PernieBernie

Sol och bad

Hallå!
Här skiner solen och det är underbart! Lucas somnade precis för sin förmiddagsvila så nu ska jag gå ut och sätta mig på altanen en stund. Vid ett kommer Vajb, då ska vi åka ut och bada! :)
Senare ikväll ska jag in till stan, ska träffa Maria och vi ska gå ut och käka och ta en drink. Ska bli jättekul!!

Igår hade vi förresten en heldag inne i stan. Vi lämnade Lucas hos Mickes mamma och sen åkte vi till sergelbion för att se Batman- The dark knight. Den var sjuuuukt bra! Jag älskar såna filmer, och jag gillar verkligen de här nya Batmanfilmerna som är lite mörkare och råare än de förra. Action från början till slut, häftiga biljakter och väldigt väldigt spännande. Och Christian Bale är ju bara sååå snygg i filmerna. Schluuuurp :)
Kändes lite konstigt att se Heath Ledger när man vet att han är död. Han spelade otroligt bra som Jokern.



Hoppas det blir fler filmer, nån som vet om det är planerat???

Efter filmen åkte vi och hämtade Lucas, sen gick vi in till stan från skanstull. Jättehärligt väder. Kollade in i nästan varenda klädaffär om jag hittade nån snygg vit klänning, men det fanns inte så mycket. Provade iofs en jättefin linneklänning på en liten boutiqe på Götgatan men det var för liten storlek och det fanns bara en kvar. De kan sy upp klänningar efter mina mått, så jag får väl fundera på det. Om jag inte hittar nåt annat så är det ju ett alternativ i alla fall!
Vi käkade på McDonalds, Lucas åt sitt första Happy meal! Med nuggets, fruktpåse och Tropicana äppeljuice. Han tyckte det var jättegott :)
Vi var inte hemma förrän vid halv åtta tror jag. Då blev det bad och välling och sängen för Lucas. Vi har ju kört 5-minutersmetoden ett tag nu eftersom det var rent omöjligt att lägga honom förut, och den har funkat ganska bra. Han somnar helt själv i sin egen säng nu, igår skrek han en gång men när vi gått in och sagt godnatt så somnade han. Det är superskönt!!

Nä nu måste jag ut i solen, kan ju inte sitta här när det är så fint väder.

Kram!

En lugn tisdag

Idag började Micke jobba så Lucas och jag har fått klarat oss själva. Men det gick bra :)
Var nere i centrum en sväng, ville kolla om jag hittade nåt på rean. Köpte två linnen på Lindex, de kostade 59:- styck men det var Ta2betalaför1 så det blev bara 59:- för båda. :D Sånt gillar vi!
Köpte ett par linnebyxor till Micke på rean men de var för stora, så vi ska gå dit imorgon och kolla om det finns i rätt storlek.
Nu känner jag att jag är på riktig klänningsjakt, hoppas jag kan åka in till stan nån dag i veckan och kolla lite mer. Till vintern lär det ju inte finnas lika många klänningar att välja på...
Är väldigt osäker på hur jag vill att min klänning (alltså den till bröllopet) ska se ut. Tror att jag vet att det är DEN när jag ser den.. Jakten fortsätter.... :)

Idag cyklade Lucas och jag! Det var jätteskönt. Förr, både när jag bodde i Västervik och Växjö, cyklade jag jättemycket men det var ju några år sen nu. Känns konstigt att man blir så trött vid minsta lilla backe, så var det inte förr. Har verkligen tappat alla benmuskler :(
Först var vi i alla fall i lekparken och sen åkte vi till Willys och handlade. Lucas var så trött på vägen till Willys att han somnade i barnsadeln! Försökte väcka honom när jag skulle sätta honom i kundvagnen men det var helt omöjligt så han satt och sov i den. Alla människor bara glodde och verkade tycka det var jättesött, och det var det oxå!

Nä nu måste jag gå och sova. Imorgon ska Micke och jag gå på bio, det ska bli skoj!
God natt :)


Bokat och klart!

Idag har vi då äntligen bokat vår Thailand-resa!!!
Känns superbra, även om inte allt är fixat, nu har vi i alla fall flyget klart. Boendet håller vi på att lösa men det kommer ta några dagar.

Detta vet vi:
Vi åker den 17/1 till Koh Lanta. Kommer vara där från 18/1. Vi stannar till 1/2, dvs 14 nätter.
Vi åker med Fritidsresor, det var billigaste direktflyget (till Krabi) som vi hittade, men man kan åka med Turkish airlines till Bangkok och sen inrikesflyg till Krabi och därmed spara några tusen. Den resan är dock super-duper jobbig om man jämför med direktflyget så det gick bort för oss med en 1-åring...
Boendet är som sagt inte fixat helt än, men vi kommer förmodligen bo på Klong Dao-stranden. Det är dock inte så långa avstånd om man skulle hamna på Long beach eller någon annan strand som jag har fattat det.
Bröllopet kommer förmodligen bli 22/1, detta vet vi säkert om några dagar/någon vecka.

Så för er som är sugna på att följa med, nu vet ni datum och var vi ska vara :)  Kul att det är några som vill följa med tycker vi, ju fler desto roligare!!
Än så länge är det jag, Micke och Lucas, min mamma och Leffe, och Mickes mamma med väninna. Alla vi åker samma flyg.
Tänk vad härligt när det är som mörkast och slaskigast i Sverige, att bara åka iväg till värmen och njuta! Längtar jättemycket redan :)

Måste gå och lägga mig nu, men nu vet ni lite mer. Hörs imorrn!

Sista semesterdagen för hela familjen

Nu är vi hemma igen! Eller vi kom hem igår kväll.
Vi har haft det jätteskönt i Öregrund! Man kan verkligen säga att vi hade tur med vädret :)
Vi har badat och solat och grillat och fiskat och bara tagit det LUGNT.
Det kallar jag semester! :D

Här är lite bilder från veckan i Öregrund

     
Smultron, bad och kvällsfiske

     
Morgonbad!

     
Och så lite bad i poolen. Sen lek med bilar och grillning


     
Mickes farmors nygjorda blåbärspaj med vaniljsås :) Före och efter klippningen


     
Inne i Öregrund när vi käkade pizza och kollade på solnedgången


     
Underbar solnedgång!


Som ni ser på bilderna så har vi haft det supermysigt!
Micke var ju rejält långhårig och har tjatat i flera år om att JAG kan klippa honom. Men jag har vägrat för jag kan inte. Har aldrig klippt en kille så jag vet inte hur man gör! Men så fick jag helt plötsligt modet som jag saknat för att testa, och med Mickes försäkran om att det inte gjorde nåt om det blev fult så bestämde jag mig för att prova ändå. Det blev inte så tokigt ändå, vi behöver inte gå till någon frisör och fixa till det eller raka av det, så jag är nöjd!!

Idag är sista semesterdagen för Micke, jag är ju ledig till söndag, så vi ska passa på att njuta av värmen. Snart ska vi in till söder och träffa Mickes mamma och fika lite, ska bli skönt!

Ikväll ska vi förresten boka resa till Thailand! Hoppas att det är några som är sugna på att följa med?!
Tror att bröllopet kommer bli den 22/1, eftersom det är vår förlovningsdag så passar det ju bra!
Kommer skriva datum för när vi åker och sånt så fort  vi bokat så att ni som är sugna på att följa med kan kolla resor.

Nu måste vi åka, Lucas är rastlös. Vi hörs!

Ringar och bilder

Nu är högsommarvärmen här, helt underbart!

Igår var vi och kollade en lägenhet i solna. En trea. Nästan 3000 kr billigare än vår nuvarande hyra, så vi hoppades att den skulle vara ok... men nej.
Den var helt ok planerad men det hade bott en gammal gubbe där och köket var helt inrökt. Gammal spis och kyl. I badrummet luktade det unket mögel och i vardagsrummet var parkettgolvet trasigt och vattenskadat... kändes inte så kul.
Vet inte om värden tänkt fixa nåt av det men vi blev helt äcklade, då är det svårt att tänka sig att flytta in. Synd! Vi får fortsätta leta...

Efter visningen var vi en sväng i solna centrum. Käkade en glass och kollade i lite affärer.
Provade en vigselring som var jättefin!! Nu vet jag ungefär vilken slags ring jag vill ha.
Här är några exempel, säg gärna vad ni tycker och vilken ni gillar bäst!

1.

2.

3.

4.


Det var nummer fyra jag provade igår, den var jättesnygg ihop med min släta förlovningsring! :)

Idag var vi duktiga. Åkte till Gör-det-själv-verkstaden och tvättade och dammsög bilen. Det var verkligen nödvändigt...
Sen skjutsade jag Micke till östermalm, han skulle träffa Peter. Som vanligt förstår jag inte hur man kan vilja sitta inne en hel dag och spela tv-spel när det är jättefint väder... :) Men sån är jag, tur att inte alla är som jag, ha ha.
Åkte hem och lagade lunch åt Lucas och mig och sen drog vi till Maria på kungsholmen. Gick promenad till en lekplats i Rålambshovsparken där Lucas gungade och trivdes. Det var helt underbart väder och så fint där vid norr mälarstrand!

På vägen hem hämtade vi Micke och sen har jag kollat på Morden i Midsommer, som vanligt på tisdagar :)

Här kommer förresten lite bilder från de senaste dagarna

   

   
Den första är från Fågelöudde, de andra från utflykten till Waxholm med Angelica.



     
Mickes födelsedag! Johan var här och åt tårta :)



     
Kläderna vi fyndade till Lucas! Allt gick på 230:- totalt!!! Den vita skjortan tänkte vi han skulla ha på bröllopet i Thailand, visst är den fin?!!



   
Från Huddinge när vi var hos Mickes pappa och Gunvor. Vi plockade körsbär, grillade och firade Mickes födelsedag!

   



Har jag förresten berättat att Micke fick en GPS av sin pappa och farmor?! Skitbra present, vi som alltid kör vilse :)
Har redan använt den flitigt!

I morgon ska vi åka till Öregrund. Mickes farmor ska följa med så vi hämtar henne på vägen. Ska bli mysigt att komma till "landet" några dagar.
Vi hörs när jag kommer hem igen!

KRAM



Regn=SOL!

Jag blir så trött på att meteorologerna alltid har fel! I alla fall så har de haft det på sistone. Det skulle ju regna hela helgen men vi har inte sett nåt regn, tvärtom! Men inte för att jag klagar, det är ju underbart! :)
Igår var vi hos Mickes pappa i Huddinge. Jenny var oxå där. och Mickes farmor samt Gunvors mamma. Kul att träffa alla!
Vi grillade och satt ute i solen, jätteskönt, och maten var supergod!!

Idag har vi tagit det lugnt och handlat lite på Willys. Jag fick sitta ute i solen en stund och lapa sol och sen kom Vajb.
Vi snackade skit och sen kollade vi de sista Desperate housewives-avsnitten. GUD så bra de var!!
Man kunde lätt tro att det var sista avsnitten någonsin men nu har vi kollat upp det och det ska börja en ny säsong i USA i september som tur är! Jag överdriver inte när jag säger att vi blev ordentligt lättade av den nyheten :)
Mellan två avsnitt tog vi matpaus och fixade tacos som vi åt. Lucas fick oxå tacos, eller köttfärs i tortillabröd. Han älskade det!!
Efter DH kollade vi på Batman begins och nu är den slut så Vajb åkte precis hem. Har varit en jättemysig dag!

Nu hoppas jag att det blir sol imorgon igen.....

Update

När jag ändå är igång här vid datorn och Lucas kollar på Svampbob fyrkant tänkte jag passa på att lägga in lite fler bilder från de senaste veckorna. Blev ju inte så många förut.
Här är lite blandat från när vi bodde i Anna och Peters hus, från Fantomendagen i Eskilstuna med Peter och Sofie och från Gamleby.

TULLINGE

    
   
Grillning med Pär och Johan, till efterrätt blev det kolapaj efter Leilas recept :) När Sofie och Peter kom grillade vi igen :D


    
  
Jordgubbar och Lion-bars (även de efter Leilas recept) och sen blev det kortspel i köket. Här smyger vi fram korten genom en fiffig handkikare ;)

     
Bad i poolen och lite sol i solstolen :)


FANTOMENDAGEN

  
  
Vi hängde på låset när de öppnade :) Sen klappade Lucas getter och vi fascinerades över hur flamingon sover.


  
  
Det var populärt att gå mellan mamma och pappa :) Höjdpunkten på dagen var att träffa Fantomen!


     
  
Lucas fick det goda märket av Fantomen och sen fick Micke och Lucas provsitta i Fantomens tron en stund och även rida på hans häst Hero (?). Vi hann med lite rutschbana oxå!

  
    
Sofie var snygg som Fantomen, och Lucas glad. Sen kollade vi på en Fantomenpjäs.

GAMLEBY

  
  
Här är Lucas och jag i Västervik och träffar Helen. Vi käkade pizza och var hos hennes föräldrar som bor helt underbart! Mitt inne i stan men med egen brygga, ett sånt ställe skulle man ha :)


  
  
Lucas lekte med Helens brorsbarn och älskade det! Bild 2-4 är från mamma och Leffes torp där vi hade det härligt!


  
  
Vi åt gott och mös, Lucas verkade trivas för han somnade i mitt knä och det var länge sen..!


  
  
På lördagen åkte mamma, Leffe, Lucas och jag in till Vvik och kollade på folk. Det var Visfestival-vecka och helt fullt med turister! Sen på kvällen var vi hundvakt åt lilla Mio :)


Mamma tog fram sin gamla korgstol som hon hade när hon var liten. Lucas verkade tycka det var jättekul att få sitta i en stol som passade honom!


Sötis!


Det var lite uppdatering på bilderna, hoppas ni gillar dem :)
Vi har haft en jättemysig sommar än så länge, och än är den inte slut!!



Uppe med tuppen

Idag är det Mickes tur att ha sovmorgon (när vi är lediga tar vi varannan dag) så jag var uppe vid kvart över sju...
Ganska trött men det går. Solen skiner men det känns inget skoj eftersom de sa på vädret att det ska regna i flera dagar nu.
USCH!
Planen idag är att åka till Mickes pappa i Huddinge. Vi ska fira Mickes födelsedag med dem :)
Igår hade vi en riktigt soft dag. Vi gjorde typ ingenting :)
Satt ute i solen en stund, var på promenad och fyndade lite barnkläder på Lindex och H&M. Jag älskar rea, särskilt sån rea där det är "ta 2 betala för 1", då blir det ju sjuuukt billigt!
Nu har vi även börjat kolla seriöst efter resa till Thailand i januari, känns skoj! När som helst nu så bokar vi!
Det jag pratar om är alltså att Micke och jag ska gifta oss där!! Alla är välkomna att följa med, vore så skoj om vi blev några stycken! Så hör av er om ni är sugna på lite värme och sol och lata dagar i januari :D



Dagsutflykt

God morgon!
Solen skiner och jag hoppas att den kommer göra det hela dagen. Angelica och jag har planerat att åka till Waxholm idag men bara om det är fint väder. Härligt med en dagsutflykt!

Igår var vi vid Fågelöudde och badade. Eller.. vi badade aldrig, men solade! Det var jag, Micke, Lucas och Angelica. Sen ringde Johan oxå så då hämtade jag honom vid torsvik och så åkte vi tillbaka till de andra. Lucas somnade i vagnen så vi stannade ända till halv fem. Var jättemysigt!

Nu måste jag göra gröt till Lucas! Ha en skön dag :)

Hemma

Nu är vi hemma igen!
Vi åkte igår kväll och resan blev lite jobbig. Trodde Lucas skulle sova hela vägen, men vid Söderköping, dvs innan vi var halvvägs vaknade han och var jätteledsen. Han såg Lennart i baksätet (Leffes systers man som åkte med oss) och blev helt hysterisk! Stannade och lugnade honom men sen blev han ledsen så fort vi åkte igen. Så vi fick åka med gråtande Lucas.... vi försökte verkligen allt men jag tror att han helt enkelt inte kände för att sitta fastspänd i bilen! Och vi var ju tvungna att åka hem.
Ja ja nu är vi hemma i alla fall, Lucas såg jätteglad ut när vi kom innanför dörrarna här hemma. Han pekade och skrattade!
Ha ha det var jättegulligt :)
Hittills har vi bara slappat idag, vi är nog alla lite trötta så Lucas har sovit middag nu.
Tänkte åka och bada men nu är det jättemolnigt :(

Soooolen, var eeeeee du??????


Sista dagen i Gamleby

Idag är sista dagen i Gamleby för ikväll åker Lucas och jag hem till Lidingö igen.
Micke jobbar till 21 ikväll så vi ska försöka vara hemma runt den tiden.

Har haft en jättebra vecka! Lite trist att det bara blev EN riktigt solig dag bara. Det var när vi var i torpet, men dagen efter var det molnigt och kallt så då åkte vi tillbaka till lägenheten. Synd, för jag fick ganska mycket färg när vi var i torpet och hade hoppats på att kunna sola några fler dagar. Nu hoppas jag på fint väder de kommande två veckorna när både Micke och jag har semester....

Har jättemånga fina bilder som jag skulle vilja visa er men frågan är bara när jag ska ha tid att lägga in dem. Tänkte visa några stycken nu innan vi ska iväg, hinner inte så många.

     

     



Vi hörs när jag kommit hem igen!

Semester

Solen skiner och nu drar vi till mamma och leffes torp! Ska sova där en eller två nätter så jag kommer inte blogga på ett tag. Jag kallar det semester från bloggen :)

Njut av solen och sommaren och sköt om er!

KRAM

Gamleby

Idag flyttade vi från huset i Tullinge. Städade och plockade/packade hela morgonen och sen drog vi till Lidingö. Där packade vi bara in Mickes grejer och sen åt vi lunch innan det var dags att åka igen.
Den här gången åkte vi till Gamleby, fast Micke stannade hemma för han ska jobba nu i veckan.
Lucas sov hela vägen i bilen, fick som vanligt väcka honom nån mil innan vi var framme... trodde aldrig jag skulle få honom att somna ikväll men nu sover han :)

Mamma och Leffe har semester så vi stannar hela veckan. Det är Visfestival-vecka i Västervik så vi ska nog åka in in nån dag och kolla lite, det är så mysigt.

Nu ska jag spela lite poker innan jag sover!

Sol och bio

Har varit en härlig dag idag! På förmiddagen låg jag ute i solen och läste och sen hade Micke och jag plask-krig i poolen :)
På eftermiddagen packade vi in oss i bilen och drog till Huddinge där vi lämnade Lucas hos hans farfar och Gunvor. Efter det åkte Micke och jag till Heron city där vi kollade på Indiana Jones.



Den var bra, ungefär som jag förväntade mig. Det är ganska mysigt med såna filmer, äventyr och häftiga biljakter och så en massa smarta lösningar för hemliga gångar :D
När vi kom tillbaka till Magnus och Gunvor för att hämta Lucas så satt Lucas på deras tomt och plockade kottar. Det hade gått jättebra att ha honom där (det var första gången de var barnvakt) så det var skönt! De hade hittat på så mycket så han var helt slut :)
Därför åkte vi hem och gjorde honom i ordning för natten direkt. Han somnade snabbt och då grillade Micke och jag.
Det är så skönt med varma sommarkvällar, vill aldrig att de ska ta slut!!!

Måste gå och lägga mig nu, imorgon ska vi upp tidigt och åka till Eskilstuna! Det är ju det årliga Fantomen-mötet för Micke och då får vi fri entre till djurparken. Sofie och Peter ska oxå med, ska bli jättekul!
Ha det bra, kram :)

Semester!!!

OJ vad jag har varit dålig på att blogga!! Här har det varit fullt upp varje dag och vi har inte spenderat särskilt mycket tid inne/framför datorn. Men det är väl så det ska vara på semestern! :)

Vi är fortfarande i Tullinge. Det är supernice att ha trädgård och poolen blir bara härligare för varje dag, kanske för att även vädret blir det. Igår var det varmt och soligt och jag badade två gånger. En gång på förmiddagen och så tog jag ett kvällsdopp, det var bäst! Så varmt och skönt, ville aldrig gå upp. Så skulle det vara jämt!

Har haft lite gäster här oxå. I förrgår var Sofie och Peter här. Vi grillade och badade och spelade poker och drack vin. De sov över och stannade till lunchtid igår. På kvällen igår kom Mickes pappa, Gunvor och Mickes syster Jenny. Vi grillade (det blir mycket grillande nu) och satt ute tills det blev mörkt. Jättetrevligt! Drack lite vin igen så idag är jag trött.

Idag har vi inget planerat på vårt familjeschema, för första dagen på min semester!
Tänkte bara ta det lugnt men nu är Micke sugen på att gå på bio så vi kanske lämnar Lucas hos sin farfar och Gunvor, de bor i hus i Huddinge numera. I så fall drar vi till Heron city och kollar på Indiana Jones, den går på eftermiddagen oxå. Vi får se!

Nu ska jag ut i solen, har smort in mig ordentligt idag för igår brände jag mig.... usch det är inget kul :(

Avslutar med några bilder från trädgården!

       

        

     




RSS 2.0