PernieBernie

Fläskfilé i ugn med vitlök och grädde


 

ca 800 g fläskfilé
4 dl grädde
2 burkar Cantadou vitlöksost
2 purjolökar
1 paket paprikamix (3 st paprika)
Ev färska skivade champinjoner
margarin, salt, peppar

 

Strimla grönsakerna och fräs i smör/margarin, lägg i ugnsform.

Skiva och stek fläskfilén, salta och peppra efter smak. Lägg filén ovanpå grönsakerna.

Vispa ihop grädde + cantadouost, salta ev lite och peppra, smaka av. Häll blandningen över grönsaker och kött. Ställ in i ugnen på ca 175 grader, höj efter ett tag till ca 200 så att ytan får färg.

Kolla innan servering att köttet är genomstekt. Servera med ris eller pressad potatis.

 


 

Det här receptet hittade jag på nätet idag och tyckte det lät enkelt och gott.

Det blev inte riktigt som i receptet; vi hade en mindre fläskfilé (600g), 3 dl grädde+ 1 dl mjölk, 1 purjolök, ingen paprika och inga champinjoner, men det blev jättebra ändå!

Vi åt det med pressad potatis.

 

Supersmarrigt faktiskt och hela familjen gillade det, Lucas sa att det var "jättegott" :)

Och väldigt enkelt som sagt, vilket ju aldrig är någon nackdel.

 

Glömde dock ta en bild på tallriken när maten var upplagd, tog en bild efter att vi ätit och då var det inte så mycket mat kvar, så sorry för kass bild!

 


Kommentarer
Postat av: Sanna

De lät gott! jag gör ofta såna där små grytor på antingen fläskfilé eller kycklingfile. Dock så gör jag alltid allt i stekpannan. Mycket enkelt och mindre disk :-) Den med osten blandar jag med kycklingfilé och zuccini (stavas?) och sen med färsk pasta till. Smaskens! Ska testa med fläskfilé!

2010-04-27 @ 00:05:13
URL: http://storasochlillai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0