PernieBernie

Pokerkväll

Vilket härligt väder det är idag! Undrar om våren är här nu?? Hoppas!
Igår jobbade jag dagpass och det var himla skoj.
Fick deala och det är mycket roligare än att inspecta som jag gör annars, så jag trivdes. Det är nordic masters på jobbet just nu och jag fick vara på pokern nästan hela tiden.
Första timmen stod jag dock i garderoben och det var skoj, det har jag aldrig gjort förut!
Vilken dröm det vore att få växla avdelning på jobbet, att få stå några timmar i garderoben och sen kanske sätta sig i kassan en stund, för att avsluta som slot attendant eller dealer. Vore grymt skoj men kommer nog aldrig hända.

I alla fall så slutade jag vid sju igår så jag hann hem innan Lucas hade somnat. Han är för go', världens bästa :)

Idag har vi haft massor att fixa hela dagen, nu är första gången jag haft fem minuter över till att blogga. Fast egentligen har jag nog inte tid med det ens, jag TAR mig tid helt enkelt :)
Hela familjen var uppe innan halv åtta i morse! Då började vi sätta ihop byrån som jag köpte i Vvik. Den blev fin, inte världens bästa kvalitet men man kan inte begära så mycket av en byrå för 400:- tycker jag... Skönt med lådor att lägga Lucas kläder i.
Vi käkade frukost och gjorde oss i ordning och sen packade vi in oss i bilen och åkte till Mickes farmor Gudrun. Hon bor i Jakobsberg, det är ju en bit dit.. Vi fick fika och gav henne telefonen som är hennes 80-årspresent. Hon fick en annan först men den var likadan som den hon redan hade, så vi bytte till en som passade henne bättre. Hon blev nöjd med den verkade det som :)

Sen sa vi hej då till henne och åkte till barkary. Ville kolla lite på Toys 'r' us, vet inte riktigt vad vi skulle köpa till Lucas i 1-årspresent. Jag tycker det vore skoj med en leksaksspis men det tycker inte Micke.. det slutade med att vi köpte en boll, ett träpussel och en sån där lekmatta i skumgummi. Får väl se om det blir nåt mer till honom.... jag blir helt galen i leksaksaffärer, tycker allt ser så himla kul ut och jag vill köpa ALLT! Ha ha det är tur att Micke är lite mer sansad än vad jag är, för han stoppar mig. Lucas kommer nog inte få några problem med att tigga till sig leksaker av mig när han väl KAN göra det.... :/ 

På vägen hem handlade vi på Willys och sen dess har vi städat och plockat här hemma. Lucas sover i vagnen, perfekt tajming av honom :)
Nu ska jag hoppa in i duschen, göra mig i ordning lite och sen ska jag nog ner till systemet och köpa några cider. Det är ju pokerkväll här ikväll, eller i lokalen på gården rättare sagt! Ska bli jätteskoj, hoppas det kommer många och att det blir en lyckad kväll. Och att jag vinner lite pengar, har egentligen inte råd att spela bort en massa...
Håll tummarna för mig!!

Snart kommer Mickes mamma Annika och en kompis till Micke, Nick, som jag aldrig träffat. Vi ska käka och börja fixa i lokalen, resten av folket kommer väl till turneringen börjar vid 19. Annika ska vara barnvakt åt oss här hemma, det blir grymt smidigt för om Lucas vaknar och är ledsen eller nåt så är vi ju bara 50 meter bort. :)

Let the game begin.

I'm in love

Innan jag sover måste jag ju bara berätta vad jag köpte igår...
Var på stan med Linda och skulle egentligen inte shoppa något, men så gick vi in på Wedins. Och där hängde den.

Väskan med stort V. Blev störtkär direkt och började dregla över den :) Tyckte den var lite dyr, egentligen är den väl inte det men jag är ju från småland och brukar inte köpa väskor som kostar mer än 200:-, men Linda hade några bra argument till varför jag skulle köpa den och jag kunde inte annat än hålla med!!! ;)
Så jag köpte den :) Kändes som värsta impulsköpet men jag har inte ångrat mig än, är så himla kär i min nya väska!!!! Gillar allt med den; storleken, färgen, modellen, facken inuti och utanpå och axelremmen.
Här är den.

image801


399:- hos Wedins.

Back in town

Nu är vi hemma igen! Känns bra och ska bli grymt skönt att sova i sin egen säng igen :)
Har haft en jättemysig vecka i Gamleby med mycket god mat och godis, alldeles för mycket egentligen. Men det är ju bara påsk en gång om året ;) Funderar just nu på om jag ska börja med någon diet i dagarna, får se vad jag ska hitta på... Vet bara att jag vill gå ner några kilo och må bättre än jag gör just nu efter att ha ätit så mycket.

Kollade precis på Jennies blogg och såg att det var JAG som vann hennes tävling!! Hi hi vad glad jag blev! Jättefina grejer var det oxå. HURRA för det!

Lucas sover och jag har precis kollat på Barnmorskorna på tv. Grät en skvätt så klart, så många känslor som kommer fram och jag kom verkligen ihåg hur det kändes. Mysigt program tycker jag det var.

Tänkte lägga in lite bilder från Gamleby men det är så segt just nu, fixar det imorrn istället.
Nu ska jag stänga av datorn och mysa lite i soffan innan jag sover.
Puss på er!

Tävla med Jennie!

Var precis inne på min kompis Jennies blogg och hon har just nu en kul tävling. Jag vill gärna vinna, så håll tummarna för mig om du inte tävlar själv :)

image800




Tävlar gör du här.

Glad påsk!

Ska fika precis men tänkte bara önska er glad påsk!
Vi har precis varit i centrum och handlat lite och i eftermiddag ska vi på påskmiddag/fest i Heda. Kommer visst mycket folk, ska försöka fota lite :) Ska bli jättekul!
Var inne i Västervik igår. Först träffade Lucas och jag pappa och farmor, sen var vi hos Helen en sväng och till sist var vi förbi Linda och hälsade. Fast då sov Lucas i bilen så vi gick aldrig in, hon kom ut och hälsade på oss på gatan istället :p
Ska försöka ta mig in till Vvik en dag till innan vi åker hem...
Nu blir det te och kakor :D

Stor påsk-kram till alla!!!!!

Skärtorsdag i Gamleby

Det är idag man klär ut sig till påskkärring väl? Tror jag skippar det, men man kan ju hoppas på att få se nån liten söt gumma nere i byn :)

Nu är vi i Gamleby. Här är allt sig likt, lugnt och skönt.
Vi kom ju igår men jag orkade inte skriva nåt då och det hände saker hela tiden kändes det som. Vi var i leksaksaffären och där köpte mamma badleksaker till Lucas som var jätteroliga. Sen drog vi till Heda där Leffes bror bor med fru och barn och hund och katter. Lucas har inte träffat så många hundar i sina dagar så jag var jättenyfiken på hur han skulle reagera på Fritte som är deras fina hund. (Labrador tror jag han är men jag är inte säker.)
Har insett mer och mer att Lucas är ganska "tuff", dvs han är inte så där blödig som en del barn är. Räcker ju med att man tittar på en del så börjar de gråta.. skönt att inte Lucas är sån!
Gick ner på knä med Lucas i famnen och Fritte kom så klart fram direkt och gav Lucas en stör blöt puss! Ha ha det såg jättekul ut, Lucas gjorde värsta grimasen och jag trodde först att han skulle bli ledsen, men han tyckte bara det var spännande! Han kollade efter Fritte hela tiden och ville ner och klappa på honom :)

Senare på kvällen badade vi Lucas i mamma och Leffes stooora badkar, och då kom Jens (Leffes andra bror) med sin hund Petter (en svart tax). TVÅ hundar på en dag, det ni!

Efter badet satt jag i soffan med Lucas i knät och torkade honom. Dvs Lucas var helt naken. Ni kan ju tänka er vad som hände...? Kände något vått och varmt mellan mina ben, och det var inte lite kiss som kom- men inte från mig! Jag blev verkligen plaskvåt så det var bara att byta kläder. Mamma var snäll och slängde in mina byxor i tvättmaskinen direkt :)
En olycka händer så lätt.

Lucas är fortfarande förkyld men han är lite bättre. Näsan rinner fortfarande och han hostar mycket på natten. I natt vaknade jag av att han hostade jättemycket och han slutade aldrig, så jag väckte honom och gav honom lite vatten och lade en filt under hans kudde så att han skulle ligga högre med huvudet. Men då somnade han ju inte om så klart... Slutade med att vi var vakna i två timmar, mellan 02-04 och då hann vi dricka välling oxå. Sista halvtimmen låg Lucas i sin spjälsäng och jag i tältsängen bredvid och så hade jag pillat in lite av mitt hår mellan spjälorna så att Lucas kunde pilla i det... Kanske ska sova i bäddsoffan med Lucas i natt, får se om han sover bättre då.

Nu ska jag göra mig i ordning och gå ner i byn. Lucas vilar och mamma och Leffe jobbar, så jag tänkte ta Lucas i vagnen och ta en promenad till centrum där mamma jobbar. Hon slutar vid 14 så vi möter upp henne och handlar lite. Vet inte vad vi ska hitta på för nåt ikväll.

Kom på att jag glömt sladden till kameran hemma så det blir inga bilder den här veckan... får bli när vi kommer hem!
Glad skärtorsdag!

Trötta och sjuka

Ååååh vad jag är trött! Jobbade både sön och måndag natt och det är första gången jag jobbar två nätter i rad sen jag började jobba igen. Sjukt jobbigt. Var jättelugnt på jobbet oxå, hade ingenting att göra så tiden gick grymt låååångsamt.
Men nu är jag ledig i tio dagar! :)

Lucas är sjuk. Näsan rinner konstant, han hostar så fort han ligger ned och idag hade han 38,4 i feber. Hoppas på att han är lite bättre imorrn för då ska han och jag åka till Gamleby ju! Lyckligtvis brukar han sova nästan hela vägen dit i bilen så det ska nog gå bra.
Tycker bara det är så jobbigt när han är sjuk, man känner sig så maktlös! Kan ju inte förklara för honom varför hans näsa rinner eller varför jag måste torka bort snoret (han hatar när man gör det) och det gör ont i mig när han är så ledsen hela tiden. Han är ju en glad kille annars, vill att han ska bli frisk nu!!!

Har inte packat än, har inte orkat helt enkelt, ska göra det imorgon bitti.
Tydligen ska det snöa imorgon oxå, hur kul är det att köra bil då?... nä precis. Får ta det lugnt på vägarna, jag har ju dyrbar last :)

Fick bara sova till halv elva i morse eftersom Micke skulle jobba, så det är hög tid att jag går och sover nu....
Bloggar när jag kommer till Gamleby.

Kram!

Jobba är ett nödvändigt ont

Nyvaken. Halv sex på kvällen. Det känns lite konstigt.
Men nej, jag har inte sovit hela natten tills nu, jag har bara sovit två timmar för att orka jobba i natt..
Var ute och promenerade innan dess och åt lite mat, och nu ska jag bara på med krigsmålningen innan jag åker.
Känner inte för att jobba! Men man måste ju.

Rätt låt vann

Hello! Har ont i huvudet och är trött, ska nog strax gå och lägga mig.
Ville bara meddela att jag är nöjd med utgången av melodifestivalen ikväll! Hade flera favoriter men när allt kom till kritan så kändes det som att Perelli är en vinnare och låten/showen är fantastisk, så jag röstade två gånger på den.
Grattis till henne!
Och grattis till Andreas på jobbet som spelat ganska mycket pengar på Charlotte, nu kan han åka till Vegas :)

Står still i mitt huvud just nu så det är bäst jag slutar innan jag tråkar ut någon.
Vi hörs!

Mys-fredag

Idag känns allt ännu lättare än igår. Lucas verkar inte tycka det är lika obehagligt när benen sträcks framåt, bara lite. Han försökte till och med ställa sig upp med hjälp av bordet, han drog sig upp och hade bara fötterna i marken, men benen var vinklade som ett A kan man säga :)
Sjukt va?!
Vi har tagit det lugnt och myst hela morgonen. Har vilat en liten stund nu och ska börja göra oss i ordning, strax ska vi till hem till Maria och Stella i mammagruppen. Emma och Bella kommer oxå och sen ska vi ut och gå, det blir mysigt :)
Skriver mer sen och ska försöka lägga upp lite bilder från dagen då!

Ben & Jerry's

Skulle precis gå och lägga mig när jag kom att tänka på glass!
Såg på Vivo att Ben & Jerry's har fått en ny smak. Den låter som nåt för mig...
Lager av vaniljglass, virvlar av marshmallows och isbjörnar av vit choklad.

image799


Oh my god!! Hur gott låter inte det då??
Det blir definitivt en sån till på lördag :)



OBS! Hamnade på Ben & Jerry's icke-svenska sida, det finns ju så grymt många fler smaker i t ex USA... Gå in där om ni vill bli frestade... Varning! Man blir otroligt sugen :)

Första dagen utan gips

Har gått omkring med ett leende på läpparna hela dagen. :)
Helt plötsligt känns livet så enkelt.
Alla små vardagssaker som andra med bebis tar för givet är värsta lyxen för oss just nu. Byta blöja är så enkelt helt plötsligt, bära på Lucas är roligt, Lucas kan sitta upp i vagnen och kolla på allt som händer och han kan även sitta i vanlig matstol OCH i en kundvagn.
Vad roligt och mysigt det var att handla i dag med Lucas sittandes där i kundvagnen. Hans ögon var stora som bowlingklot, han tyckte aaaallt i affären var superspännande :D
Och jag kunde inte sluta le.

Det där med natt-skena var ju inga problem, Lucas vande sig direkt och sov hela natten utan problem! När han vaknade vid sju i morse var han så mysig och glad, och då tog jag ur honom ur skenan så han fick krypa lite i sängen. Han har även legat i skenan en stund på eftermiddagen när han sov. Funkar skitbra. Puh.

Hämtade gåstolen som varit utlånad idag, så den har Lucas oxå provat. Han kan fortfarande bara gå bakåt, men det är alltid något :)
Idag har han ställt sig på alla fyra hur många gånger som helst, ser jättecoolt ut! Han gjorde även ett försök att krypa med benen oxå, hittills använder han fortfarande bara armarna. Är så glad för att han verkar vilja ställa sig på knäna. Än är han för stel för det men om viljan finns så kommer han snart klara det :)

Idag har jag diskat, handlat, fixat lunch åt Micke och mig, shoppat två pyjamasar åt Lucas, lagat köttfärspaj, skjutsat Micke till jobbet, badat med Lucas, läst saga för Lucas och nattat Lucas. Man hinner mycket på en dag!
Jag har precis kollat på Brottet, det är grymt bra. Tycker synd om er som inte följer det, ni missar nåt!
Ska kolla inspelat Glamour nu och sen sova tror jag.

Tusen tack för alla gulliga kommentarer!!!

Av med gipset!!!

ÄNTLIGEN!!!!

Har inte så mycket mer att säga. Jo lite kanske :p

Allt har gått bra.
Lucas var ledsen när de sågade av gipset och vid röntgen men mellan det har han varit glad men trött :)
Röntgenbilderna såg bra ut så de skickade oss till S:t Görans för att hämta skenan som han ska sova i på nätterna. Efter att vi provat ut den tog vi med oss den och åkte hem. Sen badade vi :) :) :)
Lucas var jätterädd för vattnet först men det gick fort över som tur var. Sen tyckte han det var jätteskoj och plaskade som aldrig förr! Lägger in en film från badet här oxå så ni får se :)  (film från sågningen finns på Lucas blogg)

Här är lite bilder från dagen!!



I knät på mig och Micke, och så den hemska sågen...


Kolla här vilken glad kille utan gips!!!
image798

Bad-plask:



Han är så klart jättestel i benen och han gråter när man ska byta blöja och ta benen i "blöjgreppet" med en hand, så det har inte gått att göra så. Men läkaren sa att vi ska låta det ta sin tid och det kan ta några månader innan han är normal i benen. Vi ska inte göra någonting för att träna benen eller nåt i alla fall.
När vi kom hem lade vi ner Lucas på golvet för att se hur han skulle reagera, om han kunde krypa som han gjorde med gipset. Och det var inga problem!! Han kryper som aldrig förr, det är bara det att nu går det mycket lättare... två gånger ramlade han över från mage till rygg och såg döförvånad ut! Ha ha :) Han har även försökt ställa sig på alla fyra flera gånger under kvällen, så det kommer nog snart!

Nu sover han i sin skena. Var lite orolig för hur han skulle ta det, här blir han av med gipset och så lägger vi honom i en sån där skena direkt, men han var bara lite ledsen först och det gick över direkt som tur var. Hoppas han sover bra nu.

Är faktiskt oxå lite trött, var så nervös hela förmiddagen idag och det har nog släppt lite nu, så jag ska strax gå och sova.

God natt från en lycklig Pernie :)

1 dag kvar

Kan inte fatta att vi ska ta av gipset imorgon!!! Känns faktiskt helt overkligt. Känns som jag har myror i hela kroppen som far omkring och vet inte var de ska ta vägen, så förväntansfull är jag. Hoppas jag kan sova i natt bara... :)

Idag var jag på Lindex två gånger :) Först var jag och Lucas där en sväng, sen mötte vi Angelica som skulle ställa sin bil här hos oss när hon är i Åre över helgen, och så gick vi till Lindex igen. Känns som jag är en av deras bästa kunder ;)
I alla fall så har de så himla mycket snyggt där just nu! Provade lite toppar till mig själv men kände inte att det var någon som jag fastnade för så mycket att jag ville köpa. Ville ha så mycket till Lucas (som vanligt) men lugnade mig lite eftersom jag vill vänta tills gipset åker av för att se hur storlekarna sitter på honom. Köpte "bara" en tröja med krokodiler på, ett par mockasiner och en solskärm i militärmönster.  :)

Efter Lindex var vi på Vi och hälsade på Micke som jobbade och så handlade vi lite mat. Det blev tacos :) Kollade på det framför Gossip girl. Angelica tvättade lite här oxå. Precis när hon gått kom Micke hem.

Kollade ni på den nya serien på kanal 5 ikväll? "The starter wife" hette den, vinjetten kändes väldigt "desperate housewives"-aktig, eller hur?! Verkar helt ok, vet dock inte om jag ska följa den. Only time will tell :D

Ska nog spela lite poker nu :)

Nästa gång jag skriver är förmodligen efter gipsavtagningen, lovar att berätta allt om hur det gått då!

Håll tummarna för oss imorgon!!

2 dagar kvar

Vad skönt det är när hela familjen är ledig :)
Vi tog bilen och åkte in till stan, närmare bestämt till Fleminggatan på kungsholmen. Vi köpte vår förra bilbarnstol på Säkerhetsbutiken som ligger där och tyckte det var bra så vi åkte dit igen. Köpte till slut en Britax hi-way för 2295:-
Det känns jättebra! Nu vet vi att den är säker och kan sova gott om natten. Hittade datum på den stolen som vi köpte på myrorna och den var från -96. Tydligen ska inte en bilbarnstol vara äldre än tio år så vi slängde den i soporna :)
Är supernöjd med vår nya, tycker den är jättefin! Vi har inte provat den i vår bil än men det ska nog inte vara några problem hoppas jag.

image783
Så här ser den ut, fast färgen är tvärtom, dvs det gråa är svart och det svarta är grått :)

När vi köpt den och var på väg till bilen tittade vi in i en kinesisk affär där de hade mycket spännande. Köpte ett paket med räkchips som man ska tillaga själv. Efter att vi handlat på Willys åkte vi hem och lagade mat. Självklart blev det ju thaimat med räkchips :) Kyckling i röd curry och ris och så doppar man några räkchips i såsen, supergott verkligen!! Och så enkelt att laga. Och så blir det typ halva priset mot att köpa maten i någon thaikiosk :) *smålänning*

Shit vad bra Anna Pihl är nu! Jag är så klart glad för att den där Daniel verkar dum i huvudet eftersom jag fortfarande hoppas att det ska bli Anna och Martin igen. Han är ju sååå snygg och de passar så bra ihop! Ni som kollar på serien, håller ni inte med???!!???

image785

Tänk att det bara är en hel dag kvar med gips!!!!!! Är så glad så att det inte går att beskriva med ord. :D
Här är några bilder på Lucas som är tagna samma dag som vi fick gips för första gången. Det var i augusti.......
 
           



3 dagar kvar

Jobbade igår och kom hem tjugo i sex i morse. Vid sju vaknade jag när Micke skulle gå till jobbet och då var Lucas pigg och glad... sov alltså i en timme bara. Behöver nog inte förklara att jag var trött??
Lyckades få Lucas att somna om vid elva och sen sov vi båda två till två! Tur man har en snäll son i alla fall :)
Fyra timmar sömn totalt räcker så klart inte, är fortfarande trött.. och irriterad. Visst är det sjukt hur irriterad man kan bli när man är trött?!
Tröttheten gjorde att dieten sket sig idag, orkade inte stå emot och var jättehungrig, så vi gjorde egen pizza... vet inte hur jag ska göra med GI men jag ska försöka äta nyttigt i veckan som kommer så får jag se om jag ska köra GI ändå. Kanske inte, men vill fortfarande äta mindre skräp än vad jag gjort. Men vad svårt det är!

Imorgon är både Micke och jag lediga, ska bli grymt skönt. Kanske ska åka och kolla på bilbarnstol.
Nu ska jag ta det lugnt i soffan en liten stund innan jag går och lägger mig...

5 dagar kvar

Åh vilken härlig dag det varit idag!
Gick upp halv nio och gav Lucas gröt.
När jag en stund senare ställde mig på vågen och såg att jag gått upp ett kilo blev jag grymt less. Jag som varit ute och gått så mycket på sistone, mer än jag brukar! Fast visst, jag har ätit lite väl mycket godis på sistone och känner att jag inte mår bra av det. Är ganska säker på att jag är sockerberoende och det känns inte alls kul.
Därför bestämde jag mig för att göra något åt det idag.

Tänker köra lite diet nu så får vi se hur det går.
Provade ju GI-metoden för snart två år sedan och det funkade ganska bra för mig.
Gick ner 7 kilo på åtta veckor och mådde bra. Åt inget vitt socker alls på den tiden, det enda godiset jag åt var mörk choklad med över 70% kakaohalt.
Nu tänker jag inte köra GI lika hårt, bara första veckan för att "rensa" kroppen från de snabba kolhydraterna. Sen blir det någon variant av GI men jag kommer äta bröd och pasta. Fast fullkornsprodukter.
Det dåliga med GI tycker jag är att man inte får äta så mycket frukt, och det är ju gott att kunna göra lite fruktsallad till efterrätt när man inte får äta andra smarriga efterrätter, så jag kommer nog göra lite undantag ibland. Precis som jag kommer unna mig onyttiga saker ibland, t ex tårta på Lucas födelsedag :)  Vi får se hur det går! Ni får gärna peppa mig, och jag hoppas att jag kommer bli peppad av att skriva om det här, för då kan man inte slarva på samma sätt. Ni får vara mitt samvete :)

Jag började "mitt nya liv" direkt vid frukosten. Lagade äggröra och käkade en skål med a-fil med krossade linfrön. Supergott och man blir mätt!
Sen gick Lucas och jag en promenad på 50 minuter, det var underbart skönt väder.
När vi kom hem gjorde jag lunch till Micke och mig, han var hemma på sin lunch och käkade. Det blev kyckling med bulgur, sallad och avocado.
När Micke gått tillbaka till jobbet åkte Lucas och jag till Willys för att handla. Hann bara packa upp varorna när jag kom hem innan vi var tvungna att rusa till bussen. Åkte in till stan och träffade Maria och Angelica. Vi gick till ett fik på regeringsgatan och fikade. Jag drack bara en latte, ingen kladdkaka för mig inte :)

Åkte hem och lagade middag och mötte Micke som precis slutat. Till middag åt vi stekt laxfilé med sallad och keso och en god chili-och limesås. Gjorde klyftpotatis till Micke som inte ska behöva gå på tvingad GI :p

Sen skjutsade vi Micke till jobbet, han jobbar på pokerevent ikväll. Först jobb i charken på Vi hela dagen, ikväll pokerevent till 01, och imorgon och söndag jobbar han från 07-18 på Vi igen... snacka om att han kommer vara trött! Och jag med, för jag jobbar oxå i helgen. Lör och sön natt. Ser redan nu fram emot måndag när vi är lediga :)

Lucas sover och jag ska kolla på Top model som jag spelade in i onsdags och inte hunnit kolla på...

Hej då!

6 dagar kvar

Fy f*n vad trött jag har varit idag! Jobbade ju natten till idag och kom hem framåt sex i morse. Då gick jag och lade mig direkt och vaknade sen tjugo över sju av att Lucas var pigg och glad... det var inte jag kan jag säga :(
Micke gick till jobbet vid åtta så då var jag tvungen att vakna ordentligt. Var sjukt  jobbigt att gå upp. Satt som en zombie i soffan ända tills Lucas verkade sömnig, då provade jag att lägga honom och det funkade. Vi sov i en och en halv timme, det var skönt. Men sen har jag inte sovit nåt mer så jag är fortfarande trött.
Ska gå och lägga mig efter Brottet tänkte jag.

Var ute på promenad med Lucas som sov i vagnen, gick väl i 45 minuter och lyssnade på alla melodifestivallåtar i Ipoden. Kan verkligen inte bestämma mig för vilken låt jag hejar på, men det jag insåg i dag var att Carolas och Andreas Johnssons låt blir bättre och bättre för varje lyssning :)
När jag kom tillbaka till centrum mötte jag Emma, Maria och Malin som oxå hade promenerat. De skulle gå och fika så jag hängde på för jag var hungrig. Käkade en skagensmörgås på Calma, den var supergod :)
Sen gick jag förbi Lindex och köpte mig två nya toppar, kände att jag behövde några nya. Är jättenöjd! De här två var det:

image781  image782

Vi har precis haft hembesök av en försäkringskille. Han berättade om barnförsäkring och alla andra försäkringar man kan teckna. Vi tog en barnförsäkring genom facket först och främst, vi vet ju inte om vi kan få en "vanlig" dyrare försäkring pga Lucas höftproblem. Men nu har vi i alla fall en försäkring för honom som funkar, det känns bra!

Nu ska vi fixa lite käk och sen ska jag ligga i soffan tills jag går och lägger mig....
Trevlig torsdagskväll på er!

7 dagar kvar

Sol idag igen! :)
Försökte sova ut idag eftersom jag ska jobba i natt, men vaknade vid tio. Har pratat med mamma och suttit och kollat på resor på internet, vi vill åka någonstans efter sommaren. Vore skoj att åka någonstans där ingen av oss varit, och så kan vi fira min 30-årsdag då. Får kolla lite när jag kommer hem igen, för nu ska Lucas och jag göra oss i ordning och åka till BVC. Tror att Lucas ska få sin sista vaccination och träffa läkaren. Efter det ska vi nog åka en sväng till Maria där mammalunchen är idag.
Det är planen för idag :)

image780

En djup djungel

Vem är det som har kommit på alla krångliga regler på Försäkringskassan egentligen??? Hur sjutton ska man kunna lära sig hur allt funkar?
Tycker det är hur krångligt som helst, som en djup djup djungel.
Hade en massa frågor och orkade inte sitta i telefonkö så jag skickade ett mail till dem.
Idag ringde en dam upp och försökte förklara för mig. Ändå känns det som jag har tusen nya frågor... ha ha lär man sig någonsin hur allt funkar?

image779




En dag på stan

Nu är vi hemma igen! Var ju hur härligt väder som helst, även om det gott kunde varit lite varmare. Gick av vid djurgårdsbron och promenerade till jobbet.
Som vanligt så blev jag kvar på casinot längre än jag planerat, är ju så kul att prata med folk man träffar :) Lämnade in min tidrapport så nu hoppas jag att det blir rätt lön ändå.
Pratade med hon som fixar schemat oxå så nu ska jag jobba de pass som vi hade planerat innan, de som jag glömde bekräfta att jag kunde.
Träffade Anna C och fastnade på hennes kontor. Hon hade klippt sig och färgat håret, det var skitsnyggt!! Kände knappt igen henne först :) Som vanligt bestämde vi att vi måste träffas snart, har fortfarande inte varit hemma hos henne och Peter i deras nya fina hus.
På väg till bussen sprang Lucas och jag på Westman. Det var länge sen jag träffade honom så vi snackade lite om jobb och lägenheter och sånt. Sen tog vi bussen hem och nu har jag precis matat Lucas och kollat Glamour.

Idag bytte jag mobilen som Mickes farmor fick i 80-årspresent, till en stor sak med stoooora knappar. Hon blir nog nöjd :)
Kikade in en sväng på Gina tricot och hittade en cardigan i ljusrosa som var hur mjuk och gosig som helst, så jag kunde inte låta bli att köpa den. 179:- var väl inte så farligt?
Mycket rosa blir det :) Tycker det är så snyggt, blir ännu snyggare om man får lite färg i ansiktet i sommar.

image778
bild från ginatricot.se

Tjejernas år i år

Nu har det gått några dagar sedan melodifestivalen och nu är ju alla låtar spelade.
Vad tyckte ni egentligen? Vilken låt och artist är er favorit?
Jag är väldigt kluven måste jag säga, men jag vet i alla fall att min favorit är en tjej.
Det blir verkligen tjejernas festival i år!
Hejar nog i alla fall på Sanna, Linda eller Charlotte. Om Sibel kommer till final så hejar jag lite på henne oxå, älskade ju hennes låt!!
Senaste dygnet har jag haft den på hjärnan blandat med Hero.
Ååååh vad spännande det kommer bli nästa lördag!!!!!

image777

Läcker cykel

Har börjat få sån himla lust att börja cykla igen! Jag älskade att cykla när jag bodde i Västervik och Växjö, men sen jag flyttade till Stockholm har det inte blivit så mycket av det. Har fått en begagnad cykel av mamma men den är det punka på, funderar på att försöka fixa det. Vore najs med en barnsadel så att Lucas kunde åka med :)
Nån som vet hur gammalt barnet måste vara för att åka i cykelsadel??

Satt och kollade lite på vad en ny cykel kostar nu för tiden och hittade den här fiiiiina. Oh my god vad läcker den är, och den ser ju grymt bekväm ut! En sån kan man ju drömma om i alla fall... :)
Men 2 999:- är väl inte så farligt??

image776
Bild från sportex.se och cykeln av märket Kungs

8 dagar kvar

Vid frukosten diskuterade Micke och jag hur lång tid det kan ta att promenera in till stan. Mellan 1-1½ timme gissade vi. Funderar på om jag ska prova nån dag, kanske redan idag?
Tänkte snart ge mig ut på en promenad med Lucas, fastnade bara framför reprisen av Glamour :)
Ska nog bestämma mig för hur lång promenad det blir efter hur varmt det är ute. Kanske tar bussen till ropsten och går därifrån. Eller så håller jag mig på Lidingö, vi får se. Spännande va? :)

Lucas bestämde sig för att somna om när han vaknade vid halv sju i morse, så vi fick sova till nio! Grymt skönt.
Micke har gått till jobbet och jobbar till nio ikväll, så Lucas och jag får roa oss själva. Ska tvätta lite och plocka i ordning lite här hemma. Och så promenad då förstås.
Jag gillar sol!!!!

Tävling

Shopaholicmamman har en tävling där man kan vinna en av de här grymt snygga klockorna.
Jag har tävlat och hoppas på vinst, tävla du med!

Jag önskade mig en White delight, vilken är din favorit??

image775

1-årskalas

Har precis hängt tvätt och nattat om Lucas, han vaknade och var jätteledsen. Men lite välling och sen somna i mitt knä hjälpte :)
Känner mig jättetrött och det är konstigt egentligen. När Lucas somnade på förmiddagen, precis efter mitt förra blogginlägg, så gick jag in och lade mig bredvid honom. Micke låg redan där. Tänkte att vi bara skulle vila en stund, och vips så vaknade vi två och en halv timme senare! Oooops kan man säga :D
Konstigt att hela familjen sov så länge oxå, alltid är det ju någon som brukar vakna. Om inte Micke hade fått ett sms och vaknat av det så hade vi väl sovit fortfarande, ha ha ha :)
På grund av sovstunden blev vi lite sena till kalaset, men bara en kvart eller något.
Vi blev lite överraskade när vi kom dit, för Calle har börjat gå!! Åh vad man blir avundsjuk, vill ju att Lucas oxå ska kunna gå snart. Men det kommer nog. Han var i alla fall jätteduktig, Calle!

image767
Dagens födelsedagsbarn Calle

Ganska många i föräldragruppen var sjuka så vi blev bara fem mammor/pappor med barn. Vi åt tårta och lekte på golvet, det var jättetrevligt! Så fick man lite tips på bra leksaker man kan köpa till Lucas när han fyller år :)





Efter kalaset var vi på Willys och handlade innan vi åkte hem.
Har skickat mitt schemaförslag till Lise-lotte på jobbet och sen kollat Anna Pihl, det blir bara bättre och bättre!!
Men när ska det bli Anna och Martin igen???!!! Jag VILL! :D

Nä nu blir det sängen!

Sjukt

Micke har ett sjukt klipp på sin blogg som jag tänkte visa här med för er som inte sett. Det är väl meningen att den där showen ska komma till Sverige snart oxå, det blir nog skoj. Men jag tvivlar på att vi kommer få se nåt som ens är i närheten av så sjukt som det här.... herregud!


Auktionsfynd

Min mamma ringde i förrgår och berättade att hon och Leffe varit på auktion. Hon visste att vi letar efter en byrå eller nåt liknande som vi kan ha i vardagsrummet. Behöver kunna "gömma" modemet och sladdar och en massa annat så att inte Lucas kommer åt det.
På auktionen hade hon haft värsta flytet! Ett skåp som var fint hade ingen ropat på och när auktionsutroparen gick ner till en hundring hade mamma lyft på armen och då hade han skrikit "såld"! Snacka om flyt, det där skåpet hade ju säkert kostat uppåt 2000:- på Myrorna... är jätteglad för vårt nya skåp som jag hoppas på att kunna ta hem efter påsk.
Tack snälla mamma :)

image766

9 dagar kvar

God morgon!
Har sovit ganska bra och Lucas har bara vaknat till en enda gång, då flyttade jag över honom till vår säng så fick vi sova lite längre :) Gick upp vid halv åtta, det var Mickes tur att ha sovmorgon idag.
Man blir inte speciellt glad när man kommer upp och ser att det är snö ute... fast inte så mycket, mest vitt på taken och så, men ändå. Jag som vill ha vår NU!

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Vi ska i och för sig gå på 1-årskalas och så måste vi skruva i alla barnsäkra grejer i skåpen och lådorna. Men sen får vi se! Ska bli kul med kalas, det är Calle i mammagruppen som fyller, han är först ut av alla barnen :)

Håller på och kollar på Hitta Nemo, satte på den för att det var så länge sen jag såg den, och Lucas har ju aldrig sett den. Den är för bra!

image765

10 dagar kvar

Vilken fest det blev igår! Jag blev ordentligt snurrig i huvudet kan man säga, så vi ställde bilen där och tog pendeln hem. Var hemma skapligt ändå, runt ett någon gång.
Det var jättetrevligt! Mycket folk och god mat. Kände så klart inte så många, bara Mickes familj och några till. Sen var det mest kompisar till Gudrun, som förstås var lite äldre :)
Vi åt och drack och lite efter tio gick de flesta hem, då var vi ett litet gäng som var kvar. Lucas somnade i vagnen. Jag dansade med Gunvor, vi buggade eller nåt :D

Idag skulle vi då åka och hämta bilen och då blev vi kvar en stund och hjälpte till att städa lite. Åt lite av den goda maten som blev över, mums! Det var inbakad lax och fläskfilé i kantarellsås och pastasallad och potatissallad och en massa goda pajer. Och så smarrig tårta till efterrätt som Jenny hade gjort.
Men när man är lite bakis känns det som man kan äta ganska mycket, så på vägen hem åkte vi till McDonalds och käkade :p
Sjukt va? :)

image764


Micke och jag har precis kollat på "The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford". Har ju gjort ett försök tidigare men då utan svensk text, det funkade inte riktigt. Nu fanns det svensk text och den var helt ok. Lite lång men väldigt spännande och obehaglig. Brad Pitt är ju alltid Brad Pitt dessutom :D

image763


Skulle jobba morning imorrn men så kom jag på under filmen att jag nog inte skickat ett svar till Helene som föreslog mars-tiderna, så det var bara att ringa till jobbet och höra om jag var uppsatt imorrn. Det var jag INTE så jag blev helt plötsligt ledig imorrn! Skönt på ett sätt även om jag vill jobba när jag får. Men jag har tre nattpass den här veckan så det är ingen fara... Hoppas bara att jag får jobba dem nu, har skickat ett mail till Helene nu och sagt att jag vill ha alla tider som hon föreslog.
Visst är det konstigt ibland, man lurar sig själv på nåt sätt. Ganska ofta när jag får sms eller mail så väntar jag med att svara och så är det som att jag tänker svaret i huvudet lite senare, och då tror mig själv ha svarat. Sjukt. Måste bli bättre på att svara direkt istället, tar ju inte så lång tid att skriva ner några rader och skicka iväg.

Blir inga bilder för Micke har inte skickat över dem till min dator, förhoppninsvis kan jag lägga in några imorgon istället.

Godnatt!

11 dagar kvar

God morgon!
Ja nu vaknade jag, känner mig lite trött fortfarande men har inte tid att sova. Kom hem skapligt i morse, fick sluta fem över fem så jag var hemma lite efter halv sex. Var värsta polisavspärrningarna runt jobbet när jag skulle åka hem, tydligen hade det brunnit eller nåt.
Det gick ganska bra att jobba men  jag hade som vanligt två trött-svackor. Den sista var lååång men det berodde nog på att jag satt på punto banco, det är det segaste spelet vi har.. men jag lyckades hålla mig vaken i alla fall :)

Idag regnar det, inte alls kul. Vi tänkte åka kommunalt till Mickes farmors fest, hon bor i Jakobsberg och det är ju en bit, men vi tar nog bilen dit. Om jag känner för att dricka några glas vin så ställer vi nog bilen där och tar oss hem på annat sätt helt enkelt.
Ska bli kul att gå på fest!

Ha en bra lördag :)

RSS 2.0