PernieBernie

Ikväll gäller det

Ska strax göra mig fin för kvällen. Ska ju träffa mammorna i mammagruppen UTAN barn och dricka alkohol! Ska bli jätteskoj, första gången jag festar sen Lucas kom. Har bara tagit nåt glas vin och så där, men inget mer. Det är förfest hemma hos Sara men jag kan inte gå på den, ska ju spela min turnering som jag vann en plats i.. Jättetrist att det händer samtidigt, men kände inte att jag ville ge upp turneringen utan ska möta upp dem så fort jag åkt ur.

Har badat och nu ska jag sminka mig och platta håret. Ni ska få se hur det blev sen!

Räffel-mammor

Blev ingen pepparkaksdeg idag. Istället blev Micke och jag rejält osams, kommer knappt ihåg om vad det var. Behövde väl bara "ladda ur" antar jag, för nu är det bra igen :)
Bråket förde med sig en bra sak. Vi skulle åka till Mickes mamma men när jag var som argast sa jag att jag absoluuuut inte skulle följa med. Då sa Micke "om jag tar ner min fantomen-gubbe från hyllan över sängen (se tidigare inlägg), följer du med då?"

Vi åkte så klart till Mickes mamma.

Känns bra att jag kan säga till när jag vill att han ska ta ner den. Ingen brådska än så länge, känner mig nästan lite taskig för att jag vill tvinga honom ta bort den. Konstigt när jag kämpat så länge, förstår mig inte på mig själv ibland.. :)

Tror att jag är på väg att bli sjuk eller nåt, för jag hade den sjukaste frossan idag, i typ tio minuter. Och huvudvärk. Och grymt irriterad. Inte bara för att jag förlorade 10 dollar till på pokern idag. Nä det är en massa annat oxå. Kommer bara inte på VAD just nu.

Var ju som sagt hos Mickes mamma där fick vi god middag, kött och pommes med bearnaise. Förresten så hade vi en rolig diskussion om pommes, vi tycker det är lite roligt att man bara äter räfflade pommes hemma hos mammor. Min mamma gillar det mest och även Mickes mamma. Annars äter vi aldrig det, vad kan det bero på? Mammor och räfflor hör kanske ihop?
Efter middagen sprang jag ner till Ringen och kollade lite affärer. Köpte några julklappar till mamma och Micke och en leksak till Lucas som han ska få i julklapp. 10% på H&M passade bra idag! Det är verkligen det bästa att jaga julklappar ensam, man vill ju inte ha med sig någon som sinkar en eller inte vill gå till samma ställen. Och speciellt inte en tvillingvagn... så jag är nöjd med dagen! Micke hjälpte sin mamma med datorn oxå så vi fick alla något gjort.

Har kollat CSI Miami, det var spännande, och nu ska jag sova. :)

Gamleby

Sökte av någon konstig anledning på "Gamleby" på youtube och hittade den här gulliga filmen. Det är ju i Gamleby som mamma och Leffe bor för er som glömt. :) Här är lite reklam för byn.






Klagovisan

Morrn morrn! Har sovit ok, men börjar få mer och mer ont i högra armen in mot axeln och bröstet. Vet inte vad det beror på, har haft ont ganska länge nu och det blir värre för varje dag. Kanske beror på att man bär på Lucas och han väger ändå 14 kg med gipset, plus att han är väldigt otymplig. Eller så sover jag på nåt konstigt sätt. Har ganska ont i ryggen oxå.

Så där, nu har jag klagat av mig lite! :)

Lucas sov hela natten igen!

Undrar om man skulle slänga ihop en pepparkaksdeg idag?

Vem kollar i telefonkatalogen nu för tiden?

(Kopierat från Sannas blogg:)

I år delas 5,5 miljoner telefonkataloger ut. SÅ onödigt!!

Varje modern människa hittar telefonnummer via nätet.
Telefonkatalogen belastar miljön både genom transporter och papper.

Jag rekommenderar att du avbeställer dina telefonkataloger. Ta 1 minut av din tid och du gör en insats för miljön!
2007 var det enbart 3500 personer som avbeställde telefonkatalogerna. Låt det bli 1 miljon nästa år!

Länk:
http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/

Gör det nu direkt, annars glömmer du bort det!

Poker är tråkigt när man har otur

Lucas ville inte alls sova ikväll, var skitjobbigt! Självklart händer det bara när jag är ensam hemma (Micke jobbar) och det är nåt jag vill se på TV. :(  Kändes som att det enda han ville ha var bröstet, och då drack han ändå en hel portion välling precis innan. Fick ge honom bröstet typ fyra gånger innan han till slut somnade. Men det är klart, då åt han nog inte så mycket, han "tuttade" nog mest :)  Man undrar ju varför han är så där vissa kvällar och varför det är busenkelt att lägga honom vissa. Det är nog bara så att vissa kvällar är han tröttare än andra och vissa behöver han mer närhet än andra, bara att acceptera och låta honom hållas. Han är ju så liten.
Han somnade runt tio. Då var alla program jag ville se slut, men jag såg det mesta av dem med gnällig Lucas i knät. Först Roomservice med Alex och Katrin Schulman, tycker de är så sköna människor, och sen Top model.

Nu sitter jag här och surar över att jag förlorade 60 dollar på poker idag. Sjuk otur, blir så less när det händer. Känner att jag spelade alla händer rätt och bra, men oturen förföljde mig.. Bland annat förlorade jag fyra stycken JJ i rad. Bara en sån sak. Hur ska man göra nu då, vill ju vinna tillbaka pengarna som den speltorsk man är. :) Vet inte om jag ska prova lite till eller om jag ska vänta till imorrn.

Idag gjorde jag Baileys-tryffel förresten! Det var jättelätt och de blev ganska goda faktiskt :) Ska göra såna vid jul tänkte jag. Nån som gjort nåt annat gott julgodis?

Imorrn ska vi in till stan, Micke ska hjälpa sin mamma med datorn. Tänkte passa på att gå i lite affärer på söder, Mickes mamma bor på Götgatan så det blir perfekt! Och hon blir nog glad om jag lämnar Lucas hos henne och Micke under tiden har jag en känsla av ;) Skönt att slippa tvillingvagnen när man letar julklappar....

Börjar bli trött, ska nog sova och skita i pokern! Natti natti!

Fåglarna måste också ha mat

Har ju glömt att berätta om vårt fågelhus!
Önskade mig ett i julklapp förra eller förr-förra året och fick världens finaste av mamma och Leffe, men har inte fått upp det förrän nu. Sket i att sätta upp det på pinnen som det egentligen ska vara, satte det på våra utemöbler som vi har presenning över. Blir lite mycket fågelskit men vi får väl tvätta den sen...

Fåglarna är hur glada som helst och vi har tagit över hela gatans alla fåglar och är numer fågelhak nummer ETT!
Vet inte vad det är, men det är väldigt rofyllt att sitta och kolla när gråsparvar äter fågelmat när man äter frukost.

image381



Homosexuell och ensam

God morgon!
Har sovit jättebra, och det har även Lucas. Han har sovit hela natten och inte vaknat en enda gång!! Han är så duktig :)
Han somnade innan nio igår och vaknade vid sju i morse. Ammade honom i sängen och sen fick jag ligga och dra mig till åtta, det kallar jag perfekt natt/morgon!

Höll på att skratta ihjäl mig precis. Vi är inne på www.king.com ibland och spelar spel. Det är Mickes sida vi spelar på. På sidan lägger man upp sin profil men Micke har inte skrivit så mycket. På rubriken "Om mig" har han skrivit "jag e rolig". Thats it!
Nu när jag var inne och spelade lite så såg jag att Micke hade fått ett meddelande där. Lyssna på det här:

Avsändare: Deac73 Sänt: 2007-11-10 09:52
Meddelande:

"Dude Lyckan, I have no idea what your profile message states. And I maybe making a fool of myself, but I interpret it as GAY AND LONELY. If I am wrong please please forgive me! If I am correct, hang in there dude! Been there and still there! /Harry"


HA HA HA HA HA HA HA HA HA

Han skulle bara veta.

Såg ni oss?

Tyckte ni att det var något bekant i tidningen när ni läste Metro i morse? Kolla här och gå till sidan 37 så förstår ni varför.

:)

(Tack för tipset Caroline. Och för fiiiin artikel!)

Lite glamour i vardagen

Gårdagens bio blev en succé! Kändes superlyxigt att få en kväll för sig själv. Första gången jag åkte t-bana själv på över sju månader. Käkade indiskt på Kungshallarna och kunde sitta och prata i lugn och ro med Mia. :)
Sen såg vi "A mighty heart". Med Angelina Jolie. Om terrorister och gisslandrama i Pakistan. Hemskt. Väldigt spännande och gripande, särskilt som man visste att det var verklighetsbaserat.
I natt drömde jag om terrorister och att jag själv var gisslan och blev skjuten i huvudet. Det var inte alls skoj.
Hur som helst, Lucas hade somnat runt åtta men vaknade efter en timme och var jätteledsen. Tror dock mest att det berodde på snuvan, att han inte kunde andas ordentligt, så det hade nog ordnat sig om jag inte kommit hem ändå. Men han blev glad när jag kom hem ändå, lilla gubben! Han är helt underbar.

Fick sova länge idag oxå, tror klockan var halv tio när hela familjen vaknade :)
Lucas var pigg och utvilad, han vaknade bara en gång i natt, nån gång vid sex. Jätteskönt!
Har fått lite gjort idag, städat lite och storhandlat på Willys. Lucas somnade i bilen, han såg dödstrött ut, var jättegulligt. Var ju tvungna att ta kort på honom :)

    

Sen fika på Café Calma med mammagruppen, det var trevligt. Är så skoj att se alla barn, det händer så mycket från vecka till vecka. Börjar bli mycket drag på träffarna nu, alla ungar är så livliga och nyfikna.

           

På fredag ska vi ju gå ut hela gänget, fast utan barn så klart :) Har bestämt mig för att spela pokerturneringen, den jag vann en plats i, och möta upp de andra så fort den är klar. Man vet ju aldrig hur det går, kan åka ut efter fem minuter eller tre timmar... tänkte att jag skulle göra mig i ordning innan jag börjar spela i alla fall, så jag bara kan dra så fort jag kan. Vi ska vara på Jernet, det är ju typ utanför vårt fönster, så det är skönt att det är nära :)
Igår köpte jag en klänning som jag tänkte ha på mig på fredag. Har kollat på den länge, på Lindex. Känns som den är min stil, inte så åtsittande och lite ärm, men lite glamour över den ändå.

image380

Nu ska jag kolla klart på Americas got talent, sen blir det sängen!


Tand på väg!

Idag upptäckte jag att Lucas första tand är på väg!!! Åh vad spännande det känns. Det är hans högre nedre framtand som har spruckit igenom, snart ser vi den nog!

Konstigt, men jag känner mig stolt :)

Sovmorgon

Hade nästan glömt bort hur det kändes med sovmorgon, men idag kom jag ihåg igen!
Lucas har sovit jättebra i natt, märks att han börjar bli frisk nu. Han vaknade bara en gång och ville amma lite, och så en gång för att han ville ligga på mage. Och hör och häpna:

HELA FAMILJEN SOV TILL HALV ELVA!!!

Det måste vara något slags rekord för en småbarnsfamilj? Nåja kanske inte, men rekord för oss i alla fall :)

Känner mig oerhört utvilad! Och Lucas är så söt och snäll och verkar jättepigg, kul att se.

Måndag igen, och nu ska hela familjen ge sig ut på liten promenad nere i centrum. Ikväll ska jag gå på bio för första gången sedan Lucas kom! Hurra!!! Har ingen aning om vad Mia och jag ska se, men det spelar inte så stor roll. Bara att komma hemifrån en kväll och tänka på mig själv känns oerhört lyxigt!

Ha en skön måndag!

image373

Frågor och svar

Vet inte hur det är meningen att man ska göra, men ibland får man ju frågor i kommentarsfältet.  Tänkte svara på tre av dem nu för det kommer ju inte bli av att jag ringer upp er som frågat och berättar personligen ;)

1. Varför är han opererad och gipsad? /Sara

Svar: På tremånaders-kontrollen upptäckte de att det var nåt fel på Lucas vänstra ben. Vid fler undersökningar visade det sig att han har höftledsluxation, dvs höftkulan åker ur led. För att fixa detta innan han får besvär av det så gjorde de en liten operation och gipsade honom för att det ska växa "rätt". Efter gips i två månader hade det inte läkt som det skulle, så det blev en operation till, en lite större. Efter gips ytterligare en månad hade det fortfarande inte läkt rätt så nu är han gipsad ända ner till foten på det vänstra benet.

2. Hur länge tror ni att Lucas behöver ha kvar gipset? /Linnea
Svar: Nu har han haft gipset i ungefär fyra månader och det är ungefär fyra månader kvar som mest. Har vi tur så är det två månader kvar men det verkar inte som det eftersom han fick större gips förra gången. Så vi siktar in oss på fyra månader kvar....

3. Hur känns det att få fira första julen med Lucas? /Caroline
Svar: Det känns underbart! Ska bli spännande och mysigt. Har en känsla av att han kommer få mycket julklappar och ändå kommer han ha roligast när han leker med julpappret.. :) Nästa jul blir nog ännu roligare för då kommer han förstå lite mer än nu.

Så där, det var de senaste frågorna. Hoppas ni är nöjda med svaren!

Gitarr-hjälte

Blev en jobbig kväll igår. Tror att Lucas hade sin "peak" på sin förkylning. Och så vet man ju själv hur det är, det är alltid värre på kvällar och morgnar när man är sjuk.
Han ville inte alls somna efter vällingen vid sju som han brukar. Snoret bara rann och rann och han blev hysterisk varje gång man skulle torka. Man såg att han var trött men sova skulle han absolut inte göra. Stackarn! Och lite synd var det om oss oxå, fy vad jobbigt när inget man gör hjälper!
Till slut lyckades Micke få honom att somna, då var klockan tolv och då gick vi och lade oss direkt. Lite efter ett vaknade han... då ammade jag honom lite och sen gick Micke upp med honom tills han somnade om. Jag själv kände mig som en zombie, visste knappt vad jag gjorde eller sa, så det var tur att Micke orkade ta honom.. Han sov mellan oss i sängen igen, och vaknade inte förrän halv åtta! Trodde han ville somna om för han såg så himla trött ut men det ville han inte, så jag gick upp med honom strax efter åtta.
Idag verkar han mycket piggare! Han hade bara 37,6 i feber, så det är skönt att det går åt rätt håll. Vill ha tillbaka vår gamla Lucas!!! :)

Idag blir det lugnt, ser ut som det är kallt ute. Och det känns inte så smart att springa omkring i kylan med en sjuk Lucas. Hoppas vi hinner se någon film. Och ska nog träna lite på Guitar hero..

Här är några bilder från i fredags kväll hos Johan och Nicolie.

       
Lilla hunden Texas som var jättenyfiken på Lucas. Och lite rädd :) Vi åt nachotallrik, det var gott!

    
Välling-dax i Mickes knä. Efter att Lucas somnat blev det Guitar hero :) Micke och jag är riktiga dåliga på det, måste öva mer!

Feber, snor och spyor

Lucas är sjuk.

Han var ju snorig igår och har hostat i några dagar, men verkade inte hängig eller ledsen för övrigt, så vi tänkte att det nog inte var så farligt. Hade nog inte åkt till Johan och Nicolie om vi vetat att han skulle få feber. Vi märkte det inte förrän vi kom hem runt tolv i natt. När jag bytte blöja inför natten kände jag att han var glödhet. Fram med termometern, och mycket riktigt. 39,6 i feber, det är ju jättemycket!
Ringde sjukvårdsupplysningen för att höra vad de sa, men det skulle ju inte vara någon fara så länge han får i sig mat och dryck. Och han ammade och drack vatten som bara den som tur var. De sa att jag skulle ge honom alvedon och näsdroppar vilket jag gjorde, och det blev nog lite bättre av det.
Han var rejält gnällig, mest blir han ledsen när snoret rinner (vilket det gör heeeela tiden) och man måste torka bort det. Han blir vansinnig och skriker hysteriskt!! Så det blev en jobbig natt. Han vägrade att sova om man la ner honom på rygg eller mage, både i sin egen säng och i vår. Enda stället han blev lugn på och slumrade till var på mig.. så det var bara till att bulla upp med kuddar bakom ryggen i sängen och halvligga med Lucas på magen och bröstet. Så somnade han till slut, och jag med. Vaknade vid 04 och lade ner honom mellan oss i sängen. Sen sov han till nio från och till, har vänt på honom nån gång och så där. I morse hade han 38,4 i feber, får fortsätta med alvedon.

Provade att försöka få i honom lite gröt till frukost. Och han åt, kanske en halv portion med lite blåbärspuré på. Ända tills han spydde upp allt, rakt ut, i en hemsk kaskadspya över sig själv, bord, stol och golv. Suck, bara att torka.. Men nu verkar han lite piggare i alla fall, han ligger och drar i gitarrsladden till Guitar Hero som Micke spelar just nu. :)

Har gjort en rad till V75 som jag lämnat in via nätet för första gången. Blir spännande att kolla, man är ju ingen expert direkt, är ju mest med för att det är skoj att kolla.

Blir som ni säkert förstår en riktig inne-sittar-lördag för oss. Ska bara springa ner och köpa lite mjölk och några chokladkakor här nedanför. De säljer 200 grams Marabou för 10:- och det kan man ju inte missa!


Myskväll på bortaplan

Skulle blivit en lugn hemmakväll för oss men vi blev bjudna till Johan och Nicolie helt apropå. Ska bli jättetrevligt, Johan har utlovat tacotallrik, Idol och Guitar Hero 3.

Så nu drar vi!

image367

Svårt att hålla sig för skratt

Micke hittade ett roligt klipp på nätet. Tycker den är grymt rolig, man känner igen sig så väl från de gånger man absolut INTE FÅR skratta men inte kan hålla sig. Stackars kille säger jag bara. :)


Varför fråga?

Varför frågar jag så mycket i den här bloggen?

Det är ju ändå aldrig någon som svarar.

Kul eller ful?

Det börjar bli en uttjatad diskussion här hemma. Som ni kanske vet är Micke Fantomen-fantast. Han samlar på allt med Fantomen och vi har flera tavlor på väggarna med just... Fantomen.

Den fulaste Fantomengrejen enligt mig är hans bubblehead eller vad det heter. Jag kan förstå att små barn tycker de är skojiga och så, och jag skulle nästan kunna gå med på att ha den på instrumentbrädan i bilen, men den är bara för ful för att ha ovanför sängen! Vi har en hylla som går över hela dubbelsängen, med två foton på Lucas. Och så bubblehead-Fantomen. Det passar inte lixom.

Vad tycker ni?? Ful eller kul?

(behöver lite åsikter här så jag har nåt att komma med i diskussionen med Micke. Eller så att han har nåt att komma med, beroende på vad ni tycker...)

image366

Miljökatastrof

Det är ju så mycket prat om det här med miljön just nu. Att vi måste göra mer för miljön, anstränga oss.

Micke och jag tänkte dra vårt strå till stacken igår. Vi har en liten låda som hänger på dörren där soporna är i vår lägenhet. Där har vi samlat gamla batterier och trasiga glödlampor. Den har varit full ett bra tag nu men igår kom jag på att vi ju kunde ta en promenad och slänga allt glas och det som var i lådan.

I vårt soprum på gården finns en karta över var man kan slänga allt, och den visade att glödlampor kunde man slänga borta vid OK-macken. Det är typ en kilometer dit, lite sjukt att man inte ska kunna slänga allt på ett ställe kan man tycka. Men vi tänkte att vi skulle göra rätt för oss så vi lunkade först snällt ner till sopstationen för glas och sen vidare till OK. Där hittade vi ingenstans att göra av glödlamporna så jag gick in för att fråga. Fick till svar att de tagit bort den containern och att jag skulle vara tvungen att åka till Stockby! Sen sa de att jag kunde slänga glödlamporna bland deras glas den här gången, så det gjorde vi.

Tycker det är så jäkla dåligt. Inte konstigt att folk inte anstränger sig tillräckligt med sopsortering och sånt. Det är för krångligt om man ska behöva gå till olika ställen med soporna, och kanske till och med ta bilen för att kunna bli av med några glödlampor.

Varför gör de det inte enklare att vara miljövänlig????!!!

Den här vill jag höra på mitt bröllop

Råkade kolla slutet på ett gammalt avsnitt av Ally McBeal idag. Tyckte jag kände igen killen som var med, typ gästspelade eller vad det heter, och det visade sig att jag hade rätt när jag gissade på att det var Josh Groban. Det är en av mina favoritsångare, han är verkligen underbar. Eller hans röst är underbar menar jag!
Han sjöng sin låt "You´re still you" och även om jag hört den hundra gånger förut var det inte förrän idag som jag insåg hur vacker texten är i den. Fick sjuk gåshud och tårar i ögonen. Jo jag är ganska känslig för sånt och gråter lätt, men ändå! Micke bara skakade på huvudet... :)

Hur som helst, vore det inte en perfekt sång att ha på sitt bröllop till exempel?! Alla har ju de där Älska mig och Det vackraste annars, vore kul att ha nåt annorlunda. Eller den kanske inte är annorlunda? I alla fall, lyssna på texten, det är bland det vackraste jag hört i kategorin kärlekstexter/kärleksförklaringar.



Through the darkness
I can see your light
And you will always shine
And I can feel your heart in mine
Your face I've memorized
I idolize just you

I look up to
Everything you are
In my eyes you do no wrong
I've loved you for so long
And after all is said and done
You're still you
After all
You're still you

You walk past me
I can feel your pain
Time changes everything
One truth always stays the same
You're still you
After all
You're still you

I look up to
Everything you are
In my eyes you do no wrong
And I believe in you
Although you never asked me to
I will remember you
And what life put you through

And in this cruel and lonely world
I found one love
You're still you
After all
You're still you

Tänder

Lucas har ju inte fått några tänder än. Men nu undrar jag om det inte är på gång. Har precis fått honom att somna för natten, tog sjuuuukt lång tid idag. Han somnade efter vällingen vid halv åtta men vaknade ungefär en halvtimme efter det och var jättegnällig. Ville inte alls sova. Så han fick sitta i mitt knä i soffan. Då märkte jag att han ville ta ut nappen hela tiden och lixom "gnugg-bita" på den, så det gnisslade lite som det gör när man biter på blött gummi.
Som tur var hade jag pingvinbitringen i kylen, det är vatten i den som kyls ner och ska vara skönt att bita på om det kliar i munnen. Hämtade den och han verkade tycka det var jätteskönt! Hade försökt få honom att somna i nästan två timmar men det var inte förrän han tuggat lite på bitringen som han somnade... hoppas det kommer tänder snart, för det verkar vara jättejobbigt för honom när det kliar så mycket, han ser nästintill tokig ut från och till.

Blev lite halv-hackigt TV-tittande på CSI Miami ikväll... men vad gör man inte för sin gullegris?! :)

Ska strax sova jag med, Micke jobbar.. Vi tackade förresten nej till lägenheten i Kallhäll, så nu vet ni det!

God natt!

Julklappar

När vi ändå är inne på det här med julklappar... har suttit och surfat för att få lite tips om vad man kan köpa till familjen. Jag älskar julen och även att köpa julklappar till folk! I år har vi dock sagt att det inte ska bli lika mycket julklappar som vanligt, för min mamma och jag är tokiga annars.. men det känns onödigt och jag har inte råd i år, nu när man är mammaledig. Men några stycken ska man ju köpa :)

Vill ju köpa någon rolig leksak åt Lucas. Har märkt att han börjar bli lite rastlös när man åker bil för länge, kanske nåt sånt här vore något?

image353

Finns ju hur mycket kul som helst att köpa, synd bara att man inte har råd att köpa allt man vill..

Har oxå suttit och drömt om saker jag önskar mig, finns ju en del! Fast mycket är ju just önskningar, som man vet att man nog inte kommer få... men det är kul att drömma! Här är några av grejerna jag önskar mig :)


image357 image358 image359


image360 image361 image362

image364 image365


Konstigt, det där blev ju bara hårda paket...! Men det är så svårt att önska sig kläder t ex, man vill ju prova själv. I så fall skulle jag nog hellre önska mig ett presentkort på Lindex eller H&M.

Vad önskar ni er i julklapp??? Några bra tips?


Den perfekta julklappen?

Alla som känner mig vet att jag älskar melodifestivalen. Nu har den (kanske) perfekta julklappen till mig kommit!
Kolla här.

Någon som provat det? Är det roligt eller bara töntigt??


image351 image352

Blogg-semester

Har haft lite semester från bloggen :)  Oplanerad, men ändå.

Idag skulle vi kolla på lägenhet i Kallhäll. Var på plats 49 i bostadskön så det är kanske inte så stor chans att vi skulle få den om vi ville, men jag ville kolla i alla fall, så man vet hur de ser ut och hur området är. När vi ändå var i krokarna tog vi svängen förbi Barkarby och IKEA. Köpte några ramar och åt köttbullar till lunch, klassikern. :)

Lägenheten vi kollade på var ett hyres-radhus. En 4:a på 103 kv.meter. Jättemysigt område faktiskt, blev förvånad! Lägenheten var nyrenoverad med två badrum och en veranda på ena sidan och uteplats på andra. Jättefin. Hyran är lite hög, 8500:-, men det vi är mest osäkra på är Kallhäll. Området verkar ok, men det är ju så långt från stan! Tog en halvtimme med bilen till norrtull, visserligen i rusningstrafik, men ändå. Med pendeln är det ok, ca 20 min, men problemet med det är att det är så svårt att ta sig hem på nätterna. För Micke som jobbar på söder, vid Mariatorget, är det nästan omöjligt att ta sig hem på nätterna, han skulle visst bara kunna åka antingen kl 01 eller 05. Vad händer om han slutar jobba kl 03, ska han vänta två timmar då..? Känns ju inte så kul kanske. Så det känns som att avståndet är värst, eller problemen med att ta sig hem nattetid då.  Får nog fundera lite på vad vi ska svara, men det lutar just nu åt nej-hållet. Här är en bild på området som jag hittade på internet, det var ett grönt hus som vi kollade på :)

image326


Det har hänt ganska mycket sen sist. Skulle bli en halv roman om jag skrev om allt, men här kommer lite bilder från de senaste dagarna!

       
Lucas i knät på sin mormor. Marie och Tove kom förbi och fikade en kväll.

       
Lucas posar på sängen och läser Sportbladet.

           
Matdax! Danne håller i skeden. Sen provade vi tomteluvan som jag köpte. Den var lite stor :)

   
Lucas sitter bra i sin lånade matstol.
 
           
På fika hos Leffes syster Jehn inne i Västervik. De hade en gullig hund som heter Ella.

   
Efter fika hos Jehn var vi på Corner, efter önskemål av mig. Måste ju bara ha deras vitlöksdip, finns inget godare!

           
Här är vi hos Helén och hälsar på. Linnéa har blivit stor! Lucas tog en tupplur i knät på mig.

image349

Nya favoritställningen är upp och ner...! Han försöker kasta sig bakåt och vill hela tiden vända huvudet upp och ner och bakåt... :)

Sverige blev precis klara för EM, roligt!! Ska gå och lägga mig nu.. god natt!

Som en ny människa

Åh vilken bra dag det har varit idag! Den bästa på länge.

Fick sova bra inatt, Lucas vaknade bara en gång och somnade om efter att han fått ny blöja och mat. Fick sova runt åtta timmar, inte dåligt! Men jag gick och la mig kl tio igår, det behövs ju när han vaknar mellan sex och halv sju...

Åt frukost vid åtta när Leffe kom hem från morgonpromenaden. Efter det ringde jag ner till frisören som ligger precis bredvid här och frågade om de hade någon klipptid, och jag hade sån tur, för de hade en kl tio! Blev lite nervös för hur det skulle gå med Lucas under tiden men Leffe lovade att gå med honom i vagnen, mamma jobbade.
Bestämde att göra ljusa slingor i olika blonda färger och klippa. Har ju ganska mycket hår... så det tog TRE timmar!!! Var jättenervös för Lucas men Leffe var inne hos frisören två gånger och berättade att det gick bra. Danne hade kommit förbi och hjälpte Leffe lyfta upp Lucas till lägenheten, så när jag var färdig hos frisören gick jag hem till mamma och Leffe och då låg Lucas på golvet och lekte. Hade gått hur bra som helst och han hade inte gråtit en enda gång, så skönt! Är så stolt över Lucas :)
Blev jättenöjd hos frisören, hon var jätteduktig och noggrann och det var SÅÅÅ skönt att klippa sig. Känner mig som en ny människa!
Kom fram till att det var ett år sen jag klippte mig sist.. har lixom inte blivit tid och tillfälle efter att Lucas kom. Billigt var det oxå, bara 785:- för tre timmars arbete, det tycker jag är jättebilligt! Ska nog försöka åka hit i fortsättningen och passa på att klippa mig, om det går. 

Här är en bild före och efter....

    


Var och hämtade vår bil på verkstaden oxå, de sa att det är en jättebra bil! Gissa om jag blev paff... de trodde den skulle gå igenom besiktningen, hoppas hoppas!!!

Nu måste jag kolla Glamour!

 

Förbjuden reklam

Synd att den här reklamen förbjöds... hade piggat upp lite i reklampauserna annars :)



Men se det snöar, men se det snöar, det var väl roligt, HURRA!

Oj vad det snöar! Har kommit jättemycket snö, helt sjukt! Tur man inte ska ut på vägarna idag, vi har tänkt hålla oss inne i stort sett hela dagen. :)

image322


Tog det lugnt igår kväll, Lucas verkade trött men var inte tillräckligt trött för att vilja sova, så jag lät honom vara uppe till nära 21. Danne, Leffes son, kom förbi vid 20 och så fikade vi, och Lucas blev lite uppspelt då. Mamma började busa med honom med en tom julmust-flaska, han skrattade hur mycket som helst.

   


Försökte filma men det blev jättemörkt, men man hör ju honom skratta i alla fall :)




Han sov lite bättre i natt än i förrgår, och han vaknade inte förrän sju på morgonen. Det är grymt mycket bättre än halv sex, som i tisdags... Leffe som är sjukskriven efter en jobbig ryggoperation är jätteduktig på morgnarna. Han går upp kl sex och går en långpromenad, han är hemma lagom till kl åtta när vi äter frukost! Önskar jag kunde vara så duktig oxå... Eftersom han då inte ligger i sin säng så går Lucas och jag alltid in till mamma och lägger oss i dubbelsängen, det är jättemysigt :)
Hur som helst så åt Lucas havregröt med katrinplommonpure till frukost, köpte igår. Första gången han åt lite grövre gröt, och det gillade han! Efter att han ätit satt han i Leffes knä och Leffe busade med honom. Bland annat fick han utstående öron och hårmassage :)


          

   


(Blir ful text idag, går inte att vänsterjustera den och förstår inte vad det är för fel, jäkla blogg.)  :(

Nu ska Lucas äta lunch!

Gamleby

Nu är vi i Gamleby. Här är det sig likt. Mamma har bakat en massa gott och så får man väldigt god mat :)
Resan hit gick bra, även om det var lite skakigt i ratten. Men idag lämnade vi in bilen på macken här, och när de kollat däcken tyckte de precis som på Preem på Lidingö att vi skulle köpa nya vinterdäck eftersom de här är slut. Så nu har vi beställt fyra nya!

Lucas mår bra men sov inte så bra i natt. Vet inte om det är att han är i ny miljö eller om det är för att han är förkyld, men han vaknade tolv i natt och somnade inte om förrän halv två. Då hade jag provat allt, igen.... Sen vaknade han halv sex i morse och ville absolut inte somna om! Så jag är lite trött idag.....

När vi gick upp i morse snöade det jättemycket! Lite mysigt faktiskt, känns som att julen närmar sig och jag älskar julen! Ser fram emot vår första med Lucas oxå :) Hade ingen gröt med till honom så i morse blev det välling, annars får han bara det på kvällen. Men han verkade gilla det :)

           

Idag har vi inte gjort så mycket, varit i centrum och handlat lite bara. Nu börjar Glamour!! Skriver mer sen.

80-talshumor, still going strong

Ett av de roligaste humorprogrammen som fanns när jag var liten var Nöjesmassakern. När jag ser klipp därifrån inser jag att jag kan vissa utantill. Kommer ihåg att vi hade avsnitten inspelade och mamma och jag kollade på dem många gånger.
En av favoriterna i prorammen var ju Olle och Helge på semester. Så jäkla sköna!
Här är ett av dem. Kanske någon mer som får flashbacks?? :)



Ut på vägarna

Morrn morrn. Lite trött idag. Fast nu var det färdigsovet tyckte Lucas. Snart ska vi äta frukost och sen börja packa in i bilen så vi kommer iväg i skaplig tid.
Det snöar!!  Inte jättemycket, men lite. Inte så kul att hamna i snökaos med kassa vinterdäck.. 
Om några timmar är jag i Småland igen! Ska bli skoj :)

I huset med röda tornet bor mamma och Leffe! Vid de röda markiserna :)

image310
                                    (Bild från http://www.gfhs.ltkalmar.se/t/Page.aspx?id=890&epslanguage=SV)

Otursbilen

Idag var vi på verkstan för att höra om de hade kollat på vår bil när vi hade den där i fredags. Det hade de, men det var ingen idé att balansera däcken eftersom de är helt slut. Ja så sa dem! Jag blev helt paff, vi kollade ju däcken när vi bytte dem från sommardäcken och de såg jättefina ut. Och det är de, utanpå, men inte "innanför". Sånt där som bara bilmekaniker kan se.. nu måste vi köpa nya, känns ju inte så kul.

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ BILEN!!!

Vi har inte direkt haft flyt med den, är det tre veckor vi haft den nu?

De sa i alla fall att det inte är någon fara att köra med den, man ska väl inte göra det en hel säsong, men till Gamleby skulle inte vara några problem. Ska ta det lugnt på vägarna oxå, har ju ingen brådska. Leffe är snäll och har lovat hjälpa oss fixa däck nästa vecka.

Efter verkstaden handlade vi lite på Willys, skulle mest ha blöjor och lite småsaker men blev väldigt påverkade av julpyntet så vi köpte lite sånt :) Tycker det känns som de börjar med julgrejerna tidigare och tidigare för varje år, är det så eller KÄNNS det bara så?

Har lagat lasagne som vi ätit och så har Micke två matlådor för veckan utan mig vid spisen :)

Till efterrätt gjorde jag friterad banan med glass, det var supergott! Man måste ju fira Fars dag på nåt sätt!

Nu är det Parlamentet och sen ska man snart sova... Lucas var förresten jättetrött redan vid halv sex ikväll, han somnade på kudden sittandes i mitt knä... så sött! Fast sen vaknade han och åt lite välling innan han somnade om :)

image309

Vår lilla säl i gips

Måste bara lägga in senaste filmen på Lucas.
Han lyckas faktiskt förflytta sig trots att han inte ens kan röra vänstra benet längre. Han ligger och guppar, som en liten säl. :) Så himla sött! Och så säger han "da-da-da" och "ma-ma" hela tiden. Ännu sötare :)



God morgon!

Morrn morrn :)  Har fått sova hyfsat bra i natt. Lucas fick sova bredvid mig i sängen, han verkar sova bättre då. Som vanligt så vaknade han när jag gick och lade mig.. Och en gång vid halv fyra, sen fick jag sova till 07.10 i alla fall.

Det är kallt i hela lägenheten, nu är vintern här!

Vad ska man hitta på idag då?

Sådan mor sådan dotter

Som jag sa så tror jag att Lucas håller på att bli sjuk. Han snorar och snorar och gnäller ordentligt. Om han inte får TOTAL uppmärksamhet så gnäller och gnyr han. Det är asjobbigt när han är sån, tur han inte är det ofta.
Var tvungen att ta tempen på honom för att kolla om han hade feber, men den låg bara på 37,3 så det var ju lugnt.
Han verkade jättetrött redan efter sex och det är inte så konstigt, han har inte alls sovit så mycket på dagen idag som han brukar. Därför gjorde jag i ordning honom för natten och gav honom välling precis, och han somnade under tiden som han drack den. Det börjar bli standard nu :) Hoppas han sover några timmar nu, men är förberedd på ännu en jobbig/vaken natt. Ska amma så mycket jag kan, det ska ju vara bra för immunförsvaret säger dem.

Så här hängig såg han ut på eftermiddagen:

image304

Blev så sugen på kinamat förut, och då kom Micke på att de öppnat en ny restaurang i Stadshuset, det är jättenära oss. En thai/kinarestaurang. Perfekt tänkte vi, alltid kul att prova nåt nytt och se om det är nåt att ha. Men när vi kom dit var det inte öppet, de skulle öppna en halvtimme senare. Då kollade vi på menyn som hängde på dörren, och det var inte särskilt billigt! Inredningen liknar en skolmatsal, inte ett dugg mysigt. De hade avhämtning oxå, men vi orkade inte vänta och jag tyckte att vi kan väl lika gärna göra egen kinamat hemma, det blir billigare! Så vi drog till Konsum och köpte frityrsmet och olja, när vi kom hem friterade vi kyckling och åt ris och sötsur sås till. Det var faktiskt gott, och det funkade jättebra utan fritös! Nästa gång ska jag nog göra egen frityrsmet och då ska vi fritera banan oxå, det är ju så sjukt gott till efterrätt!!

    

Hade bara två rätt på hästarna idag.. jäkla skit. Sju rätt gav visst 22 miljoner, hade ju inte suttit helt fel.
Pratade med mamma, hon frågade vad jag skulle se på ikväll, på TV, och det blev lite småroligt när jag svarade "Postkodmiljonären, Svensson Svensson, Babben & Co och Singalong."
Hon blev helt tyst i luren först.
"Men det är ju exakt vad vi ska se på, EXAKT!!!"
He he.
Sådan mor sådan dotter eller? :)

Micke jobbar så klart som vanligt, nu ska jag däcka i soffan!



Läget just nu

Så här ser det ut:

Jag spelar bingo på bingolotto.se. För gratispengar. :)

Lucas sover. Snoret har börjat rinna på honom. Kanske därför han varit grinig i natt och hela förmiddagen..

Och vi har spelat på hästar och blev jättesnopna när vi skulle se live-sändningen på TV4 nu. Bara sammanfattning kl 18 av alla lopp.. :(  Funderar på att gå till tobaksaffären och kolla på det där.

Svåra beslut man har att ta, hela tiden.

:)

JAG MÅSTE VINNA!!!

Allvarligt talat. Jag brukar inte ha tur i tävlingar och sånt. Man skulle kunna säga att jag är en riktig Loooooser.
Jag är dock en riktig godisgris, därför skulle jag väldigt väldigt väldigt gärna vilja vinna den här tävlingen.

image303


Polly x-mas collection, gud vad spännande!!!!!  

Vill du oxå tävla? Kolla här.   


Idol är konstigt

Idol ja. Det börjar närma sig final nu, tycker den här säsongen gått så fort! Gillar Peter Jihde jättemycket, tycker han är så skön och bjuder på sig själv. Gillade inte alls Sanna och Mogge eller vad de nu heter, som var programledare förra säsongen.

image302
(bild från TV4.se)

Tråkigt att Christoffer åkte ur igår, även om jag kanske inte är hans största fan. Tycker att han är klart mycket bättre än Andreas i alla fall, han är så TRÅKIG!!!
Förstår inte vad folk ser hos honom. Fine, han har en bra röst, men det är inte allt som betyder nåt. Han är totalt ocharmig och tönt-snäll. Därför borde ju han åkt igår, och nästa gång Mattias.

Man undrar ju hur folk tänker när de röstar. Det måste nästan vara så att om man gillar flera idoler röstar man på den som man tror är störst risk att åka ur, och så glömmer man bort de andra som kanske till och med är lite bättre. När man kollar omröstningar på nätet så borde Andreas åkt ur igår, hans framträdande verkar inte ha gått hem i stugorna. Så är han inte ens botten två! Weird.

Tycker absolut att Marie, Amanda och Daniel är topp tre, de är grymma! Just nu låter det åt att jag vill att Daniel ska vinna, men det kan mycket väl ändras..

Vilken är DIN favorit?

Man kanske skulle bli pokerproffs?

Spelade freeroll igår igen. Blev tipsad av Micke, Bet24 hade en freeroll där man kunde vinna en plats i en annan turnering. Jag hade inget annat för mig så jag spelade, och kollade Idol samtidigt.
Det var 1456 spelare med från början. Tre skulle vinna en plats i EPT Prag-turneringen 30 nov. Så jäkla meningslöst att spela egentligen, så extremt liten chans att man kommer topp tre och det känns ju pissigt om man kommer typ på femte plats. Sitta och spela i fyra-fem timmar, placera sig jättebra men inte få lön för mödan. Vet faktiskt inte varför jag fortsatte spela, men det gick bra, så jag satt här med tunga ögonlock och kämpade. När jag kom till finalbordet bestämde jag mig för att göra ALLT för att komma topp tre! Var nog den sjukaste turnering jag spelat, ingen ville ge sig, ingen ville chansa, alla ville bara folda för att komma topp tre. När det var fem spelare kvar ledde jag ett tag men sen halkade jag ner till fjärde plats. Jaja hur som helst, det var SJUKT spännande, vilken adrenalinkick! Och efter en låååååååååång period av fold fold fold så lyckades jag till slut! Kom tvåa :)

Hade ju hellre tagit pengarna som det kostar att spela EPT-kvalet, 320 dollar, men jag är ändå stolt över mig själv som lyckades! Spelar inte så stor roll hur det går sen... :)

Turneringen höll på till lite över 01, då kastade jag mig i säng. Två minuter efter det vaknade Lucas. Vet inte vad det var med honom, men sova ville han INTE. Provade verkligen allt; byta blöja, amma, ligga på mage, ligga på rygg, gunga i knät, promenera med vagnen runt i lägenheten... men icke. Han bara grät. Vid 03 somnade han helt utmattad i vår säng. Lite innan 06 vaknade han igen, då var jag så trött att jag bara tog upp honom och la honom på bröstet så han fick käka. Som en zombie. Fick sova två timmar till, för vid 08 var det dags att gå upp.

Gäsp.

Morgonpromenix

Har hunnit mycket redan, och klockan är inte ens elva! Var uppe innan åtta, gjorde i ordning Lucas och mig själv och drog till macken för att lämna bilen. De ska balansera däcken, det rycker i ratten sen vi bytte till vinterdäck... ska ju åka till Gamleby på måndag, det går inte att ha det så då. Var ju tvungen att gå hem, och det är en bit. Kände först hur jobbigt det var men när vi väl kommit igång på vår promenad så var det ju jätteskönt! Så himla fint väder, solen sken och det var flera plusgrader. Lucas verkade oxå trivas för han somnade i vagnen ganska snabbt. Därför tog jag en omväg hem, så vi var inte hemma förrän halv tio.

När jag gick där på promenaden insåg jag hur skönt det vore att gå ut och promenera på morgonen, innan frukost och allt. Man vaknar till bättre och det känns bra att ha rört på sig innan frukosten, då smakar den bättre. Men så är det det här med att orka komma iväg... även om jag vill så vet jag att jag inte kommer orka varje morgon. Men det vore ju bra om jag orkade någon gång!

Ska strax ner och byta byxorna jag köpte till Lucas igår, sen ska jag försöka klippa och sy lite så han har i alla fall ett par byxor när vi åker nästa vecka. Idag var vi ju utan byxor men det löste sig ändå. Tog på honom strumporna jag köpte igår, sen fick jag på honom hans gröna fleeceoverall! Skönt att den funkar :) I vagnen fick han fleecefilt och tjockt täcke över sig, så frysa behövde han inte göra!



Nä nu måste jag springa ner till H&M. När jag kommer hem ska jag ta ett varmt skönt skumbad!!

Ett litet test...

Hamnade inne på en blogg och hittade det här testet.. vad konstigt det kan bli! Lite kul :)


Hur smart är din högerfot?

Det här är så kul att det kommer att sysselsätta Dina tankar ett tag.
Jag tror att Du kommer att försöka minst 50 gånger för att se om Du kan överlista Din fot, men det kan Du inte
!


1.
Sitt ner, lyft Din högra fot ifrån golvet och cirkulera den medurs.
2. Nu, medan Du gör det, skriv siffran "6" i luften med Din högra hand.

Din fot kommer att ändra riktning!

Jag sade ju det ..... och det finns ingenting Du kan göra åt det!

(min källa: http://bestick.blogg.se/)



Allt är som vanligt igen

Lucas sov ganska bra i natt med tanke på omständigheterna. Han vaknade första gången vid kvart i tre, då bytte jag blöja och ammade honom. Sen ville han inte somna om, tog en timme innan jag fick honom att sova igen. Det enda som hjälpte var att sitta med honom i knät och gunga fram och tillbaka.... Sen vaknade han någon gång runt sju-halv åtta och då var han pigg :)
Jag fick dock sova ändå till kvart över nio, lyx! Ibland är man väldigt tacksam för att Micke är hemma om dagarna!

Idag har Peter varit här och lekt med Micke. :) Vi har tejpat Lucas gips, eller i kanterna så att det blir mer lätthanterligt. Och Lucas har ätit spaghetti och köttfärssås. Syns det? ;)

              

Sen har jag varit på jakt efter byxor åt honom nere i centrum, men hittade inget. Köpte i och för sig ett par fleecebyxor i storlek 116 (!) som jag tänkte klippa av benen på och sy, men inte ens en sååå stor storlek gick om gipset.. får byta dem till ännu större imorrn. Det är vid såna här tillfällen man önskade att man hade en symaskin. Då kunde jag köpt lite tyg och sytt ihop nåt själv. Köpte ett par strumpor oxå, i stor storlek. Tänkte att vi får ha det så länge, trä på benen :)

Så här ser det ut när Lucas sitter i sin matstol med nya gipset. Går jättebra! Och Lucas är lika glad som vanligt.

image297


Har ätit hemmagjord "Nacho de Lux", dvs nachos med köttfärs, riven ost, gräddfil, tacosås och sallad. Supergott!

Nu jobbar Micke. Lucas sover. Och jag spelar pokerturnering. En helt vanlig kväll med andra ord :)


Hemma igen

Vi fick åka hem från Astrid Lindgrens redan idag! Känns otroligt skönt. Fick dela rum hela dagen och då känns det ännu jobbigare att sova över. Dessutom var Lucas ganska gnällig stackarn.

Dagen har varit ok. Kom dit vid halv åtta i morse, fick träffa läkaren och sen vänta på rummet. Hade gjort smörgåsar som vi hade med och åt. :)

    

Fick åka ner till operation vid 10, som vanligt följde jag med Lucas in tills han blev sövd, är bara en förälder som får följa med. Börjar ju bli van vid alla slangar och börjar känna personalen där, så det var inte lika jobbigt som vanligt.
När Lucas somnat in gick Micke och jag och köpte lite läsk och smörgås och gick sen till dagrummet på avdelningen och spelade kinapoker. Efter en och en halv timme ringde de och sa att vi skulle komma ner till väntrummet vid uppvak för att läkaren ville prata med oss. Då blev vi jätteoroliga, de andra gångerna har de bara ringt och sagt att det är klart och att vi kan gå till uppvak och träffa Lucas. Under tiden som vi väntade på läkaren fick jag för mig att allt möjligt hade hänt, INTE skoj kan jag säga.. men så kom han till slut och berättade att det inte stabiliserat sig som han velat, därför hade han lagt benet/kulan i rätt läge, snurrat till benet lite och sen gipsat ner över hela benet! Herregud! Men skönt att höra att det ändå gått bra, att det inte var värre än så.
Som vanligt sov han länge på uppvak, vi orkade inte vänta längre när klockan närmade sig två, då väckte vi honom lite sakta. Han var så hes efter slangen i halsen men grät inget ändå.

Dagen har gått ganska fort, vi har mest väntat på rummet och försökt hålla Lucas glad. Fick prata med läkaren igen och han sa att det nog inte skulle bli några problem att åka hem redan idag, men att vi skulle prata med narkosläkaren oxå. Sen fick vi träffa arbetsterapeuten, eftersom vi var oroliga för att Lucas inte skulle kunna sitta i bilbarnstolen med sitt nya gips. Gick och hämtade stolen i bilen och provade sedan, arb.terapeuten fick sy lite på en rem men nu funkar det igen! Så skönt, var orolig att vi inte skulle kunna åka bil med honom. Då hade man ju blivit ordentligt låst känns det som. Tvillingvagnen funkade oxå, fast det är precis att han får rum. Han är så bred nu med ena benet som sticker rakt ut! Kan ju inte vara skönt att ligga så...

Vid sju fick vi åka hem, underbart!!!!!!!!
Lucas sov i bilen och en halvtimme hemma, när han vaknade fick han välling och nu sover han gott i sin egen säng. Hoppas han kan sova i natt oxå men vi är förberedda på mycket vaken tid... lika bra!

Nu ska jag sova, är sjukt trött!

image292

Nu är vi "sunk"-kändisar!!!

Igår var vi i Huddinge och lämnade in vår bil. Mickes pappas sambo, Gunvor, var snäll och följde med oss så att vi fick skjuts hem därifrån. Som tack för hjälpen bjöd vi henne på lunch när vi kom hem. Var på Café Calma och åt jättegod grillad macka med chevréost, salami och honung. Det här med chevréost verkar vara nya grejen, eller har jag bara missat nåt förut?



Lucas stormtrivs när han får åka bil, han sov nästan hela dagen i sin bilbarnstol. Vet inte om det var det som gjorde det men han somnade jättetidigt oxå. Han brukar somna runt åtta men igår såg han jättetrött ut redan vid halv sju, så jag fixade i ordning honom för natten och gjorde välling. Såg hur hans ögonlock blev tyngre och tyngre under tiden han drack, och vips! Så sov han med flaskan i munnen :) Så sött!!!!

image289


Igår bakade jag chokladkaka med kolakräm och negerbollar. I morse gjorde jag dumlemuffins. Skulle ju ha mammalunchen här hos oss idag!
Städade lite innan de kom vid ett, så det har varit full fart hela dagen! Vi blev sex mammor, några var sjuka och några andra var bortresta. Vi hade jättekul! Alla barnen låg på golvet och efter att vi mammor hade fikat sjöng vi karaoke :) Körde lite tävling, det var skoj. Så skoj att vi nästan bestämde att ha förfest här och sjunga när vi ska gå ut nu i november/december!

Lucas har förresten börjat krypa! Blir ju lite speciellt eftersom han har gips, blir ingen traditionell krypning. Han hasar sig med armarna, än så länge bara bakåt. Men han är duktig! Som en sköldpadda som bara går bakåt tills det tar emot. :)
Ska försöka filma det någon dag så jag kan visa er!





Mammorna hann knappt gå innan Micke kom hem. Han hade "flytt" till sin mamma under tiden som mammor och barn var här. Mickes mamma Annika var oxå med, jag lagade kyckling i röd curry och ris som vi åt.
När vi ätit klart kom Vajb. Hon var lite bakis men orkade ändå skjutsa mig till Huddinge, det var snällt! Bilen skulle nämnligen vara klar. Vi blev lite sena, visste att de skulle stänga vid sju på bilfirman, och när vi var typ tre minuter därifrån ringde de från bilfirman och undrade om jag glömt bort min bil.... ha ha det var roligt tycker jag, VEM glömmer sin bil??? Inte jag i alla fall. Nu var det ju mörkt när jag hämtade den men allt verkade ok, de var så trevliga sååå och verkade ha ansträngt sig lite faktiskt. Nu ska vi bara lämna in den på verkstad i Gamleby nästa vecka, så får de gå igenom den innan besiktningen i december. Hoppas hoppas hoppas!!!!

Idag är Micke och jag med i Aftonbladet!! Det är det där reportaget som min vän Caroline gjorde för ett tag sen, om hemmasunk. Var ju en fotograf från Aftonbladet här som placerade en chipspåse i knät på oss och fick oss att se riktigt "sunkiga" ut, ha ha. Det blev riktigt bra tycker, vi ser ut som riktiga exemplar. :) Fint skrivet var det oxå, du är så duktig Caroline!!!

image288
(Källa Aftonbladet 6/11 -07. Fotograf Lina Boström Einarsson)


Lucas sover och det ska vi oxå göra snart, ska upp vid fyra i natt för att ge Lucas lite mat, sen ska vi upp vid sex igen för att åka till Astrid Lindgrens igen. Det ska bli nytt fint gips på Lucky Luke!! Hoppas vi inte behöver stanna över natten, men förmodligen måste vi det... rapport kommer så fort vi är hemma igen.
Sköt om er!

Vilken fest!

Middagen hos Mickes pappa igår blev lite oväntat större än vi trott. När vi kom dit så var det en massa folk där, inte bara Mickes pappa med sambon Gunvor och Jenny och Tomas. Även Gunvors två söner var där med sina respektive, och så lille Emil som är fyra år, Gunvors barnbarn. Det var jättefint dukat och vi förstod först ingenting, vi trodde ju att det bara skulle bli en "vanlig" middag. Då kom det fram. Micke har sagt till mig att Gunvor fyllde 62 år, så vi hade bara med oss en bukett med blommor. Men hon fyllde ju 60 år!!! Kände mig jättehemsk först, visste ju inte att hon fyllde jämt! Men det var ju inget att göra, kunde inte direkt fixa en present så där på lördagskvällen.
Hur som helst så fick vi jättelyxig middag, trerätters som var hur gott som helst! Först chevregratinerad avocado med någon god honungssås och sallad till, sen sprängd anka med apelsin och potatis- och rotfruktsgratäng och till sist en chokladmousse-tårta med björnbär. Mickes syster Jenny hade gjort tårtan, hon är konditor och den var supergod! Allt var gott!

    

Hela kvällen var jättetrevlig, det enda jobbiga var att Lucas inte ville sova när han skulle så det blev en lång process för att försöka få honom att somna. Det gick till slut, han sov på Mickes pappas säng, men sen var vi ju tvungna att väcka honom när vi skulle åka hem. Sen somnade han i bilen men vaknade när vi var hemma. Stackarn, klart att det är jobbigt att inte få sova ordentligt. Han var rejält grinig när vi kom hem och det tog en och en halv timme att få honom att sova, då var klockan halv tre och vi var så trötta så vi höll på att dö.. sååå jobbigt. Fick sova till åtta i morse, var uppe en sväng men sen var Micke snäll och lät mig sova lite till, och då sov jag till ett!! Var länge sen jag sov så länge, var grymt skönt!
Har varit en lugn dag, Mickes pappa kom förbi och hjälpte Micke sätta på vinterdäcken på vår bil. Jag bakade en kladdkaka så vi fikade när de var klara. :)
Sen har både Micke och jag spelat freeroll, jag kom på 178:e plats av 2500 pers, men fick bara 1,60 dollar för det..
Lucas somnade lagom till Parlamentet och nu kollar jag på Van Veeteren-filmen.

Förresten så fick vi fem rätt på hästarna igår men det gav inte så mycket pengar.. typ 18 kr som Micke och jag ska dela på. :) Men vi upptäckte att vi har en liten trav-fantast i familjen, så nu är vi tre :)

image274

Och så en nytagen bild på mina älsklingar :)

image275


Jäkla hästar, när ska de göra mig rik????

Igår var vi alltså i Haninge-krokarna för att kolla på radhus. Blev kallade till visning genom bostadskön, så det var ett hyres-radhus. Det låg i Jordbro, vet inte så mycket om det området men vi tyckte det kunde vara kul att kolla i alla fall.

Det började inte så bra, redan när vi parkerade såg det lite skumt ut. Bilen som stod bredvid oss på parkeringen var helt sönderslagen. Kul, där vill man ju inte ha bilen lixom.

image267

Vi gick i alla fall och kollade på radhuset. Det var inte ens ett radhus, det var ett eget litet envåningshus!
4 rum och kök, 118 kv.meter. Sååå stort, höll nästan på att gå vilse! Två toaletter, både dusch och bad, tvättstuga, tre förråd och en inhägnad uteplats med gräsmatta. Var lite risigt men om man tänkte bort möblerna till de som bodde där nu så skulle vi nog kunnat tänka oss att bo där. Gick en promenad i området för att kolla in det, kändes som det var lite halvskumma människor. Då kom jag på att vi ju kunde ringa till David på jobbet! Han bor i Haninge och borde ju veta hur det är i Jordbro. Och det var väl lite vad vi anat, han tyckte inte att vi skulle flytta dit. Han sa att det är en massa bråk och gäng där på kvällarna, både i centrum och vid pendeltåget. För oss är området nästan viktigare än lägenheten, mest för Lucas skull, så vi tänker inte tacka ja. Lite synd ändå.
Bestämde med David att ses i Haninge centrum för att käka lite. David träffade Lucas för första gången och så åt vi på McDonalds, det var trevligt.

              

Skjutsade in David till stan och sen åkte vi hem. Micke bytte om och sen skjutsade vi honom till personalfest inne i stan. Sen hade Lucas och jag myskväll framför Idol, med frys-pizza och smågodis :) Tycker Sam var bättre än han brukar men hoppades ändå att han eller Mattias skulle åka ut, så jag blev glad.

Är med på ett V75-system som en kille i Gamleby gjort, men idag är det mycket skrällar så vi har bara tre av fem rätt, dvs chans på fem rätt.. Får kolla slutet hos Mickes pappa, för nu ska vi göra oss i ordning och åka dit. Mickes syrra och Thomas kommer oxå, ska bli trevligt!

Ha en mysig lördagkväll!!

Usch vad rädd jag blev

Idag blev man rejält skrämd. Var på Mekonomen i Haninge och köpte bromsskivor till bilen. Micke och Lucas väntade i bilen och när jag kom tillbaka och skulle starta bilen så gick det inte! Gick in på Mekonomen igen och frågade om de kunde kolla på det, men deras bilmekaniker hade redan gått hem för dagen. Han som sålt skivorna till mig följde med ut och lyssnade men tyckte inte att det lät som batteriet.. han pekade på en verkstad som låg bredvid så då sprang jag dit. De skulle precis oxå gå hem och vägrade först, men han såg väl hur desperat jag såg ut. När han fick reda på vilken slags bil vi har frågade han om jag tryckt på knappen och aktiverat bränslepumpen.

"Vilken knapp och vilken pump?" undrade ju jag så klart.

Det visade sig att samma knapp som vi använder för att låsa och låsa upp bilen med, den till centrallåset, aktiverar bränslepumpen när man låser upp. Och den av-aktiveras efter ett tag, som t ex idag när bilen stod olåst ett tag.
Visst, jag såg väl ganska korkad ut i den här situationen, men jag kunde inte tänka på det eftersom jag var så orolig för vad det var för fel, och nu var det ju inget fel!! Vad mycket pengar vi sparade där :)

Är helt slut nu, kanske pga bilhändelsen, men nu ska jag gå och sova i alla fall. Puh.

(Rapport och bilder från dagen kommer imorrn.)

Lucas är bäst ingen protest

Igår fick vi lite gjort. Micke är fortfarande sjuk men har ingen feber, så han följde med på leta-bildelar-sväng. Vi åkte till Mekonomen i Skärholmen, där hade de avgassystemet men hittade inte bromsskivorna och klossarna som behövdes så det får vi fixa någon annanstans. Orkade dock inte åka till fler Mekonomen pga Mickes förkylning så vi drog till City gross i Kungens kurva istället. Där handlade vi lite och sen åkte vi hem. Fastnade i sjuka bilköer på Essingeleden, är så trött på trafiken i Stockholm! Att det ska behöva ta en timma att köra fem från Kungens kurva till Lidingö, helt fruktansvärt ju!!

På kvällen kom Sara till oss. Jag lagade spaghetti och köttfärssås och så delade vi på en flaska vin, supergott! Blev lite fnissig på bara ett glas vin, märks att man inte druckit på länge.. :)
Till efterrätt gjorde jag chokladfondue och så doppade vi en massa frukter. Ananas, melon, jordgubbar, kiwi, päron och banan. Doppade även den där efterrätten jag gjorde för ett tag sen som vi hade kvar av i frysen, vit chokladterrin. Som glass ungefär. Var supergott!



Herregud vad vi blev mätta! Vi kastade oss i soffan och pustade ut lite, sen började vi sjunga singstar. Alltid så kul att sjunga med Sara! Det blev lite sent så Sara sov över. Var ju helt säker på att jag skulle träffa henne på morgonen idag eftersom Lucas vaknat så tidigt sen vi bytte till vintertid (ja jag vet, klart han gör det) men idag sov han minsann till halv åtta! Jätteskönt. Men det innebar att jag missade Sara, hon hade gått när jag gick upp för att kolla.
Hade lite huvudvärk så Micke var snäll och gick upp med Lucas fast han är sjuk, så att jag fick sova. Sov till tio, det var grymt skönt!

Efter frukosten idag bakade jag en sockerkaka och gjorde negerbollar. Vajb skulle komma på besök och det är ju alltid trevligt att bjuda på något. :) Och alltid kul att få baka lite!
Lucas verkade så trött efter att jag bakat så jag provade att lägga honom på mage på soffan. Och det verkar som att han gillar det här nya att sova på mage, för efter bara några minuter lade han ner huvudet och somnade. Sen sov han i över en timme, så länge brukar han aldrig sova dagtid, när han sover på rygg. När han vaknade verkade han återigen så himla utvilad och glad, så kul att se!



Runt två kom Vajb och då började vi kolla på Desperate housewives. Det är så himla bra!!!! Totalt hann vi med tre avsnitt, wunderbar! Så fikade vi lite samtidigt. Åt nog lite för mycket sockerkaka för jag kände mig inte ens hungrig sen, fast klockan var fem. Värmde resterna av köttfärssåsen från igår så åt vi det till lite nykokt spaghetti.
Sen drog Vajb, hon skulle iväg och dansa streetdance. Micke och jag har kollat på Prison break och nattat Lucas. Han är så duktig nu, han dricker en hel portion välling utan problem! Så skönt, för det betyder att jag kan gå på bio eller nåt sånt någon kväll! Hurra vad skoj! Han somnar själv i sin egen säng nu oxå, med sin nya snuttefilt (min tröja).
Snart börjar CSI Miami, då får jag se min kära Horatio igen ;) Sitter här med en värmepåse mot halsen, har sträckt mig eller något för jag har haft jätteont på vänstra sidan av halsen i tre dagar nu, och det blir inte bättre, tvärtom. Har provat Zon men det hjälper inte. :( Kände mig till och med lite yr nu, vet inte om det beror på halsen eller något annat.. men det känns lite skönare med värmepåsen i alla fall. Om det inte blir bättre måste jag gå till läkaren, för det är inget kul att ha ont så fort man vrider lite på huvudet..

Imorgon ska vi kolla på ett radhus i Haninge och leta fler bildelar!
Avslutar med en film på Lucas när han/vi leker med klossar. Han gillar helt klart att bli lite skrämd :)



RSS 2.0