PernieBernie

Igår var det seeeegt....

....här på blogg.se. Hade skrivit ett inlägg om vår dag på sjukhuset och sen när jag skulle lägga in bilderna så funkade det inte. Stod bara att sidan inte kan visas. Försökte nog logga in i en halvtimme men det var väl överbelastat eller nåt. Så jag sparade det jag skrivit :) Här är det.

Ännu en dag på sjukhuset.

Gick upp sex i morse. Lucas har sovit hyfsat i natt, och var jättetrött när vi väckte honom vid halv sju.
På Astrid Lindgrens var det jättefullt, i alla fall på vår avdelning Q62, så vi fick vänta i en timme eller nåt innan vi fick gå till ett rum. I vanliga fall brukar man dela rum med en annan, men det här rummet var för fyra personer/familjer, fast på samma yta. Blev helt fullt där inne när alla sängarna blev upptagna! Vi tvättade av honom och tog på honom sjukhusskjortan under tiden vi väntade.



Visst fick han fin frisyr när vi "tvättade" håret?! Han liknar han Greger i Nilecity tycker jag :D

image569 image570
                             Lucas                                                                        Greger

Lucas fick vänta till halv elva innan vi fick åka ner till operation. Jag gick som vanligt med honom in och höll i honom medans han blev sövd, det är bara en förälder som får följa med in. Kommer nog aldrig vänja mig vid ögonblicket när de söver Lucas, hur han får den där lilla masken över ansiktet och kämpar emot så mycket som det bara går, tills hans pupiller blir jättestora och han bara... försvinner bort. Men då går det fort, då nästan puttar de ut mig därifrån.
Tog ungefär en timme idag, sen fick vi gå ner till uppvaket och träffa honom.
Vi har vid det här laget vant oss vid all väntan, Lucas brukar sova ganska länge efter gipsbytet och nersövningen, och det är så trist att bara sitta där och vänta i två timmar. Så vi hade med oss en kortlek och spelade kinapoker. Personalen bara skrattade åt oss :D
Till slut vaknade Lucas och han var inte ledsen, så det var skönt.


På rummet igen. Lucas kollar på tv...

När vi kom tillbaka upp på rummet fick vi prata med läkaren Lars efter ett litet tag. Allt hade gått bra och höften såg bra ut. Den är stabil nu och därför slapp vi det långa gipset på vänster ben, så nu har vi den "lilla" modellen som vi hade i början. Jätteskönt! Äntligen kanske man kan ha några fler byxor, har bara kunnat ha ett enda par i två månader...
Och skönt för Lucas att kunna vifta på vänster ben oxå, blir nog lättare för honom att krypa nu. Lilla plutten!
Sen sa läkaren att det blir två månader till, men vi kan lika gärna sikta in oss på tre månader, för man vet aldrig. Om två månader ska de ta en riktig röntgenbild och se, och då får vi veta hur det blir. Hoppas tiden kommer gå fort, och HOPPAS att vi får ta av det innan Lucas 1-årsdag den 11/4 :)

Vi fick åka hem vid sex, alltid lika skönt att slippa sova över. Särskilt när det är så fullproppat på avdelningen..

Lucas har varit i stort sett som vanligt sen vi kom hem, kanske lite tröttare bara. Han sover nu, hoppas han kan sova bra i natt.

Vi hörs imorrn! God natt :)

Kommentarer
Postat av: Sanna och Ida

Åh va skönt att det gick bra på sjukhuset och att Lucas slapp det långa gipset. Vi håller alla tummar och tår vi kan för att han blir av med gipset till 1-årsdagen. KRAM

2008-01-10 @ 16:29:45
Postat av: Helen L

Härligt att höra att allt gick bra och framförallt att det såg bra ut nu.
Ni är en otroligt stark, positiv o fin liten familj!
Var rädda om er!
Kramar från Helen

2008-01-10 @ 17:16:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0