytt gips. Hoppas det inte är så där fullt som det var sist när vi fick dela rum med tre andra... vill ha ett eget rum!
Nåja, ha det bra så hörs vi! Håll tummarna för att det blir goda nyheter om Lucas höft imorrn!

Kram och god natt :)

Onsdag

Idag var det mammalunch hemma hos Emma och Bella. Har aldrig varit hos dem så det var skoj att se hur de bor. De bor precis bredvid Foresta med jättefin sjöutsikt!
Vi fick god pastasallad och sockerkaka :) Och jag som inte ska... ja ni vet.
Men jag gick promenad innan och promenad efter så jag har i alla fall promenerat i över en timme idag, det är ju bra! Är så jäkla trist väder..
Men nu börjar min ljudbok bli spännande så då jag gärna en omväg för att lyssna lite till!
Micke kom precis hem och jag har ätit lite mellis ihop med Lucas precis. Nu ska jag kolla lite på Glamour innan jag åker till Maria på middag. Ska bli jätteskoj att träffa henne och Angelica, var jättelänge sen vi sågs bara vi tre, och särskilt utan Lucas!
Ha en skön kväll :)

Gossip girl

Förresten så är jag helt fast i den nya serien på kanal 5, Gossip girl. Helt sjukt vad fort man kan fastna!! :)
Såg ett avsnitt och kände att jag inte kunde vänta på att få se ett nytt avsnitt varje tisdag, så jag fixade det på annat sätt (ni förstår nog). Kollade på två avsnitt idag, skulle vilja kolla ett nu oxå men är så himla trött. Får nog bli imorrn.
Nån annan som är fast i Gossip girl-träsket??
:D

image715

Tisdag

Har precis kollat "I huvudet på Gynning", ha ha det är ju så roligt! Hon är helt sjuk den tjejen, så jäkla skön. :)
Nån som vet om hon har släppt sin singel än???

Ikväll var det ett h*****e att få Lucas att somna. Fattar inte varför han är så där vissa kvällar, inte ofta men ibland då och då. Inget man gör hjälper, och man ser att han är så trött så han knappt orkar hålla huvudet uppe. Men så fort han nickar till eller lutar sig mot oss så spärrar han upp ögonen och gnäller till, som att han verkligen kämpar för att hålla sig vaken. Otroligt frustrerande är det. Provade till sist att ge honom lite mer välling och det funkade! Konstigt att han vägrade ta bröstet men välling gick bra.. nu sover båda mina älsklingar, Micke var jättetrött. Han hade ledig dag idag egentligen men jobbade några timmar på förmiddagen åt en annan kille. Förstår att han är trött så som han har jobbat hela helgen. Tur att han är ledig i helgen som kommer!

Idag var vi och kollade på en lägenhet! Det var en trea som dykt upp i björnsbytare-kön. Den ligger ute vid Käppala, alla lägenheter som vi kollar på ligger visst där och det är ju lite långt ut på ön förstås. Skulle ta en kvart mer än vad vi har nu (har en kvart till centralen härifrån centrum) och det är klart att det är ju en bit. Men det var en fin lägenhet!
Tre rum och kök, 78 kv.meter och 5700:- i månaden, och då ingår elen! Från köket och sovrummen har man utsikt mot gåshaga och havet :) Den ligger precis vid en ICA-affär och tågstationen.
Men som sagt, vi ska fundera lite och se om vi har chans att få se på någon av de andra som vi har en grön byteskedja med, så får vi se.
15 minuter längre att åka in till stan, är det för långt tycker ni??
Usch vad svårt det är...

The one and only Jennie

Lovade ju en bild på Jennie i ett tidigare inlägg och om man lovar nåt ska man hålla det. Eller hur? :)
Hon är så söt så! Tack för en mysig fredag Jennie, hoppas vi ses snart igen!

image714

Måndag

Vilket härligt väder det var idag! Så fick man vårkänslor igen, blir helt förvirrad av vädret. Ena dagen vår, andra snöstorm..
Behövde åka in till jobbet och kolla min uniform och lite sånt, och bestämde med Sanna att vi skulle ses i stan. Helt sjukt att vi inte setts sen våra bebisar kom! Men idag blev det äntligen av :)
Innan vi drog in till stan kände jag att det var dax att klippa Lucas. Han var för bedrövligt långhårig. Är inte så duktig på att klippa utan tog bara kökssaxen och klippte lite. Inte världens vackraste men jag sparade ju 230:- som det kostar att klippa barn här på ön.

Före
    

Efter
         

På jobbet träffade jag som vanligt på lite skojigt folk och så fikade Sanna och jag med våra guldklimpar. Sen gick vi till McDonalds där vi åt lite och sen var vi en sväng på H&M och kollade gulliga barnkläder. Konstaterade än en gång att det finns mycket mer fina och gulliga kläder till tjejer. Killavdelningen är ganska trist. Får hoppas på att man får ett barn till nån gång och att det är en tjej ;)
Glömde ta kort och kom på det när vi skulle säga hej då till S&I, då tog jag det här kortet på Ida.  :)



Lucas har varit jättesnäll hela dagen och sov ganska länge i vagnen. Micke jobbar till nio så nu sitter man här och funderar på vad man ska se på tv.. snart är det i alla fall vällingdax för Lucas! Skriver mer sen, hej så länge.

Blöt av snö

Har varit en lugn dag. Lucas vaknade innan åtta, då var jag jättetrött. Vi låg i sängen och kollade lite på barnprogram innan vi gick upp.
Efter frukosten kollade jag lite på skidorna på tv och bestämde med Anna på msn att vi skulle ta en promenad lite senare. Då visste jag inte att det skulle börja snöa. Tur det kanske för hade jag vetat hade vi nog stannat hemma..

Anna skulle visa mig lite nya vägar på Lidingö så vi begav oss in i ett villaområde. Det var grymt kul att gå med henne för hon visste så mycket om alla villor! Varje villa vi passerade hade en liten historia som hon kunde, ha ha det var roligt!  Sjukt vilka hus det finns här! Så grymt fina, och dyra så klart. Drömma kan man ju göra..

Lucas var inte särskilt nöjd, han sov hemma innan vi gick ut och ville inte somna i vagnen igen. Dessutom var vi tvungna att ha på regnskyddet och då såg han inte så mycket. Inte så jättekul kanske och han gnällde heeeela tiden. Blev lugnt de minuter som han fick en majskrok att knapra på, men sen var det dax igen.
Vi hann gå i en timme i alla fall! Sen sa vi hej då till Anna och sprang hem, Lucas var nära på hysterisk...

       

   

Efter lunchen kollade jag på film, Gangster. Svensk film med bra skådisar men filmen var inget vidare.
Lucas somnade i mitt knä och sov hela filmen.. :) Mysigt!
Efter det var det dax att åka och hämta Micke vid båten.
När vi kom hem lagade jag spaghetti och köttfärssås och så kollade vi på Kalla fakta. Om pokerfusk på internet, inget nytt direkt.
Var så kul för det var reportage från EPT i Prag, då när vi var där. Och på en av filmsnuttarna såg man mina händer! Tyvärr var den största fisken på mitt bord, en grek, i vägen så att man inte såg mig... ;)

Nu är vi jättetrötta, Micke speciellt, han har ju jobbat oavbrutet hela helgen! Duktigt av honom tycker jag. Men nu ska vi sova, skriver mer imorrn!
Natti natti :)

Ensam lördag

Är ensam ikväll. Lucas sover och Micke är iväg och jobbar på kryssning. Känns lite skumt, både skönt samtidigt som jag saknar Micke.
Lucas sover i Mickes säng just nu, han ska få sova bredvid mig hela natten, mysigt :)

Igår var ju Jennie här, det var jättetrevligt! (bild kommer senare). Vi åt thaimat som jag lagade med oreo-milkshake till efterrätt. Och så lite low fat-chips och godis till filmen vi såg. Sen var vi MÄTTA!!!
Film ja... vi började kolla på "The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford" (kort titel va) men kände att vi inte var på rätt humör för den. Micke gick och lade sig tidigt så Jennie och jag bytte film och kollade på "The painted veil". Seg start men på slutet var den helt ok!

I morse åkte Jennie efter frukost, hon skulle in till stan och shoppa loss, hoppas hon hittade nåt skoj! Micke har jobbat på Vivo hela dagen och Lucas och jag har roat oss med en promenad i snöovädret... matade fåglarna, det är alltid skoj tycker jag :)

Förresten, idag sålde vi vår bilbarnstol! Trodde inte det skulle ringa någon när jag såg hur många annonser det fanns på bilbarnstolar på blocket, men igår ringde en tjej som var jättetrevlig. De köpte den för 400:- som vi hade satt ut, de försökte inte ens pruta. I LIKE! Skönt att vi blev av med den.

Var bjudna på fest hos Johan och Nicolie i Skogås men orkade inte åka. Känns inget kul att åka med Lucas, särskilt inte när man är själv och inte kan turas om att hålla honom. Hoppas de har skoj på festen i alla fall!

Nu ska jag glo lite mer på TV innan jag sover. Får väl passa på att njuta av att ha soffan för mig själv :D

RSS 2.0