PernieBernie

Sova på mage är störtskönt

Igår var det mammaträff igen. Den här gången var vi hos Susanne och Olivia, de bor i Torsvik. De hade haft dop i helgen så därför fanns det en massa gott att äta! Äppelkaka med vaniljsås, chokladkaka, småkakor och bullar :)
Det fick bli min lunch, kände att jag var ganska hungrig när jag kom dit. Inte så nyttigt, men gott!
Det blir roligare och roligare att träffas eftersom barnen blir livligare och utvecklas så snabbt. Calle har börjat krypa så det var full fart på golvet. Lucas låg oxå lite på golvet men det är ju inte lika lätt för honom, så han fick mest sitta i mitt knä som vanligt och kolla på de andra. Stackarn!





Igår pratade jag med bilfirman igen, förhoppningsvis kan vi lämna in vår bil på måndag. Ska åka och köpa avgassystem och bromsskivor bl a idag, beställde det igår på Mekonomen. Hoppas verkligen det kommer bli bra nu, att de kan fixa allt på verkstaden och att bilen går igenom besiktningen.. är himla nervös faktiskt.

Lucas har sovit oroligt i flera veckor nu, innan sov han ju hela natten utan problem. Nu vaknar han efter en timme och gråter, då får man trösta honom och ge honom nappen. Sen sover han till runt 01, då vaknar han och gråter för att han vill ha mat. Sen vaknar han en eller två gånger till och gråter, vet inte varför och det känns jättejobbigt. I natt när han hade ätit lite runt 04 och jag lade ner honom i hans säng så började han gråta och skruva på sig, som om han inte låg skönt. Då vände jag på honom så han låg på mage, och vips! Han somnade direkt och började snarka! Helt sjukt! Tänk om alla nätter av vaknande med gråt bara berott på att han legat oskönt. Helst vill man ju inte att han ska ligga på mage pga risken för plötslig spädbarnsdöd, men om han vill ligga på mage ibland så får vi väl försöka lägga honom så en stund. Klart man vill byta ställning ibland när man sover!

Micke är sjuk stackarn, hoppas han blir bättre snart. Och ikväll kommer Sara hit, ska laga nåt gott att äta med någon god efterrätt. Måste leta lite i kokböckerna nu :) Några tips på smarrig efterrätt??

Helgen i bilder

Min dator är ju alltså lite trasig, därför kunde jag inte lägga in några foton från helgen i senaste inlägget. Nu har Micke skickat över bilderna från sin dator så nu blir det lite fotouppdatering!

                                  
Lucas fick en prislapp                  När gammelmormor                     Det tog lite lång tid
på näsan. Men vi säljer                kom fick Lucas massor                för honom att öppna
honom aldrig! :)                             med fina paket!                               dem bara....

                                   
Lucas satt i gammel-                    ...där det var sååå                          Till slut fick han låna
mormors knä....                              skoj att leka med                            halsbandet.
                                                           hennes halsband.                                                   
                                                                                                

                                           
Inne i stan var                               Vi åt jättegod lunch                        Lucas satt i g-mormors
det pyntat för                                 på Åhléns. Fisk- och                      knä och åt pasta med
Halloween.                                   skaldjurssoppa.                              kyckling. I mosad form
                                                                                                                    på burk så klart :)

I'm back

Har ni saknat mig? :)

Nu var det länge sen, man kan säga att jag har haft en liten semester från bloggen. Inte för att det är jobbigt att blogga, nä jag älskar det, men mer för att jag haft semester från datorn överlag. Mormor har ju varit här i helgen.
Fick lixom ingen ro till att sitta framför datorn tillräckligt länge då.
Vi har hittat på lite allt möjligt. Hon kom i torsdags kväll, då var jag och Lucas och hämtade henne på cityterminalen. Sen åkte vi och köpte pizza.
På fredagen åkte vi in en sväng till stan, skulle försöka fixa mobil till mormor som vill ha en med kamera så att hon kan ta emot bilder på Lucas. Kom på att jag har en mobil som bara ligger och skräpar, det är en helt ok mobil med hyfsad kamera. Så den fick hon ta och så köpte vi kontantkort till den, perfekt! Trist bara att jag kom på att laddaren gått sönder, så vi fick köpa en ny till henne, 229 spänn! Rena rånet.

Sen kan man säga att vi ägnat helgen till att lära henne hur mobilen funkar ;) Nä så farligt var det inte, men jag är inte säker på att hon vet riktigt hur man gör. Har sagt åt henne att hon får ringa om det blir några problem.

På lördagen var vi bara nere i vårt centrum en sväng. Sen lagade jag fläskfilé med klyftpotatis och bearnaise, det var gott :) På kvällen åt vi kex och ost och drack ett glas rödvin till, det var oxå jättegott!

Om ni undrar vart Micke varit under tiden allt det här utspelade sig så jobbade han och sov för det mesta. Han var bara ledig på söndagen, då tog vi det mest lugnt och var ute med bilen en sväng för att visa mormor lite av Lidingö. Handlade på Willys oxå. Lagade fisk, pangasius, var första gången vi provade det, var helt ok. Vi konstaterade att det var väldigt mycket bättre kvalitet på det än allaska pollock, men det var väl ingen skräll ;)

I morse gick vi upp tidigt, vid 06, och åkte hemifrån vid 07. Skjutsade mormor till centralen, och Lucas vaknade oxå tidigt så han fick följa med. Vinkade av mormor och sen åkte vi hem. Fick sova nästan två timmar på dagen, det var grymt skönt. Var ute en sväng i regnet för att Lucas skulle sova, har märkt att han har svårt att somna vid eftermiddagsvilningen. Handlade lite på superstore, värsta impulsköpen :)

Har spelat freeroll igen, spelade Mickes oxå och det var jobbigt, fyra bord på två datorer, då gick det undan ;) Men jag chansade lite och åkte ur i alla utom en, som jag spelade i nästan tre timmar... och ändå fick jag bara fem dollar! Kom på 56:e plats av typ 2500. Freeroll är ju pokerturnering för er som inte vet, freeroll betyder att det är gratis att vara med. :) Gratis är gott!

Pratade precis med Micke som jobbat men inte känner sig riktigt kry så han hade fått gå hem precis. Hoppas han inte blir sjuk! Ska hur som helst gå och borsta tänderna nu och försöka sova lite.
Natti natti :)

Rösta på vår prins :)

Har lagt upp lite filmer på Lucas på aftonbladets Mitt klipp. Nu är Lucas med i en tävling, sveriges sötaste bebis eller nåt sånt. Vi vill gärna ha fler 5-stjärniga röster :)

Rösta här.

Varning! Köp inte bil hos Allbackens bil i Huddinge...

Idag åkte vi förbi Preem och bad dem kolla på vår bil. Var en helskön liten finsk gubbe som hissade upp bilen och började lysa under den. Han bara skrattade... det visade sig att det inte bara är avgassystemet som är paj, han gjorde en lång lista som vi fick med oss. Bromsskivor och klossar, oljeläckage, rostiga bromsrör och en massa annat. Och avgassystemet måste bytas ut helt. Han trodde att vi ev måste byta framrutan oxå eftersom det är en spricka i den. Hos bilhandlaren sa de att det inte blir några problem i besiktningen pga den.. kul. Kommer nog inte stanna vid 10 000:- i reparationskostnader.

Så måste vi försöka göra något, vill ju inte bara ge oss utan strid. Känner oss så himla lurade och tycker det är så himla dålig stil av bilhandlaren! Har lusläst konsumentköplagen och den är ju ganska fördelaktig för konsumenten när man köper av just bilfirma och inte privatperson. Frågan är nu bara om det är meningen att vi borde upptäckt alla de här felen när vi kollade på bilen, för om det räknas som fel som vi borde upptäckt kommer vi inte ha en chans. Men om inte, ja då kan vi få reparationerna betalda och ev. till och med häva köpet. Så imorrn ska jag ringa en massa samtal, bland annat till bilfirman. Wish me luck!

Har varit på mammafika idag, hemma hos Malin och Isabelle. Jättetrevligt! Det är så skönt att prata med andra mammor med bebisar i samma ålder, för man inser hur likt ens liv är de andras, och hur normalt det är med en massa små problem, som nattsömnen och liknande. :)

Var även och veckohandlade på Willys, det är alltid skoj!
Micke jobbar och nu sover äntligen Lucas, fast inte i sin egen säng utan i vår säng... men jag fick i honom över 70 ml välling, så det går framåt :)
Spelar freeroll på både Mickes och mitt konto, och försöker kolla CSI samtidigt men det är svårt. Hjälper nog inte att man bloggar samtidigt heller ;)

Allt är trasigt. Nästan.

Nu har min jäkla dator gått sönder oxå. Skulle lägga in de senaste bilderna från kameran i datorn i går, och då bara dog min mus. Nu är båda usb-ingångarna trasiga, och jag kan inte varken lägga in bilder eller använda musen.. Kul. Skitdator.
Igår träffade vi Mickes pappa som kollade på vår bil. Tydligen är avgassystemet helt kasst och vi måste nog byta ut det helt. Eventuellt även katalysatorn oxå. Ännu mera kul. Där blev vi lurade kan man säga. Vi anade ju lite att det skulle gå så, hur ska man kunna köpa bil när man inte kan något om bilar? Det var ju ett lotteri.. Så vi måste försöka fixa det där innan vi besiktigar bilen. Hoppas bara inte att det är något mer fel..... :(

Det är pga trasig dator som jag inte skrivit något på några dagar här. Därför sammanfattar jag lite kort vad som hänt i helgen, här:

I fredags var Micke, Lucas och jag på IKEA. Skulle bara köpa en ram men det blev ju lite till, bland annat en ny wokpanna. Träffade en gammal klasskompis från univ. i Växjö på ikea, Conny. Det var skoj att prata lite med honom, var jättelänge sen jag träffade honom!
På eftermiddagen kom Sandra och Elvis förbi och fikade. Jag gjorde negerbollar, ok, chokladbollar och värmde bullar. Det var mysigt!

         

På kvällen gjorde Micke och jag caesarsallad, var supergott! Sen blev det så klart Idol... :)

    

Lucas vägrade som vanligt att somna innan halv tio. Försökte lägga honom redan halv åtta men han är ju inte trött då! Det verkar inte så i alla fall.. fick i honom 50 ml välling, så mycket har han aldrig ätit förut. Micke provade att läsa saga för honom i vår säng, men han ville inte sova ändå. Slutade med att jag fick lägga honom i vår säng och ligga bredvid honom, efter att han ammat lite.

image237


Igår var vi hos Mickes farfar och fikade. Han bor på söder. Mickes pappa och farmor var oxå där, det var trevligt. Tog en dryg halvtimme bara att komma till söder, sån trafik! Och sen tog det en halvtimme att hitta parkering på söder, är så trött på Stockholm och trafiken!! Det är ju alltid så där.

         

Efter fikat åkte vi hem till Mickes pappa och Gunvor. Där fick vi jättegod middag, kändes som man var på en lyxkrog! Lax med hummersås och potatis. Såsen var 5-stjärnig :)
Jag hade gjort chokladkaka med kolakräm som vi hade med, den åt vi till efterrätt. Lucas fick jättefina kläder och en nalle. :)

    

Vid 20 skjutsade vi Mickes farmor till centralen, hon skulle ta pendeltåget hem till Jakobsberg. Tuff farmor tycker jag! Vi åkte hem och försökte få i Lucas lite välling igen, men det gick inte.. samma procedur den här kvällen, men det slutade som vanligt med att Lucas och jag låg i vår säng. Och jag var tydligen ganska trött för Micke väckte mig och undrade om jag verkligen skulle sova.. he he. Gick upp och tänkte kolla på någon film som Micke ville se men insåg att jag inte orkade, somnade bara i soffan. Så det var lika bra att borsta tänderna och gå och lägga sig! Då var väl klockan runt 22. Vaknade 8 i morse, så jag fick sova 10 timmar! Det känns jättebra :)
Nu är det frukost och sen ska Lucas och jag vara ensamma hela dagen för Micke ska iväg och spela Magic med några kompisar... får se vad vi ska hitta på!

Ha en skön söndag!!

Idag har Lucas namnsdag!!

Vår lilla kille har namnsdag idag! Har inte firat på något särskilt sätt, förutom att säga grattis till honom :)
Här kommer lite kuriosa om namnet Lucas. (källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lukas_(namn))

Lukas
eller Lucas är grekiskt och härstammar från namnet Lucanos som betyder den som kommer från Lucania, vilket ligger i Syditalien. Namnet finns i almanackan för att hedra evangelisten Lukas. Lukas är också det äldsta noterade namnet som man har funnit bland dopnamn i kyrkoböckerna, namnet noterades redan på 1200-talet. Det är ungefär lika vanligt att stava namnet med c som med k.

Lukas är på väg att bli ett stort modenamn på 00-talet, men det är mycket ovanligt bland män över 30 år. 31 december 2005 fanns det totalt 13 533 personer i Sverige med namnet Lukas/Lucas varav 11 177 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1205 pojkar något av namnen, varav 1035 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: 18 oktober.


Personer med namnet Lukas/Lucas

Företag som heter Lukas/Lucas


Nu är det snart vinter

Blev glad när jag vägde mig idag, har gått ner ett kilo och har nu bara tre kilo kvar till min vikt innan jag blev gravid. :)
Shit vad man blir inspirerad av sånt där, nu känner jag verkligen för att kämpa mig ner de där sista tre kilona oxå.. hoppas jag har karaktär nog att göra det. Men det brukar jag ju inte ha ;)

Emma från mammagruppen ringde igår och berättade att några av mammorna skulle träffas och gå långpromenix idag. Bestämde mig för att haka på så vid halv elva gick jag hemifrån. Vad kallt det börjar bli ute nu!
Men det var ändå härligt väder, solen sken och blå himmel. Vi blev sammanlagt fem mammor och fem bebisar som gick till Långängens gård. Det är så himla fint där ute!

         

De vallade får idag med, eller de tränar väl med sina hundar på fåren där. Ser så kul ut :)
Vi satt ute i trädgården och lunchade, även om det var kallt så sken solen där och det kändes enklare än att dra in alla bebisar inomhus. Men vi ångrade oss lite sen, höll på att frysa ihjäl... När Lucas började gnälla om att han ville ha mat kände jag bara "nej det går inte, bröstet kommer förfrysa" men då gick vi in och satte oss och ammade.
Slutet gott allting gott :)
Var hemma vid två igen, då var både Lucas och jag rejält rosiga om kinderna!
Sen har vi mest gjort ingenting. Lagade enchiladas som vi åt och Lucas åt pasta med broccoli som han gillade mycket. Sen skjutsade vi Micke till jobbet, idag skulle han vara vid radiohuset så det var nära och bra :)

Tror Lucas har varit ganska trött på kvällen för han har varit gnällig och jobbig. Försökte få i honom lite välling men efter 10 ml vägrar han ta flaskan mer. Då gick jag och gjorde lite gröt som han fick tillsammans med puré. Det gick bättre, han åt lite drygt en halv portion. Vill ju ge mer men han blir ledsen och spottar bara ut, då känns det inte lönt att fortsätta, utan då får han bröstet tills han blir mätt. Hoppas på att jag ska få i honom mer och mer för varje kväll dock så att vi kan sluta med kvällsmålet snart.
Nu sover han äntligen! Han somnar alltid mellan 21-22, det känns väldigt sent tycker jag. De andra barnen i mammagruppen verkar somna mellan 19-20 och det känns ju mer normalt. Vet inte vad man ska göra för att få honom att somna tidigare... några tips, någon???

Bilen

Brukar inte skjutsa Micke till jobbet så ofta längre. Är så jobbigt med trafiken vid den tiden som han ska åka, och jag blir ju så sur på alla idioter bakom ratten.. Men idag!! Idag så ville jag skjutsa så klart, man vill ju ut och köra in sig på nya bilen helt enkelt. Mycket trafik var det, men det gjorde inte så mycket. Gillar vår nya bil. Den är så mysig att köra :)
Lucas verkar oxå ha gjort sig hemmastadd, han har sovit ca 95% av tiden som han spenderat i den hittills..

image225

    
Kolla in våra fina solskydd.. Fantomen.

Jag har precis lurat i Lucas en halv portion gröt. Man får ha lite fruktpuré längst ut på skeden, annars vill han inte äta. Men med nåt smaskigt som landar på tungan först, då går det bra.. kanske inte bra att skämma bort honom redan, men vad ska man göra då?? Några tips?  Han vägrar dricka välling oxå.. bröstet är bäst enligt vår prins :)

En är trött (?) och en är smart.

Idag har vi köpt bil! Känns skönt att det är gjort nu, och nu är saaben skrotad. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte dyker upp en massa fel med bilen... att den går igenom besiktningen i januari. Fin är den i alla fall :)

Ni har säkert sett dem här men de tål att ses igen. Tycker de är grymt roliga!

Den här killen är väldigt eftertänksam. NOT. Han måste vara väldigt trött stackarn.


Det här är min favorit. SKÖN kille säger jag bara!

"Renaaauuult, sättet du talar på, går att förstååå.."

Nu är vi nästan friska. Bara lite snor som rinner då och då, men annars är det fint.
Vi trodde att anledningen till att Lucas vaknade varannan timme på natten berodde på förkylning och operation/gips, men insåg häromkvällen att han var alldeles svettig på ryggen under täcket i sin säng. Så nu har vi slopat täcke och har bara filt över benen på honom, för han blir jättevarm av gipset. Och vips! Sen vi ändrade har han bara vaknat EN gång på natten! I natt nån gång vid 03, sen sov han till 07.30!!! Halleluja! :) Sååå skönt.

Vi struntade i alla fall i att gå på BVC igår. Skulle vara den där träffen som är en gång i månaden med tema, och igår var det om barnmat med en dietist. Hade kanske varit skoj men Lucas snorade och hostade för mycket för att det skulle kännas ok att sitta där med tio andra bebisar, vill ju inte smitta. Därför struntade vi i mammalunchen idag oxå.
Pratade med Susanne i mammagruppen och hon och hennes Oliviva hade oxå blivit sjuka förra veckan, är väl nåt som går nu.

Eftersom vi inte hade några planer för dagen bestämde vi oss för att försöka hitta en bil. Och vi hittade en!!
Har kollat på en Renault Scenic på Blocket länge och därför ville vi se hur den ser ut live. Vill ju helst ha kombi och den räknas kanske inte som en riktig kombi men bagaget såg ändå så rymligt ut på bilderna. Och det är väl inte lika brett som i vår nuvarande bil (halvkombi) men det är mycket högre. Har mätt med måttband och så där och vi tror att vi skulle kunna sätta vagnen på högkant i den till och med, så det blir inga problem att få plats med både vagn och några väskor eller påsar.


Provkörde en Opel oxå som var himla fin, mest inuti med en massa tekniska finesser, men vi gillar ändå Renault-bilen bättre. Jag tror att det mest beror på att den är så rymlig. Kom på mig själv med att småfnittra när jag provkörde den, för jag kände mig som en kung på vägen! Sjukt mycket plats för ben och armar och man kan höja sätet så att man sitter högt och kör och har jättebra överblick på vägen, det gillar jag!
Tyvärr så var det en spricka i framrutan, men den var inte i synfältet och det går igenom besiktningen, så det fixar vi lite senare. Sprickan gjorde att vi fick ner priset med 3000:- till 30 000:- .
Tidigare hade den kostat 37 000:- så det var ok. Annars finns allt som vi vill ha, AC och cd-stereo, servo, airbag, centrallås, ABS, vinterdäck... nu hoppas vi bara att den kommer hålla några år :)
De skulle fixa en grej på handskfacket i den och vi hade inte våra papper för gamla bilen med oss, så vi ska åka tillbaka imorrn och avsluta affären. Har lagt handpenning på den.

Har ju varit lite bekymrade för vad vi skulle göra med vår gamla Saab, men det var så fiffigt att det fanns en bilskrot bakom bilfirman precis, vi pratade med dem och de ska ta emot den imorrn och skrota den. Så skönt att bli av med den! Om ingen vill ha den? ;)

Måste ju bara berätta om hur duktig jag var i morse! Bakade grekiskt lantbröd, och det blev jättegott!
Vi satt och mumsade till frukosten, när det var helt nybakat och varmt och smöret bara smälte på smörgåsen. :)



Nu ska jag leta billigast bilförsäkring på internet innan jag sover. Kram!

Tråkig helg

Är fortfarande sjuka. Men det är på bättringsvägen i alla fall. Värst var i fredags natt, då var vi vakna halva natten för att försöka trösta Lucas som var jätteledsen, bara snorade och grät hela tiden, och så har han fått hosta nu oxå.
Men igår var han piggare på dagen och skrattade till och med, skönt.

Det är så tråkigt att vara sjuk! Dels tycker man så synd om sig själv, och så blir alla planer man hade för helgen inställda. Vi skulle haft gäster här igår, bjudit på middag och haft så trevligt så. Men icke.
Idag var vi bjudna till Mickes farmor på middag. Men icke. Även om vi mår lite bättre är det nog bättre att vi stannar inne så att vi blir helt friska.
Skulle behöva kolla på bil oxå, det börjar bli bråttom nu. Måste ha en ny innan vi kan skrota eller sälja vår gamla, och den ska besiktigas snart..

Har alltså bara suttit inne och degat i soffan hela helgen. Igår var vi ute en sväng för att gå till apoteket och köpa mer alvedon åt Lucas. Spelade en liten rad på V75 oxå, 72 kr. Blev inga sju rätt, men fem! Det får man väl vara nöjd med, även om det hade suttit fint med sju. Blev 106 kr för fem rätt och vi hade två rader, så 212 kr.
Direkt efter att sista loppet i V75 ringde telefonen. Det var mamma, och hon berättade att Leffe och hon hade spelat andel på hästarna och fått in sju rätt!!!!!!!!!!! Det är ganska bra, för sju rätt gav 334 000 kr! Och de har alltså en tiondels andel på det. Med sexorna och femmorna tror vi att det blir uppåt 400 000 kr, dvs 40 000 kr till mamma och Leffe :) De var jätteglada, och jag är jätteglad för deras skull. Det har de verkligen förtjänat, så grattis till er!

Har kollat på film i helgen, det passar ju bra när man är sjuk. Bland annat såg vi Fracture, den nya med Anthony Hopkins, den var helt ok. Och så såg vi Shrek 3, oxå ok. Lucas har kollat på Shrek i 3D oxå, fast han verkade inte gilla det så mycket, för han slängde av sig glasögonen efter en halv sekund. Hann få en bild i alla fall.

image216

Och här är en mörk hälsning från Lucas.
Han säger typ "ni behöver inte vara oroliga för mig, jag kommer bli frisk snart!"


Vill inte vara sjuk!!

Det började igår. Eller på natten till igår. Började kittla i halsen och senare även göra ont. Näsan är täppt OCH rinner hela tiden. Huvudvärk. Det susar i öronen.
Ännu värre idag. Det blir inte lättare eller roligare av att Lucas OXÅ har blivit förkyld. På honom rosslar det i näsan och han hostar och är eländig. Han har fått sova imellan oss i natt, och han har vaknat en gång i timmen ungefär... ni kan ju tänka er hur glad man blir varje gång han vaknar och gråter, när man själv är jättehängig och bara vill tycka synd om sig själv.
Dessutom kände jag mig som världens sämsta mamma i natt när jag insåg att Lucas behöver näsdroppar och vi inte hade några hemma. Var bara att beställa av Micke som jobbade, så han fick stanna till på apoteket i stan innan han kom hem. TUR att Micke är ledig idag så att han kan ta hand om oss sjuklingar.. :(

Host host.

Jag är en bakgalning. Man kanske skulle öppna café?

Igår var det mammaträff igen :) Missade ju förra veckan pga Lucas operation så det var skoj att se alla igen. Den här gången var vi hemma hos Maria och Stella. De bor i en tvåa som vi, var intressant att se hur andra gör när man har det trångt på tre personer. De hade jättefint! Vi fick banankaka och citronkakor som Maria bakat själv. :)
Ungarna blir mer och mer livliga på golvet. Alla utom Lucas så klart, han sitter i mitt knä och kollar på alla när de busar..

     
     

Vi pratade om att vi ska försöka gå ut och festa så snart alla kan ge välling/gröt på kvällen så att barnen klarar sig utan sin mamma en natt. Vore himla kul!

På kvällen kom Mia och Håkan. Vi (Mia och Håkan mest..) gjorde tacos och sen spelade vi Buzz. Har blivit lite av en tradition med Mia och Håkan, att vi äter just tacos och sen spelar tv-spel. Och det är jättekul! Synd att vi inte kan träffas oftare bara.

     

När Micke vinner (i Buzz speciellt) så blir jag jättesur. Alla vet väl att jag är en grymt dålig förlorare, inget jag är stolt över, men Micke är sjukt duktig på att reta gallfeber på mig. Han hånflinar och vill verkligen att jag ska känna mig förnedrad. Så känns det i alla fall.. ;) Men idag har jag kommit över det. Tur det :)

Idag har vi haft fullt upp! Ville baka något till Vajbs och min fika så jag bestämde mig för att göra vaniljbullar, ni vet såna runda med vaniljfyllning och socker utanpå. Har aldrig gjort det förut. Det tog lite längre tid än jag trott så jag hann bara baka ut dem och lägga på plåt, men inte grädda så jag fick instruera Micke hur han skulle göra.

För själv var jag tvungen att rusa iväg till tandläkaren. Undrar vad hon hade sagt om jag ursäktat mig med "sorry att jag är sen men jag var tvungen att baka klart vaniljbullarna"? Hon tjatar jämt om att jag inte ska äta socker.. oups!
Lagade två tänder och fyllde en gammal som lagningen släppt på, tog en timme och var lite jobbigt. Fick två sprutor bedövning som inte släppte förrän framåt 18 på kvällen... sjukt.

Hur som helst så kom Vajb vid fyra, då satt Micke och jag och åt kebabtallrik som Micke lagat. Blev ju perfekt med lite fika efter det! Vaniljbullarna blev helt ok faktiskt, lite väl mycket luft i dem kanske. Mycket luft betyder för lite vaniljkräm! Drack kaffe latte till och sen kollade vi på ett avsnitt av Desperate housewives, grymt bra. Fjärde säsongen nu, blir bara bättre och bättre tycker jag.

Sen åkte Vajb till jobbet och jag har gett Lucas gröt som kvällsmat och snart ska han få lite bröstmjölk innan han ska sova. Micke och jag ska kolla Heroes och Prison break, det är oxå grymt bra :)
Idag åt Lucas en halv stor burk pasta med grönsaker! Så mycket har han aldrig ätit förut, och han verkade gilla det jättemycket. Till efterrätt blev det päron och banan blandat med youghurt. Mums. :)
Ha en bra kväll, det ska vi ha framför tv:n med lite rött te med chokladsmak och en vaniljbulle :)


Varför heter det Myrorna?

Eftersom Micke och jag tog det så lugnt igår och inte gjorde nånting förutom att dega i soffan och leka med Lucas, kände jag att jag ville hitta på något idag.
Först tänkte vi att vi skulle åka och kolla på bilar. Det är verkligen dax att vi hittar oss en ny bil. Har sett en som ser bra ut, den finns hos en bilfirma i Vallentuna. Det är ju en bit dit så vi vill inte bara åka dit och se direkt att det är en skitbil, därför försökte jag ringa dit för att höra lite om bilen. Men ingen svarade. Ringde lite andra samtal, till sjukhuset om att Lucas bilbarnstol är för liten för nya gipset och till Comhem för att säga upp vårt tv1000 bland annat.

Vi bestämde oss för att ta en promenad istället för att kolla bilar. Det slutade med att vi gick över lidingöbron, till Myrorna i Hjorthagen. Ville ju kolla kläderna oxå, fick ingen chans att göra det förra veckan..
Oj vad man kan bli fast på såna ställen! Tror vi var där inne i över en timme, nästan två timmar säkert! Kollade på byrå, de hade 50% på alla möbler (!) men vi hittade ingen som vi fastnade för ordentligt. Åkte upp och där kollade jag kläder medans Micke letade serier, Fantomen först och främst antar jag :)
De hade mycket kläder men inget speciellt, mest en massa skit tycker jag. Men det är väl så att man ska ha lite tur på såna ställen. Bestämde mig för att kolla böckerna istället.
De hade 3-4 stora hyllor med bara kokböcker och recept, köpte två till slut. En jättefin med viktväktarna-recept och boken "Sju sorters kakor" som jag velat ha länge. Kostade 65:- tillsammans, inte så farligt. Micke var nöjd med sina Fantomen som han hittade. Och Lucas var jättesnäll hela tiden, han sa knappt ett knyst!

Sen gick vi hem, köpte räkchips på thaistället i ropsten innan vi gick tillbaka över bron. Vilken storm, höll på att blåsa bort! Micke fick låna min halsduk så han inte skulle förfrysa öronen, så här snygg blev han då.



Vid torsvik mötte vi Emma och Isabella, och även Isabellas pappa som kom med bussen. Hade sällskap med dem till centrum.
Lagade kyckling i röd curry och ris och åt våra räkchips till, var grymt gott! Kollade på "The 40 year old virgin" till maten, om ni inte sett den kan jag rekommendera den! Trodde den skulle vara jättedålig, sån där löjlig humor, men det är den inte. Vi ville se den efter att ha sett "Knocked up" igår, den var oxå jättebra!

Usch nu är det sent, måste gå och lägga mig. Igår när jag skulle få Lucas att sova fick han ligga i vår säng och jag låg bredvid och klappade honom lite på huvudet (har varit tvungen att göra så sen operationen, han somnar inte lika lätt som förut) kom även Micke in och lade sig på andra sidan sängen. Ni kan ju gissa vad som hände? Jo vi vaknade en kvart senare eller nåt och insåg att vi hade somnat och att vi lika gärna kunde gå och lägga oss.

Då var klockan kvart över nio.

:)

Inte bara mormor, pokermästare oxå

I lördags åt vi räkor på kvällen. De hade extrapris på färska räkor på konsum, jättegott! När vi satt där i köket och myste så kom Micke hem från sin speldag. Han var nånstans med Peter och spelade det där Magic (vet inte hur det funkar riktigt).
Hur som helst så bestämde vi oss för att spela poker. En 20-kronorsgryta :)  
Var lite roligt när Micke först tog fram kortleken och det visade sig vara erotiska kort. Hrm, vi bytte direkt, hade varit mer intresserad av såna kort om det varit nakna män på dem ;)

Den första turneringen vann Micke, (äntligen fick han visa att han är ett pokerproffs ;)) och den andra vann min lilla mamma!! Så duktig så. En bra hand det där, 10-3. :)

     

Lucas+mormor=sant

Lucas har vilat efter frukosten och nu gullar han med sin mormor :) Vi ska göra oss i ordning och gå ner i centrum en sväng nu!

image200

Den dansande giraffen

Här är den dansande giraffen. Lucas är jätterädd för den... :)


Besök från Småland

Idag kom mamma och leffe. Innan dess var jag nere i centrum en sväng och köpte några fler presenter till mamma som har fyllt år. Sammanlagt fick hon sex paket! Men det var inte så stora/dyra saker :)
Vi fick en massa presenter av dem oxå, jättefina bordsunderlägg i guld, blommor och så fick Lucas en jättecool giraff som dansar och går. Har aldrig sett en så cool grej förut :) Ska lägga in en film på den imorrn så ni får se.

Vi har ätit tacos och kollat på Idol. Micke jobbar stackarn.
Jag tycker det var rätt person som åkte ur Idol!!

Nu ska vi sova, godnatt!

image199


I love Horatio

Idag skulle Lucas och jag kolla in Myrorna som ligger i hjorthagen vid ropsten, har aldrig varit där. Det var jättestort, tre våningar, och inte särskilt vagn-vänligt. Frågade personalen om man kunde komma upp och ner med vagn och de visade mig en hiss på lagret. Åkte ner och kollade alla möbler, fanns hur mycket som helst, men sen kom vi inte upp igen. De höll på att lasta in en massa i hissen så den var fast på våningen ovanför.. stod och väntade hur länge som helst innan jag bestämde mig för att försöka dra vagnen upp för trapporna ändå. Två trappor. Jo tjena det går ju inte. Men jag hade tur, en kille som jobbade där släppte ut oss bakvägen, så vi slapp trapporna och kom direkt ut i friheten. Det var så det kändes i alla fall. :)
Vill gå tillbaka för jag fick aldrig se våningen med kläder, det är ju den som är mest intressant! Ska nog dit på lördag med mamma och Leffe, de kommer imorrn.

Gick hem över bron, var ju underbart väder!

Kom hem och åt färsk fullkornspasta med carbonara-sås. Micke hade precis vaknat så det blev hans frukost, han jobbade till sex eller nåt i morse stackarn.. och ikväll jobbar han igen. :(

Har försökt få i Lucas lite välling men han drack bara 20 ml sen blev han jätteledsen, då var det bara bröstet som dög. Och jag ville inte tvinga i honom mer välling, vill inte att det ska bli en jobbig och tråkig grej för honom, vill ju att han ska tycka det är gott. Får prova kväll efter kväll, lite i taget helt enkelt :)

Nu sover älsklingen och jag ska kolla CSI Miami. Där är min andra älskling; Horatio. Av alla CSI-gubbar menar jag. För Micke går ju före på äsklingen-listan så klart!

image198
(bild från www.kanal5.se)

Världens sötaste killar

Tog världens finaste bild på mina älsklingar idag!!!

image193

Annorlunda nappar

Har varit en lugn dag. Fick sova till nio, det var grymt skönt. Var väl vaken tre eller fyra gånger innan dess, Lucas vill ha mat ofta nu för tiden.
Var och veckohandlade. Köpte välling som vi tänkte prova med Lucas, det är från sex månader och det är ju han nästa vecka! Dessutom är han ju lite större än genomsnittet med sina 10 kilo :) Så vi testade direkt när vi kom hem ifall han gillade det. Det gick... så där. Han var inte överförtjust, han snuttade mest på flaskan. Vi får prova lite i taget helt enkelt. När vi åt middag (skagenpanna med fisk och ris) hade Lucas redan ammat så då fick han lite mellanmål. Hans favorit; blåbär, hallon och äpple. Han lyckades smeta ut det i hela ansiktet idag, kul var det :)



Micke jobbar och jag har försökt få Lucas att sova i drygt en timme nu... åh vad ledsen han är lilla älsklingen! Tror att han somnade nu till slut.
Har suttit och kollat på nappar på internet, har funderat på att beställa namn-nappar till Lucas. Hittade de här, tycker de är lite roliga men vet inte om jag skulle vilja att Lucas hade en sån hela dagarna.
Vad tycker du, coola eller fula?





(bilder från www.fajko.se/image.aspx?id=3619   och   www.billybobpacifiers.com/)                                                                                                            


Lite gladare idag

Lucas har varit gnällig idag oxå, märks att han behöver mer uppmärksamhet nu. Men det är lite bättre och gladare idag ändå :)


Stackars Lucas

Några timmar efter operationen....


Nyopererad

Nu är vi hemma igen. Skönt att vi bara behövde stanna en natt, finns ju inget att göra på sjukhuset!
Det har gått bra. Hur bra vet vi inte förrän om tre månader, då ska de ta en röntgenbild och se hur det utvecklat sig, och då får vi svar på hur länge till Lucas måste ha gipset. Det blir mellan 4-6 månader totalt i alla fall..

Var en jobbig dag igår. Lucas sov länge efter operationen och var ganska gnällig när han vaknade. Och han har varit gnällig sen dess. Vet ju inte om det beror på att han har ont eller om det är för att han har gips igen, men ledsen är han. :(   Hoppas det går över snart.

Några bilder från igår, innan gipset

     

Och direkt efter operationen

     

Och så här såg jag ut efter att ha ammat och burit på Lucas med halvblött gips

image189

RSS 2.0