PernieBernie

Fynd

God morgon!
Här vaknade vi hela familjen 06:50 idag... lite väl tidigt för en lördag kan man tycka. Men Lucas är pigg och glad så vi är uppe.
Lucas har druckit välling till Emil i Lönneberga, satte på den eftersom det var så tråkiga barnprogram på TV.. Emil funkar alltid! Vi har hela boxen med alla tre filmerna, det är perfekt.



Igår var vi ju på IKEA i Barkarby. Trodde det skulle vara jättemycket folk eftersom det är sportlov men det var helt ok ändå faktiskt.
Vi insåg att vi inte skulle få plats med mer än två bokhyllor med dörrar i bilen så vi får åka tillbakak en annan gång snart och köpa fler. Vi tvekade länge inför vilken badrumshylla/skåp vi skulle köpa och bestämde oss till slut för en trähylla.
Ville egentligen ha ett vitt skåp som heter Flåren men tyckte det var lite väl dyrt, 1200:- för det lilla och 1800:- för det stora. Hyllan vi skulle köpa nu kostade 400:-
MEN!
När vi kom till kassorna gick vi in på fyndhörnan. Kollade igenom kartongerna som låg där och jag blev helt till mig när jag såg att det stod Flåren på en av dem! Det var det stora skåpet som låg där och kartongen var lite trasig men vad vi kunde se så var det inte särskilt trasigt inuti, bara lite på ena hörnet på baksidan. Hyllan kostade nu 885:-
Vi bestämde oss för att chansa på att den inte var mer skadad.
Och det var den inte!
Micke var jätteduktig igår, han satte ihop både den och två Billy!
Här är resultatet


Flåren som vi fyndade :)


Bokhyllorna som nu står i hallen


Närbild

Vi har inte fyllt dem med saker än, det får bli typ imorgon.

Nu ska vi äta frukost och sen blir det Elgiganten i Barkarby, vi ska köpa diskmaskin!!!! :D

Puss och kram!

I pulkabacken

Jag filmade ju när Lucas åkte pulka häromdagen.
Här kommer filmen



Ha ha han är för söt, han älskar verkligen att åka pulka!

Nu ska vi äta frukost och göra oss i ordning, sen drar vi till IKEA!
Berättar vad vi köpt senare.
Ha en skön fredag :)

PS. För er som är intresserade kan man tjuvkika på låtarna från morgondagens deltävling i melodifestivalen HÄR. :D

PS igen. Kolla in Lucas blogg, där finns även bild på snögubben vi gjorde innan pulkaåket.

Inte mycket jobb

Det är redan onsdag, gud vad dagarna går fort!
Denna vecka har jag fyra dagpass egentligen men jag har bara jobbat "vanligt" tre timmar idag.
I måndags började jag mitt pass med att göra prov i kompetenstrappan först av alla. Sen fick jag vara vakt för några andra som skrev proven. Soft att sitta och vakta och kunna läsa bok samtidigt :)

Igår skulle jag egentligen varit föräldraledig eftersom Micke hade skola, men vi bestämde att jag skulle ta Lucas med mig och komma in och vakta några fler som hade prov. Det gick jättebra, Lucas var ganska lugn och snäll. Han tryckte på nödsignal en gång på toa och en gång i vilorummet men annars så... ;)
Efter jobbet mötte Lucas och jag upp Micke och så åkte vi till söder och lämnade Lucas hos Mickes mamma.
Sen åkte vi tillbaka till city igen och gick på bio.
Vi såg Valkyria. Den var bra! Otäck och spännande. Sen blir det alltid lite konstigt med filmer som handlar om andra världskriget eftersom man ju vet hur det slutar, typ. Men den var spännande ändå.
Konstigt att se Tom Cruise som tysk nazist :)



Idag hade jag föräldraledigt halva dagen så jag började kl 16. Tog över som FM efter Lotta som skulle på FM-möte så sen gick tiden fort fram till 19! Swisch sa det bara :)


Innan jag började jobba idag var Lucas och jag ute och byggde snögubbe och åkte pulka.
Gud vad han älskar att åka pulka, mer och mer för varje gång känns det som! Spelade in en film på mobilen som jag ska försöka ladda upp här snart.

Efter jobbet idag var jag på bokrean på Åhléns. Köpte fyra böcker. Smoothies, Sy kläder, Bila med barn och en rolig barnbok åt Lucas. Jättefina! Skulle velat kolla mer på rean men de stängde så jag var tvungen att gå.
Köpte ett par rosa solglasögon oxå, vad cool jag kommer bli i sommar :P

Imorgon har jag mitt sista dagpass, sen är jag ledig tre dagar. Planen är att vi ska åka till IKEA på fredag och köpa bokhyllor, vad skönt det ska bli att få lite förvaringsmöjligheter!

Nu måste jag sova, har ätit kex och ost och marinerade vitlöksklyftor (mums) och tagit ett glas rött till, gud vad smarrigt det var men nu är jag trött!

God natt!

Jag grät...

...och grät och grät igår.
Vi kollade på Benjamin Buttons otroliga liv efter melodifestivalen. Den var otroligt bra och rörde upp många känslor.
På slutet sprutade tårarna och näsan rann floder.
Vilken film!

Om ni inte har sett den så tycker jag ni ska göra det.


TRÖTT

Jag är helt slutkörd efter att ha jobbat i fyra nätter. Skulle jobbat fyra korta nattpass (7 timmars) men slutade med två 12-timmars, ett 10-timmars och ett 7-timmars. Var FM tre av nätterna och det är superkul, därför har det ändå gått fort att jobba!
Men idag känner jag mig som sagt helt slut, orkar knappt hålla ögonen öppna...
Nu är jag dock ledig två dagar :)

Idag flyttar Mia till Solna så jag tänkte åka förbi en sväng och säga hej till henne och se på hennes nya lägenhet!
Ska bli så mysigt att bo nära henne för det betyder att man kan träffas oftare. :)
Är även bjuden på fest till Tessan som oxå bor i Solna, hon ska flytta till Barcelona snart! Får se om jag orkar gå förbi en sväng sen.
Det är ju trots allt melodifestival ikväll!! Har (så klart) redan hört kvällens låtar på svt.se men vill gärna se det live oxå.
Känns som det är jättebra låtar ikväll, ska bli spännande! Tror dock att Molly Sandén och EMD går vidare tillsammans med BWO och Velvet.

Vilken är er favorit?

Glöm inte kolla dagens outfit på Lucas blogg.... :)





Många barn

Igår var vi alltså i Årsta och hälsade på Marina och hennes underbara barn!
Det blev en heldag som var jättemysig och Lucas stortrivdes eftersom han fick någon att leka med i sin egen ålder :)

Jag hade köpt Mc Donald´s på vägen som vi åt till lunch. När det var dax hämtade vi Timothy på dagis och sen blev det verkligen full fart på golvet där hemma! Lucas och Timothy ville ha samma saker och Marina och jag försökte få dem att samsas.... men det gick ändå rätt bra och till slut verkade de till och med ha kul tillsammans. :)
Amelie har jättemycket kolsvart hår och tjocka klämvänliga kinder, såååå söt!
Vi stannade och åt middag där och sen kom Enoch hem. Åkte inte hem förrän 19, hade ingen aning om att klockan var så mycket så det blev lite sent... men kul var det!

Här är lite bilder

     

     


GÄÄÄÄSP!

Tack för en mysig dag Marina, hoppas vi ses hos oss snart! :)

Till Årsta

Kolla in dagens outfit på Lucas HÄR!

Det snöar ute.... suck, nu vill jag ha vår!
Vi har ätit frukost och Micke har dragit till skolan.
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, jag och Lucas. Borde diska och städa men det är inte så kul för Lucas... inte så kul för mig heller för den delen ;)

Har lagt in alla bilder i datorn från Thailand och efter, så nu kan jag visa!
För det första, här är bild på Lucas nya säng.



     



Både Lucas och jag gillar det nya play doh, jag byggde en nyckelpiga :)

Under tiden som jag skrev det här så bestämdes att vi ska åka till Årsta och träffa Marina med barnen! Vad roligt det ska bli!!! Så nu måste jag göra mig i ordning.....
Ha en bra måndag!

Söööndag

Nu var det några dagar sen jag skrev.
Jag har jobbat i tre nätter och då är det ju fullt upp. Sova, laga mat, leka med Lucas och så hinner man inte så mycket mer...
Förutom igår, då fick jag kompa in! Började inte förrän 22 så då hann jag kolla på Melodifestivalen igen och äta lugn middag :)
Jag gillade verkligen Måns nummer, låten är helt ok, kanske lite lik Hero från förra året (?) men själva dansen och allt som händer på scenen är så coolt och snyggt! Sen skadar det ju inte att Måns oxå är snygg.. :)
Så jag blev glad för att han gick vidare till Globen.

Förresten så ska jag få se honom där, i Globen! Jag ska gå på genrepet den 13 mars!!!
Alla som känner mig vet ju att jag ÄLSKAR schlager så ni kan ju tänka er hur glad jag är för att jag ska gå!
På jobbet ger vi bort konserbiljetter till våra bra gäster och då behövs det någon som följer med och tar hand om dem, en värd. Det är det jag ska vara på genrepet! Det blir middag och melodifestival, och allt på arbetstid! Ha ha kan man få det bättre? Tror inte det.
Kunde fått gå på "riktiga" finalen på lördagen oxå men jag har sökt semester den dagen så jag valde fredagen istället. Dessutom så var jag på den riktiga finalen för tre år sen, så jag tänkte att det kunde vara kul att få se ett genrep oxå. :)

Jag berättade väl i mitt förra inlägg att jag skulle åka till IKEA och köpa en ny säng åt Lucas?! Det gjorde vi, och vi är supernöjda med den! Lucas blev eld och lågor när vi hade satt ihop den och han verkar sova gott i den. Dock sover han inte hela natten i den, precis som förut så vaknar han mellan tolv och fyra på natten och vill komma till vår säng. Men det känns helt ok så länge han somnar i sin egen säng tycker jag.
Har tagit lite bilder på sängen, det blev jättemysigt i hans rum nu, men jag har dem inte på den här datorn så det kommer senare, förhoppningsvis imorgon :) Här kommer en bild från IKEA.se så länge.



Imorgon är jag oxå ledig och planen är att Lucas och jag ska åka till Marina och hälsa på. Hoppas det blir av!

Nu ska jag sova...

Filmtips igen

Idag har jag varit tröttare än vanligt eftersom jag jobbade natt igår och var tvungen att gå upp vid nio i morse.
Micke hade föreläsning och eftersom vi inte fått dagisplats än så var jag ju tvungen...
Var sjukt trött när Micke väckte mig. Usch.
Lyckades få Lucas att somna om vid tolv och sen sov vi i nästan tre timmar, då kändes det lite bättre.
Vi hämtade Micke i Solna centrum och när jag lämnat av mina killar hemma åkte jag tillbaka till Solna C för att möta Mia.
Vi åkte till Kista där vi käkade på Mc Donalds och sen var vi på bio.
Såg Revolutionary road och den var jättebra! Varken Mia eller jag hade ens en aning om vad filmen handlade om och det är det bästa innan man ser en film egentligen, då har man inga förväntningar och kan knappt bli annat än glatt överraskad.
Vi var båda väldigt nöjda efteråt även om det var lite av en må-dåligt-film, mycket känslor och relationsdrama.
Härligt med djupa filmer och inte bara såna som man direkt vet hur de ska sluta, även om jag älskar såna oxå!


Leonardo DiCaprio och Kate Winslet återförenas :)

Så där har ni ett filmtips till :)
Nu ska jag sova, imorgon ska Lucas och jag åka till IKEA!! Nån som är ledig och vill följa med?? :)

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Jennie! Utmaningen går ut på att man ska gå in bland mina bilder på datorn, öppna den sjätte mappen och sedan visa bild nr 6 i den mappen på bloggen.
Det verkar ju lätt! :)
Här är min bild



Inte oväntat blev det en bild på Lucas :) Det finns några tusen att välja mellan... ;)

Det här var en kul utmaning som inte tar så lång tid!
Nu utmanar jag Vajb, Sanna, Marina och Caroline!

Babbel

Idag är jag trött och skulle bara vilja sova. Men det går inte eftersom Micke är hos en kompis och pluggar och Lucas kände inte alls för att sova idag som han brukar..

Jobbade igår och det var mycket folk på casinot och mycket att göra, men det är då det är som roligast att jobba!
Jag hade dessutom turen att få kompa in så jag började inte förrän 22:15 :)
Det gjorde att jag hann hämta Mickes mamma på söder, hon skulle tillbringa kvällen hos oss och kolla på melodifestivalen.
Hon och Micke lagade fläskfilé med potatisgratäng och så åt vi krutonger med skagenröra till förrätt och kladdkaka till efterrätt.
Smarrigt men jag var sen mätt hela natten på jobbet och hade halsbränna, så det var nog ingen bra idé att äta så mycket innan jobbet... men gott var det! :D

Melodfestivalen var en riktig överraskning! Tycker överlag att det var bra låtar i första deltävlingen och jag är glatt överraskad över Petra Mede som programledare, tycker hon var riktigt rolig faktiskt!
Jag gillade Nina Söderkvist, Shirley Clamp och tro det eller ej- Scotts.
Blev därför ganska förvånad när Shirley kom SIST, det tycker jag absolut inte att hon förtjänade!!
Alcazar hade en snygg show men jag tycker låten är en dussinlåt, känns som man hört den förut.
Nu vill jag bara höra resten av bidragen!!! :)

Jobbar ikväll igen, men sen är jag ledig tre dagar! Åh vad skönt det ska bli :)


Filmtips

Vi såg aldrig på "Benjamin Buttons..." igår, det blev Changeling istället. Det är Clint Eastwoods nya film med Angelina Jolie, och jag hade inte så höga förväntningar men hoppades att den skulle vara bra.
Och GUD vad bra den var!!!! Jag var så rörd och skakad och verkligen INNE i filmen, känns som jag hade kunnat gråta mig igenom halva filmen om jag inte hade lugnat ner mig själv.... På slutet grät jag floder.



Om ni har chans att se den på bio så gör det!!!!!

Nu ska jag åka in till stan och träffa Maria och Angelica för att fika och skvallra om senaste nytt, vad skoj det ska bli!!!

KRAM!

Mysfredag

Idag är jag ledig!
Har jobbat två nätter vilket var sjukt jobbigt med tanke på min jetlag. Men det gick!
Nu är jag bara ledig en dag eftersom de har gjort schemaändringar, det ska vara personalfest i helgen, sön och mån.
Jag tänker dock inte gå, har inte alls nån lust och alla "roliga" ska gå på söndagen, min dag var måndagen...
Det betyder att jag är ledig mån-ons och det gör ju inget.. :)
Idag ska vi bara ha en slappdag och så har vi bestämt att vi ska köpa pizza ikväll och kolla på Benjamin Buttons otroliga liv, ska bli mysigt!

Lyssnade precis på snuttar från melodifestivalen som börjar imorgon, man kan lyssna på lördagens bidrag här redan.
Min favorit just nu är Shirley Clamp, det låter som en jättefin ballad, fick gåshud på hela kroppen när jag hörde den.
Blev lite besviken på Marie Serneholts låt, tycker den är lite trist.. men allt kan bli annorlunda när man får se artisterna live och höra hela låten!
Jag jobbar ju när första deltävlingen är, ska dock försöka få börja senare så att jag kan se på den, håll tummarna för att det går!

Nu ska jag leka med Lucas :)

Hemma igen

Nu är vi hemma igen.
Det är så kallt och det är så jobbigt att vara hemma igen när man precis varit i paradiset.
Men samtidigt är det skönt att komma in i rutiner igen. Och vi var ärligt talat lite trötta på ris och kyckling i röd curry, som är favvorätten... ;)
Vi är alla lite jet-laggade, samtliga nätter sen vi kom hem har vi vaknat vid fyra på natten och inte kunnat somna om förrän senare. Det är väl normalt, jag är bara lite orolig för hur det ska gå att jobba i natt.
Jag blir supertrött vid åtta på kvällen...
Solbrännan känns redan urblekt, tänk att det ska gå så fort :(

Har inte så mycket mer att berätta om, ska visa lite fler bilder senare men nu måste jag ner i tvättstugan.
Vardagen väntar.....

RSS 2.0