PernieBernie

Thailand-pussel

Idag började jag jobba igen. Kände inte alls för att åka till jobbet i morse kan jag säga... men när jag väl kom dit så var det ganska roligt!
Hade en kurs för slot attendants, det är de som jobbar med spelmaskinerna, och nu ska de lära sig lite om bordsspelen. Idag lärde jag dem tre spel och så fick de prova att deala själva vilket de tyckte var skoj. Imorgon blir det roulette för hela slanten!
Hade tvingat Micke att hålla Lucas vaken tills jag kom hem från jobbet så att jag skulle få pussa och krama lite på min älskling. Saknar honom jättemycket när jag är borta från honom!!! :(
Kvällen har jag spenderat med att hjälpa Vajb att leta billiga flyg till Thailand i januari. Vilket pusslande! Men nu har vi hittat nåt som verkar bra så det ska nog ordna sig. Så roligt att hon ska följa med, hoppas det är några fler som är sugna på semester/bröllop i januari???!!!
Det kommer bli underbart!!!!

Nu ska jag kolla klart på Batman på tv och sen sova. Skulle vara skönt att känna sig lite utvilad imorgon för en gång skull...

Barnfri shopping

Idag var det jobbigt att lämna Lucas på dagis. Han blev jätteledsen och bara grät och sträckte ut armarna mot mig.. :(
Men jag försökte att inte visa att det gjorde ont i hjärtat på mig så jag pussade och kramade honom och sa hej då och sen gick jag. Tror att det gick bra ändå.
Pedagogerna har konstaterat att Lucas är en "inne-kille". Idag var det väldigt kallt ute så de skulle dela på gruppen och låta några gå in och leka, och då skulle Lucas få gå in. Det blir den längsta dagen på dagis idag, ska inte hämta honom förrän kvart i tre!!!!!
Men eftersom jag har så mycket tid att göra precis vad jag vill så tänkte jag åka in till stan en sväng. Ska möta upp Vajb och leta byxor, skulle behöva ett par jeans.

Insåg hur stor vår lilla kille blivit idag, han såg så vuxen ut i sin skjorta och jeans!



Ha en bra dag allihopa!!!

Bildextra från äventyrsbadet

Hallå!
Igår var Vajb, Lucas och jag i Huddinge och badade. Efter dagis så klart, det hade gått bra på dagis igen vilket är skönt. Igår åt Lucas lunch där för första gången :)
Det var mysigt att bada, även om det var mysigare när det var mindre folk som sist. Vi käkade i cafét i simhallen och jag blev (förmodligen) stucken av en geting för första gången i mitt liv! Det bara stack till när jag skulle torka mig och sen gjorde det ASONT jättelänge. Var helt rött och svullet, fy fan! Här är en bild så ni förstår hur illa det var    ;D



Lucas älskar verkligen det där stället, igår ville han åka den största rutschbanan om och om igen... Vajb och jag fick turas om att åka med honom. Kolla här när Vajb åker med honom



Här är lite bilder från badet, jag var duktig och fotade lite innan jag plaskade själv :)

    

     

     

Idag var det dagis igen och det hade gått bra. Pratade med personalen och de trodde att inskolningen ska vara klar på fredag. Annars har vi haft en lugn och skön dag Lucas och jag. Handlade på Willys, Lucas sov i två timmar, vi promenerade till fåglarna och matade dem och sen har vi lekt lite mellan middag och bad.
Imorgon ska Lucas vila på dagis så jag ska inte hämta honom förrän halv två! Oj oj hur ska det gå utan min lilla plutt så länge?! Ha ha ja vi får väl se....

Avslutar med några bilder från häromdagen när jag och mina killar bakade kladdkaka. Första gången Lucas hjälpte till att baka och det ÄLSKADE han. Både att röra, provsmaka och att slicka tallriken ;)

     

     

PS. Idag var min kompis Caroline med i TV. Jag satt bänkad och var jättenervös innan det satte igång, nästan som att det var jag själv som skulle vara med i tv-soffan ha ha! Här kan ni kolla om ni missade det i morse. DS.

Kändisbarn på vårt dagis :)

Idag var vi på dagis igen och det gick jättebra!
Kom dit vid nio och idag skulle de vara ute och leka lite. Jag vinkade hej då till Lucas och gick sen in och satte mig i personalrummet. Vid elva kom Lucas in med en av pedagogerna, då blev han jätteglad när han såg mig!
Han hade lekt järnet ute på gården och försökt ta de äldre barnens leksaker, så de tyckte han var en liten tuffing :)
Imorgon ska vi stanna och äta lunch på dagis oxå, det blir spännande.
Känns så himla skönt att det gått så bra och att han inte är en sån där hysterisk unge som gråter hela dagarna, det verkar finnas några såna...
Har jag berättat vem som går i samma grupp som Lucas? Pernilla Wahlgrens son Theo!!! Ha ha jag blev så full i skratt när jag såg det eftersom jag läser hennes blogg och hon alltid har varit en av mina idoler. Kommer ihåg när jag var sju år, då äääälskade jag Pernilla W och fick i 7-årspresent (är inte helt säker på åldern) att gå på hennes konsert i Karlshamn tror jag det var. Åh vad jag var lycklig då!! Och nu går hennes son i samma dagis som min son!! Han är född två veckor före Lucas så de är verkligen jämngamla.

Micke började skolan idag, kul för honom tycker jag för han har längtat. :)
Lucas och jag passade på att vila på eftermiddagen, vi sov nog lite för länge till och med.. Vajb kom hit och vi käkade spaghetti och köttfärssås och så kollade vi på tv. Imorgon ska vi träffa Vajb igen, då ska Lucas hon och jag åka till det där mysiga badet i Huddinge igen. Ska bli skoj!!!


I tidningen igen

Det har varit en lugn och skön helg.
Igår var vi ju i stan och fikade med Maria och Angelica. På kvällen käkade Micke och jag kycklingfajitas och kollade på den nya serien Fringe. Mitt i soffmyset ringde de efter Micke så han fick åka iväg och jobba. Jobbigt men bra ändå.
Lucas är fortfarande supersnorig men har inte blivit värre, det är bara att hans näsa rinner och så hostar han lite på nätterna. I natt vaknade han kvart i fem och var vaken till kvart över sex... stackarn!
Micke kom inte hem förrän halv sju eller nåt sånt så hela familjen var jättetrött. Därför var det skönt att vi gick och vilade när Lucas skulle vila.
Vi sov i TRE timmar!!!!! Ha ha det var jätteskönt faktiskt.

Idag har jag varit onyttig, var så länge sen jag bakade så jag slängde ihop en kladdkaka. :) ÅH vad gott det var!!
Efter att Lucas somnat hade Micke och jag en liten kräftskiva. Jag älskar verkligen kräftor, njuuuuter när jag äter det.

Förresten, var det någon som såg oss i Aftonbladets söndagsbilaga idag?! Vi var med i ett bråk-reportage som Caroline hade gjort. Jättefint! Här är bilderna som snälle fotografen mailade mig häromdagen, det är samma som i tidningen.


Bråkbilden



Den glada bilden :)

Vi är jättenöjda så det gjorde du bra Caroline :)

Imorgon är det förhoppningsvis dagis igen, om inte Lucas är sämre. Har inte så mycket mer att rapportera, nu ska vi sova! Är som vanligt trött............

Snorig lördag

Godmorgon!
Idag skiner solen och vi är lediga :) I alla fall Lucas och jag, Micke jobbar.
Man har hört om att dagis gör så att alla barn är sjuka hela tiden och nu har vi redan förstått att det stämmer.
Lucas är redan snorig!!!!
Det började igår så vi lade honom för att sova en halvtimme tidigare. Men efter två timmar vaknade han och var helt förstörd. Han grät och grät och snorade och hostade.
Var helt säker på att jag skulle få stanna inne med honom idag men efter att vi fått honom att somna om efter någon timme igår så sov han hela natten och idag känns han ändå pigg. Hans näsa rinner jättemycket men han har ingen feber och är precis som vanligt i humöret. Därför tänker jag våga mig ut ändå idag!

Ska strax promenera till Ropsten för att få Lucas att somna i vagnen och sen ta bussen in till stan.
Där ska jag träffa Maria och Angelica och fika, det blir kul!!

Ha en mysig lördag!!

Dagispremiär!

Igår var första dagen på dagis för Lucas!
Det var Lucas och en tjej som heter Ebba som började igår. De flesta barnen i gruppen Rådjuret som Lucas ska gå i var ute på gården och lekte så det var lugnt inomhus.
Det var meningen att Micke och jag skulle hålla oss undan så mycket som möjligt så vi satte oss vid ett litet bord vid en vägg och kollade på Lucas som direkt sprang in och började leka med alla saker. Den första kvarten tittade han inte ens åt vårt håll och sen brydde han sig inte om oss så mycket heller.
Vilken lättnad! Ena fröken sa att hon tyckte han var en kavat liten kille som inte brydde sig om mamma och pappa :)
Efter ungefär en timme gick vi hem och vi var alla väldigt nöjda.
Idag var det dags igen, Micke jobbade så det var bara Lucas och jag.
Fick vara inne och leka idag igen och det gick lika bra idag. Imorgon ska jag gå iväg en stund, till ett annat rum eller ut på gården bara, för att se hur det funkar. Ska bli spännande!

Här är några bilder från igår och idag.

     
På väg till dagis och sen full fart bland leksakerna på dagis

Igår efter dagis och lunch åkte vi in till stan. Träffade Vajb och köpte pyjamas och ryggsäck till Lucas. Fikade på Åhléns. Lucas fick promenera och tyckte det var jätteskoj, och han älskade att åka rulltrappa inne i affärerna :)

  
Stolt liten kille som får promenera bredvid pappa

Avslutar med lite bilder från de senaste dagarna.


  
Köpte en badrock i fleece åt Lucas på rea som han är hur söt som helst i.


Vår lilla älsklingskille :)


Ute i regnet idag



Skön stil framför tv:n, reklam är skoj





Plask!

Känner mig väldigt nöjd efter gårdagens extrapass på jobbet. Var grymt lugnt, var på pokern med Johan och allt kändes lite bättre efter allt depp på sistone.
Tack för alla gulliga och peppande kommentarer, ni är för söta! :) Blir så glad när jag inser vilka underbara vänner jag har!!

Är väldigt trött idag, antagligen för att jag inte är van vid att jobba så mycket. Men nu är jag ledig till nästa lördag, väldigt skönt. Imorgon är det ju premiär för dagis, känns jättespännande! Blir väl inte så lång dag imorgon, ska bara dit och besöka stället tror jag.
Hoppas hoppas hoppas att Lucas tycker det verkar spännande!

Idag var hela familjen ledig och vi ville hitta på något roligt tillsammans. Bestämde oss för att åka och bada någonstans eftersom vi aldrig gjort det med Lucas. Känns lite lättare nu när han kan gå..
Visst är det lite märkligt att det inte finns ett enda riktigt äventyrsbad här i Stockholm?! Visst, det finns ju Sydpoolen i Södertälje men det är ju som sagt Södertälje det, tar ju ändå en stund att åka. När jag googlade hittade jag Husbybadet och Huddingehallen, efter lite läsande om dem så bestämde vi oss för Huddinge. Det verkade så mysigt och skulle finnas ett äventyrsbad för barn mellan 0-8 år.

Och ÅH vad mysigt det var!!! Först var Lucas lite avvaktande till vad det var för ställe, men efter ett tag tyckte han det var jätteskoj att plaska! Han bara skrek rakt ut eftersom han var så exalterad :D
Det var som tre små bassänger, i den första var det jättelågt vatten för de minsta, sen en mellanbassäng och en större. Där var det precis så att Lucas kunde stå men om han ramlade hamnade han under vattnet. Det hände flera gånger och då trodde vi att han skulle bli jätteledsen men det var inte alls några problem! Han bara hostade lite och ville sen fortsätta leka.
Det var en massa gulliga djur i bassängen som sprutade vatten och så kunde man krypa igenom vissa av dem. Det fanns till och med en liten mini-bubbelpool, den var så söt!
Tog inte med kameran men här är några bilder från deras hemsida.

                 

Det kostade 40:- att gå in för vuxen och gratis för barn under sju år. Vi kan verkligen rekommendera ett besök där om ni har barn för det var superskoj! Micke och jag hade oxå skoj eftersom vi turades om att åka vattenrutschbana, det var grymt länge sen man fick åka sånt!

Efter badet åkte vi hem till Mickes pappa och Gunvor som bor precis bredvid simhallen. Där grillade Mickes pappa åt oss och så åt vi god middag innan vi åkte hem och lade Lucas.
Ska strax sova jag oxå eftersom jag är så himla trött....

Håll tummarna för oss på dagis imorgon :)

Trött=deppig?

Är inne i en jätte-depp-period just nu.
Jobbade min sista natt igår och hade en av de värsta nätterna på länge.
Var ju så trött efter att ha gått upp kl 8 på morgonen efter förra nattpasset vilket inte lär ha gjort saken bättre.
Kändes som allt gick fel på jobbet. Hände en massa på pokern som gjorde att jag kände mig helt värdelös.
Ingen kul känsla.
Mår inte så mycket bättre idag men det går nog över snart. Har beklagat mig för Micke som har peppat mig lite, det är väl bara en period just nu som jag måste vänta ut.
Och så måste jag lära mig mycket mer om poker, för jag hatar att inte ha koll på saker på jobbet. Efter mammaledigheten känns det som jag har glömt bort så mycket och jag har inte jobbat tillräckligt mycket för att komma in i det igen.

Hoppas det känns bättre imorgon.

Nu ska jag sova, imorgon ska jag jobba ett extrapass....
(Sorry för deppet)

T.R.Ö.T.T.

Nu har jag jobbat i två nätter vilket har gått bra. Gick och lade mig fem i morse och så vaknade jag vid 8 av Lucas. Micke jobbar idag (7-16) så jag har inte fått sova tillräckligt. Först tre timmar och sen två timmar när Lucas vilade.... är väldigt trött just nu. Men jag måste åka och jobba snart igen, bara hoppas att natten kommer gå fort. Om jag har tur får jag antingen deala eller vara brush, då kommer det gå bra :)

Hinner inte skriva mer just nu, ska gå och laga mat tills Micke kommer från jobbet.
Idag blir det spaghetti och köttfärssås :)

Kram!

Söt som en gris

Idag är min sista lediga dag, imorgon jobbar jag igen.

Imorse gick vi upp och städade och det behövdes verkligen! Känns inte som vi har städat ordentligt på hela semestern, nu är det skönt att det är gjort. :)
På förmiddagen kom en fotograf från Aftonbladet hem till oss och fotade oss. Det var för en artikel som Caroline skrivit om hur par bråkar, vilken vi alltså ska medverka i.
Man tänker inte riktigt på hur mycket förberedelser det kan vara för att ta ett foto men herregud! Fotografen flyttade på lampor, blommor och fotografier, tog ner tavlor, drog undan gardiner och öppnade fönster! Ha ha det var lite roligt faktiskt. Sen tog vi bild på hela familjen i soffan när vi skrattade och lekte med Lucas. Det var bild ett.
Bild två skulle föreställa Micke och mig bråkandes. Det var jättesvårt att spela, vi blev lite fnittriga då och då men jag hoppas det blev någon bra bild ändå. Fotografen verkade nöjd i alla fall :)
Vi bad honom maila några bilder till oss, hoppas han kommer ihåg.
Det ska komma i Aftonbladets söndagsbilaga, när vet jag inte, men jag ska berätta när jag vet om ni vill kolla :)

Idag har Lucas lärt sig att klättra upp själv i sin rutschkana! Jag är oerhört stolt över honom, han lärde sig direkt!
Jag visade bara hur han skulle sätta upp benen på stegen och han klättrade upp och satte sig direkt. :)
Helt otroligt om du frågar mig ;)

Här är en film på när han klättrar upp och åker.



Filmade en annan på när han går från hallen till rutschkanan oxå, tänkte lägga upp den på Lucas blogg om ni vill se.

När vi var i Las vegas hösten -06 låg ju Lucas i magen och då hade vi ingen aning om ifall det var en kille eller tjej (även om jag hela tiden trodde på en kille). Ändå kunde jag inte låta bli att köpa ett set med morgonrock, tofflor och skrubbsvamp föreställandes en rosa gris!
Jag älskar ju grisar, thats why :)
Micke har protesterat när jag velat prova morgonrocken på Lucas, den är ju trots allt rosa, men ikväll när Micke var på jobbet passade jag på.
Mest för skojs skull, kolla vad söt han blev! Kommer dock inte använda den, rosa är inte riktigt Lucas färg ändå :p



Nä nu mina vänner är det snart dax att sova, ska bara kolla lite mer SATC innan jag går och lägger mig :)
God natt!

Ordkonstnär

När jag var 13 eller 14 år började jag brevväxla med Caroline. Vi brevväxlade flitigt i flera år och blev goda vänner.
Vi hade en kul "rutin" med våra brev, varje torsdag lade jag på mitt brev till Caroline så att hon fick det på fredagen, varje måndag fick jag mitt brev av Caroline. Vi skrev varje dag, som en dagbok, innan vi skickade. I flera år.
Jag kommer ihåg känslan av att komma hem från skolan på måndagen och se Caroline-brevet ligga och vänta.
Det var en härlig tid! :)

Efter nåt år träffades vi och nu (när jag blivit så gammal) kan jag inte komma ihåg hur många gånger vi träffats, senast var när jag hade pokerskola för henne och åtta andra glada tjejer.
Caroline visste redan när hon var ung att hon ville bli journalist och jag tvekade inte en sekund på att hon skulle bli en framgångsrik sådan eftersom hon verkligen är en ordkonstnär.

Med facit i hand kan jag säga att jag hade rätt!
Hon är oerhört duktig och framgångsrik och nu har hon även skrivit sin första bok!!
Det KOMMER bli en bestseller så därför tänkte jag tipsa om den redan nu, så ni kan läsa den och vara bland de första. :)
Det är väl något att skryta med?!!!



Den heter "14 år till salu" och är en sann berättelse. Ni kan läsa mer om den här.
Den släpps 1 september tror jag.

Boken har även en egen blogg som ni kan läsa här.

Hörs det att jag är stolt? :D
Lägg namnet på minnet nu - Caroline Engvall. 

Jobbig natt

God morgon!
Idag var jag väldigt trött när jag vaknade för Lucas har inte varit snäll i natt. Han vaknade vid halv tre och ville över till vår säng. Inget konstigt med det, det händer i stort sett varje natt. Men han brukar somna om så fort han ligger bredvid oss.
Inte i natt.
Han satte sig upp och började prata och rabbla och krypa och klättra och jag vet inte allt han hade för sig. Trött var han INTE i alla fall! Till slut bytte vi blöja och gav honom en flaska välling. Trodde att det funkade ända tills han började dra mig i håret. Det är inte på ett snällt sätt, det gör så himla ONT! Och när jag tar tag i hans hand hårt och säger åt honom att sluta så skrattar han!! Jäkla unge alltså!
Till slut fick jag nog och vände på mig så jag låg skavfötters med de båda herrarna. Då såg jag i mörkret att Lucas gav sig på Micke istället, han låg typ PÅ honom. Ha ha om någon annan hade sett oss i natt så hade det nog liknat en komedi, men just då var det inte roligt. Till slut somnade han men då kunde inte jag somna om...... klj*%ji&#hjuh

För att vakna till så bestämde jag mig för att ta en promenad innan frukosten. Vi tog med lite halvgammalt bröd och gick till fåglarna. Jag älskar att mata fåglar, det är så mysigt. Och Lucas tycker det är skoj oxå :)

Nu ska snart Micke gå upp för han börjar jobba vid elva, så jag tänkte göra en smoothie till oss och duka fram lite frukost. Ha en bra dag!

Filmtips

Så var det måndag igen och jag är ledig. Idag var det min tur att ha sovmorgon, sov till halv elva vilket var jätteskönt!!
Micke var oxå ledig idag och därför hade vi bestämt att vi skulle åka och fixa pass till Lucas. Vi är ju ute i god tid men det är alltid skönt. Passet räcker ju ändå i fem år :)

Så efter lunchen drog vi till Solna polisstation. Hade läst på internet att det kunde vara mycket kö och att man helst skulle försöka vara där tidigt på dagen och undvika måndagar.
Ha ha där var vi ju smarta som åkte vid två en måndag :p
Men vi tänkte att vi kunde kolla hur lång kö det var i alla fall, annars skulle vi ta det en annan dag.

När vi kom dit var det inte en enda människa där!! Hur skönt som helst :)
Jag fick sitta på en pall med Lucas i knät och så hade jag en vit skiva mellan oss.
Gud vad han glodde på den där kameran när den rörde sig neråt för att komma i rätt höjd! Men det var ju bra, för nu blev det superbra bild. Han kollade helt in i kameran utan att vi ens försökte få honom att kolla dit :)
Om en vecka ska det vara klart, och vips så var vi 400:- fattigare...

Vi mellanlandade på McDonald´s på vägen hem för att ta nåt att dricka. Micke drack milkshake och jag som är på bröllopsdiet drack en cola light. Vi satt väl stilla i ungefär tre minuter, det var då Lucas åt ett äpple och drack sin äppeldryck vi hade med. Sen var det full fart, han ville utforska hela stället och nu fullkomligt springer han! Puh!

Vi hann precis till vår gård när det började spöregna. Hade tänkt gå till lekparken med Lucas men vädret stoppade oss så vi stannade inne istället. Jag dammsög och lagade mat. Idag blev det hemmagjort potatismos med röd pölse/korv. Det var första gången Lucas åt potatismos, i alla fall sen han började äta vår mat och med sina egna händer, och han älskade det! Han nästan slickade tallriken, han skrapade med skeden i alla fall :) Kul att han gillar mammas mat!

Jag glömde berätta att vi kollade på film igår. Vi såg "Forgetting Sarah Marshall". Hade typ inte hört talas om den innan men visste att den var gjord av samma killar som gjorde "Knocked up" och "The 40-year old virgin" vilka jag tycker är jättebra.
Och "Forgetting Sarah Marshall" var inte sämre. Den var helt underbar :)
Det är så sköna människor i de här filmerna, man bara sitter och myser och ler. I alla fall jag och Micke :)
Så om ni vill ha filmtips, se den! En mysig, rolig och riktig må-bra-film!



Ikväll såg vi en film till, nu när vi ändå är inne på filmtips!
Om ni gillar må-bra-filmer och lite äventyr tycker jag ni ska se "Fool´s gold". Inte lika bra som "Forgetting..." men  ändå  sevärd :) Och Kate Hudson/Matthew McConaughey är så gulliga tillsammans!


Nu blev det visst Filmkrönikan här! :)

Nej nu måste jag gå och lägga mig, det är Mickes tur att ha sovmorgon imorgon plus att han jobbar i tio timmar....

Sov så gott och stor kram!



Muffinsrecept

Marina ville ha recept på muffins så jag tänkte lägga ut mina två favoritrecept på muffins här.
Båda är supergoda :)


Dumlemuffins
   
          14 st  Stora

2 dl socker
125 g margarin                                               
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl 
1 ½ dl mjölk
14 st Dumlekolor


Vaniljströssel
1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör


Sätt ugnen på 225 grader. Vispa socker och matfett poröst, tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
Rör ner mjölblandningen samt mjölk och blanda till en smet.
Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg en dumlekola i vardera muffinsform.
Blanda alla ingredienser till strösslet och strö detta över muffinssmeten i formarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.



Dumlemuffins




Kladdkakemuffins                 ca 15 st  Små

100 g margarin el smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ veckade pappersformar på en plåt.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna, fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.


Kladdkakemuffins



Hoppas det smakar!!



Fast i pokerturnering

Det här är alldeles för sent för mig att vara uppe egentligen, men jag fastnade i en pokerturnering. Började spela en freeroll (limit razz!!) och insåg precis att det bara är 88 priser. Priset är dessutom att få spela en annan turnering... Så nu sitter jag här och försöker förlora, det borde väl inte vara så svårt? :)

Micke är på fest så jag är ensam i soffan ikväll. Efter jobbet var jag hos Pär och Cia på söder där festen är och hämtade Lucas. Han var jättetrött så vi åkte hem nästan direkt och Lucas somnade fem minuter efter att vi kommit hem.
Sen dess har jag kollat en massa Sex and the city (är på femte säsongen nu!) och spelat poker som sagt.
Men nu måste jag verkligen gå och lägga mig, det är ju jobb imorgon oxå!

God natt

08-ornas dag :)

Första morningpasset avklarat. Var lugnt på jobbet idag, höll på att somna på rouletten sista timmen.
Insåg att jag jobbar med ett skojigt gäng :)
Eftersom det är 080808 idag så hade vi en massa jippon på casinot. Delade ut pennor och nyckelband till höger och vänster och så kunde man visst fika för 8kr.
Efter jobbet mötte jag mina älsklingar vid centralen. De hade varit på söder och lunchat och umgåtts med Per och Kia hela dagen, så Lucas var rejält trött. Bara att åka hem och ge honom välling och lägga honom. Han somnade direkt :)
Sen har Micke och jag ätit varma mackor och nu ska jag kolla OS-invigningen, missade ju den eftersom jag jobbade så det är ett sammandrag nu.
Imorgon är det jobb igen..
Ha en bra kväll!

Drama mitt på ljusa dagen

Jag berättade ju igår om mannen vi såg med automatvapen vid sergels torg?

Här kan ni läsa om vad som hände.

Läskigt :)

Ringen är fixad

Dagarna går så fort när man är ledig! Nu är det redan kväll och snart dax att sova..  men vi har hunnit med ganska mycket idag.

Vi drog ju in till stan efter lunch. Var som vanligt mycket folk i stan, ännu mer pga vädret antar jag.
Lucas ville gå själv, inte sitta i vagnen, så det tog sin lilla tid. Vi gick till Albrekts guld och där insåg jag att det var två ringar som jag verkligen gillar. Provade båda och kunde verkligen inte bestämma mig, så vi tog en runda förbi gallerian medans jag funderade. Micke åt muffin med mjukglass, jag åt en yoghurtglass utan fett och socker :) Köpte batterier på Clas Olsson och sen gick vi mot Albrekts igen.

När vi kom till övergångstället vid Åhléns såg vi att det stod en massa folk och glodde i samlad trupp så vi stannade till lite för att kolla vad det var som hände. En kille satt på marken lutad mot busskuren på andra sidan gatan och bredvid honom stod en kille med ett automatvapen!
Såg jättekonstigt ut att så mycket folk stod runtomkring men vi ville ju inte stanna och kolla. Kändes jätteläskigt, Micke trodde det var gisslandrama och jag trodde på filminspelning, men det var inga kameror vad vi kunde se.
Vi gick i alla fall i rask takt förbi allt och tillbaka till guldsmeden.

Där lyckades jag äntligen bestämma mig!!! Nu har vi köpt ringen, den bor här hos oss nu :)
Det var kampanj så den var 2000:- billigare än vanliga priset. Vi ska vänta med att gravera in datumen till efter bröllopet, man vet ju aldrig om datumen ändras eller nåt sånt. Här är några bilder som jag har tagit själv på den.

       

Jag är supernöjd, det är den finaste ringen jag har sett och jag tror jag kommer känna mig nöjd med att bära den. Den passade även bra ihop med förlovningsringen och det är ju viktigt. :)
Nu är det bara trist att jag inte får ha den på mig förrän i januari....

När vi köpt ringen åkte vi till Willys här på Lidingö och handlade. Var hungriga när vi kom hem så jag lagade fläskfilé med curry och banan och ris som vi åt.
Sen tog jag ett jättehärligt bad. Fick en massa Lush-produkter i 30-årspresent av Mickes pappa och Gunvor, så jag provade en bit av bubbelbadstvålen.
Den ser ut så här

The comforter

Och blir så här
   
Coolt att den blir helt rosa under skummet tycker jag!

Om ni inte provat en sån där bubbelbit så rekommenderar jag det, hela kroppen blir helt len och underbar :)

Efter att Lucas badat och druckit välling så lade vi honom för att sova. Sen kollade vi på Hancock.



Den var helt ok. Actionfilm och lite humor, sån där film som känns lagom ibland. :)

Lucas var hur söt som helst idag, fixade håret på honom som jag alltid gjorde förr. Kolla vad snygg han blev



Han är så stor, förstår knappt vad som hände!
Många jag pratat med på sistone frågar om han går nu och det gör han! Har bara glömt skriva om det ordentligt här på bloggen. Tänkte jag skulle filma nån dag och visa er när han går. :)

Nä nu är det sent, måste gå och lägga mig nu. Imorgon jobbar jag, har tre dagpass framför mig så det känns inte så tungt.

Sov så gott!



Ledig och ringjakt

Nu har jag klarat av mina tre nätter av jobb och även en ledig dag. Det vill säga, idag är min sista lediga dag.. :(
Det regnar som vanligt så därför ska vi strax ta bilen in mot stan och leta ring. De har så mycket erbjudanden just nu så vi känner att det är bäst att kolla. Jag har ju sett en så fin ring på Albrekts guld, ska kolla in den noga nu :)

Ska försöka blogga mer när jag kommer hem. Puss!

Nattsudd

Är på jobbet. Första natten efter semestern, men det har gått ganska bra.
Är i pokerrummet med Marina vilket är väldigt skoj.
När jag kom till jobbet var det jättemycket att göra, kändes som jag sprang fram och tillbaka som en svettig kossa. Nu senare på natten är det helt tvärtom, sååå lugnt.  Men jag är lite förvånad över att jag inte är tröttare än vad jag är :)

Om en timme slutar jag. Har jag sagt att jag har börjat jobba 100% igen? Det har jag i alla fall, inget mer soft schema a la 75%  här inte.. men det får väl gå ett tag. Om två veckor börjar Lucas på dagis och Micke börjar plugga om typ tre veckor. Kommer alltså bli en stor förändring för vår lilla familj! Men jag tror och hoppas det kommer gå jättebra!

Nu börjar det bli ljust ute... och nu ska jag jobba sista timmen.

Tack för de positiva kommentarerna om klänningen!! Vet inte än om det är den jag ska ha, men det känns skoj att ni tycker den passar. Det tycker nog jag oxå egentligen, måste kolla lite till bara. :)

God natt!

Klänningen

Fick ett önskemål av Caroline om att visa fynd-klänningen på mig. Inte världens bästa bilder men här är den!

     

Nu då, vad tycker ni? Är den för enkel/vanlig att gifta sig i??

Fynd

Idag är sista dagen på semestern. Vädret ska inte bli nåt vidare även om det ser helt ok ut just nu, så det får bli en riktigt lugn hemma-dag. Planen är att både Lucas och jag ska gå och vila snart. När vi vaknar blir det promenad och sen åka till Willys och handla. Micke jobbar till 17 så jag tänkte ha middag klar tills han kommer hem och sen blir det nog en lugn myskväll i soffan med film och godis. Imorgon börjar både jobb och diet!

Igår var Vajb här och vi var vid Kottlasjön och badade. Kottlasjön är mycket mysigare än Fågelöuddebadet dit vi åkt förut. Mycket mindre och bättre strand.

     

När det började komma regnmoln på himlen packade vi och drog hem. Gick och kollade på rean här i centrum, jag hittade en bikini som jag gillar jättemycket! Inte ofta jag hittar en storlek som passar mig..


Den blir fin i Thailand :)

Sen hittade Vajb en jättefin vit klänning åt mig! På rean dessutom, hon hittade oxå en klänning och det var tag2betalaför1 så det blev 50:- per klänning! Ha ha vore det inte komiskt om jag bestämmer mig för att ha den på bröllopet, en klänning för 50 spänn?! Så här ser den ut, väldigt enkel men jättefin! Och det är ju enkelt jag är ute efter..


Vad tycker ni??


Efter att vi fyndat gick vi och köpte lite vitt vin och sushi som vi gick hem och åt. Supergott!
Sen gjorde Vajb slingor på mig. Det blev lite ljusare men vi funderar på att göra om det och lägga mer krut högst upp på huvudet. Vi får se, det är jättefint nu oxå.
Efter att Lucas somnat och Micke kom hem från jobbet kollade vi på Wanted, en ny film med Angelina Jolie. Jag tyckte inte den var så bra och jag somnade flera gånger... :)

Är inne i en Sex and the city-period, sträck-kollar på alla mina dvd-boxar. Just nu är jag på tredje säsongen, det är så bra och det känns som jag kan se alla avsnitt hur många gånger som helst!!! I love it!

Nä nu ser Lucas trött ut, dax att vila lite. Vi hörs!

RSS 2.0