PernieBernie

Frågor och svar

Vet inte hur det är meningen att man ska göra, men ibland får man ju frågor i kommentarsfältet.  Tänkte svara på tre av dem nu för det kommer ju inte bli av att jag ringer upp er som frågat och berättar personligen ;)

1. Varför är han opererad och gipsad? /Sara

Svar: På tremånaders-kontrollen upptäckte de att det var nåt fel på Lucas vänstra ben. Vid fler undersökningar visade det sig att han har höftledsluxation, dvs höftkulan åker ur led. För att fixa detta innan han får besvär av det så gjorde de en liten operation och gipsade honom för att det ska växa "rätt". Efter gips i två månader hade det inte läkt som det skulle, så det blev en operation till, en lite större. Efter gips ytterligare en månad hade det fortfarande inte läkt rätt så nu är han gipsad ända ner till foten på det vänstra benet.

2. Hur länge tror ni att Lucas behöver ha kvar gipset? /Linnea
Svar: Nu har han haft gipset i ungefär fyra månader och det är ungefär fyra månader kvar som mest. Har vi tur så är det två månader kvar men det verkar inte som det eftersom han fick större gips förra gången. Så vi siktar in oss på fyra månader kvar....

3. Hur känns det att få fira första julen med Lucas? /Caroline
Svar: Det känns underbart! Ska bli spännande och mysigt. Har en känsla av att han kommer få mycket julklappar och ändå kommer han ha roligast när han leker med julpappret.. :) Nästa jul blir nog ännu roligare för då kommer han förstå lite mer än nu.

Så där, det var de senaste frågorna. Hoppas ni är nöjda med svaren!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Hej svejs, håll koll i Metro imorgon. :-) Ni ska vara med där om inte planeringen är omsvängd, på "Nytt jobb"-sidorna.
:-D

2007-11-26 @ 09:41:59
URL: http://engvall.almblad.se
Postat av: josefine

hej.

hittade din sida, en mycket mysig blogg, jag sökte på nätet om höfledsluxation och hittade hit. har nu på min dotters sexmånaders kontroll upptäckt att hon har just höftledsluxation, mycket skrämmande känns det som. vi vet väldigt lite för tillfället, väntar på kallelse till drottning silvias barnsjukhus i göteborg.

har förstått att din son hade detta och att nu se att han verkar vara helt bra känns ju jätteskönt (för er givetvis men även för oss, vi som har detta framför oss och ingen aning om något...)! om du har lust får du gärna skriva och berätta om er resa...och om du vill, så kommer jag nog ha endel frågor som du kanske kan ge svar på...

jag förstår helt och fullständigt om ni känner att det är ett avslutat kapitel och inte vill prata om det, men jag tänkte chansa..kan vara skönt att ha någon att bolla med, som varit med om liknande händelse.



ha en skön dag.

vänliga hälsningar Josefine

2009-07-13 @ 10:07:09
URL: http://belliejo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0